Kolovoz 05, 2025, 07:08:09 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ciklid agresivac  (Posjeta: 1851 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cartman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
Ciklid agresivac
« u: Veljača 18, 2010, 16:44:54 poslijepodne »
Hello,

Ovako pitanjce jedno... Što se ciklida tiće nisam baš znalac... Imam tri afrička malawi ciklida... Neznam vrstu jer su kupljeni u pet shopu pod nazivom afrički ciklidi mix..  :D E sad ovako.. Jedan ciklid je velik cca 7 cm, manji je cca 5 cm a najmanji 3 cm... Ovaj veliki doslovno trga ove male.. Maltretira ih i grize ih.. Poskidao im je peraje...  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X X-( X-( X-( X-(
Razdvojio sam ih za sad privremeno ali neznam šta ću sa tim velikim... toliko mi je žao tih malih ciklidića da bi mu narađe stavio piranu unutra pa nek nju lovi ako je faca :devil: šala naravno... Ali stvarno neznam šta da napravim.. Imaju mjesta za plivanje i skrivanje... kokosovi orasi, umjetne biljke, kamenja.... Akvari je od 70 l...

HELP PLEASE  -? -? -?

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Ciklid agresivac
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2010, 18:15:50 poslijepodne »
Akvarij ti pre mali za Ciklide (izuzev školjkaša, )
Poslikaj ribe da se vidi koje su, pa možemo dalje.
Pozdrav i dpbro nam došel u ciklidne vode.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline TiTech

• Punopravni član
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2010, 18:17:39 poslijepodne »
Tesko da u 70L imaju dovoljno mjesta, ovo ti moze posluziti kao karantena ili uzgojni akvarij, a nikako kao stalni dom za malawi ciklide. Neka preporucena minimalna velicina za vecinu malawi mbuna bi bila 100x50x50cm = 250L.  ;)

Offline Cartman

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Veljača 19, 2010, 09:00:32 prijepodne »
Hmm... Moj bed šta se tiće akvarija... Trebao sam prije proučit potrebe za prostorom...  :'(
Ali, da li su svi ciklidi baš toliko agresivni prema drugim ciklidima??? Mislim ovo je too much... I da ima akvari od hektolitra lovio bi je po cijelom :( dok je ne uhvati... Da li su ciklidi baš toliko extremno teritorijalne i agresivne... ?

Hvala

Offline ozda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #4 u: Veljača 19, 2010, 09:10:07 prijepodne »
ciklidi jesu agresivne i teritorijalne ribe al da ima vise prostora sigurno nebi bile toliko jer bi svaka riba imala svoju teritoriju i skloniste

Offline Cartman

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Veljača 22, 2010, 22:14:27 poslijepodne »
Ok... Manja je uginula zbog ozljeda tako da je sad ovaj agresivac na miru.... užas...  :'( ajde jedan prijedlog ako može koju ribcu da stavim unutra sa njom... tj. da li će ubijat sve ili samo svoju vrstu... ??  -? -? Nekako mi pirana pada na pamet :D :D hhehehehe...

Offline neverovatno

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vojvodina - Petrovaradin
« Odgovori #6 u: Veljača 23, 2010, 20:55:06 poslijepodne »
ako stavis piranu on nece nju ni primetiti da postoji a kamoli da je napadne ali to nije to  :D

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2010, 10:34:13 prijepodne »
Ja vjerujem da si te ribe stavio i u veči akvarij.....situacija bi bila ista,..bez obzira na velićinu.
Ovo je mali akvari za ciklide ali.....da.... opet se to moglo izbječ.
Nemoj više nikada kupovati ....mix.
Znam.... akvarij je mali,...ali ima ciklida koji bi tu živjeli u skladu.Npr. par ili trio Caeruelosa ili nekih neagresivnih ciklida.Znam mali je akvarij,...ali živjeli bi oni sigurno,....
Ovako ko zna šta si kupio....možda 3 vrste??Možda 3 mužijaka? Ko to zna....???Valjda si naučio lekciju..
Riješi to....pripremi dobro vodu i uzmi neke : apistogramme,ramireze ili slično ,...ako hočeš ciklide.
A ima dosta riba koje bi u tom akvariju sretno živjele.........forum je ogroman....tema puno,..čitaj,nauči i odluči,...i za sebe i za njih......drugi put...pametnije
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2010, 11:39:36 prijepodne »
ciklidi su agresivne ribe to stoji ali kod tebe je največi problem što su sve tri ribe drugačije veličine da je ova što ju ganja iste veličine kao ona mislim da se nebi baš tako usudila, po meni je najbolje kupiti ribe podjednake veličine i da odrastaju zajedno onda je agresija minimalna
slike stavi obavezno pa da vidimo koje su ribe u pitanju možda su sve tri vrste drugačije ili su možda sve mužjaci ???????? ništa bez slika  :up:
Virovitica - Brezovica

Offline srdjan kolar

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2010, 12:50:22 poslijepodne »
Hello,

Ovako pitanjce jedno... Što se ciklida tiće nisam baš znalac... Imam tri afrička malawi ciklida... Neznam vrstu jer su kupljeni u pet shopu pod nazivom afrički ciklidi mix..  :D E sad ovako.. Jedan ciklid je velik cca 7 cm, manji je cca 5 cm a najmanji 3 cm... Ovaj veliki doslovno trga ove male.. Maltretira ih i grize ih.. Poskidao im je peraje...  :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X X-( X-( X-( X-(
Razdvojio sam ih za sad privremeno ali neznam šta ću sa tim velikim... toliko mi je žao tih malih ciklidića da bi mu narađe stavio piranu unutra pa nek nju lovi ako je faca :devil: šala naravno... Ali stvarno neznam šta da napravim.. Imaju mjesta za plivanje i skrivanje... kokosovi orasi, umjetne biljke, kamenja.... Akvari je od 70 l...

HELP PLEASE  -? -? -?
Druze evo da ti napisem nesto iskreno posto radim u pet centru u Bg kao akvarista i znam kakva riba to jest ciklidi stizu u Zagreb,hocu da ti kazem da sve to sto pise ciklid mix ne kupujes u opste,jer je to riba krs,to su ukrstene vrste,drzim kuci ciklide11god i kazem ti iskreno da to ne kupujes.pozdrav

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 14, 2010, 12:58:18 poslijepodne »
Eto ovako:

ciklidi NISU agresivci ako:
se jim omoguči dovoljno velik akvarij
nadje jim pravo društvo

Ako su ta dva zahtjeva ispunjena , nema sgresije.