Lipanj 27, 2025, 17:43:51 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: DIY FILTER  (Posjeta: 18386 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mbogdan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: DIY FILTER
« Odgovori #50 u: Svibanj 09, 2010, 23:00:25 poslijepodne »
ovo ti je samo overflow,to je da bi sump reagirao kao da je u istoj visini s akvarijem ,tj da se voda ne prelije,posto je sump ispod razine vode akvarija!

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #51 u: Svibanj 09, 2010, 23:03:55 poslijepodne »
ok, sve to stoji al ovo je tema o diy filteru... pa mi nije jasno kak da nekom ovo pomogne. nemoj me shvatit krivo al ne vidim primjenu na slatkovodnom akvariju...
R-46

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #52 u: Svibanj 09, 2010, 23:06:27 poslijepodne »
ok, sve to stoji al ovo je tema o diy filteru... pa mi nije jasno kak da nekom ovo pomogne. nemoj me shvatit krivo al ne vidim primjenu na slatkovodnom akvariju...
Na pocetku teme je pokusano rijesiti ovaj problem s plovkom od vodokotlica,ali ovo je rijesenje,eto toliko,citaj temu od pocetka!znaci sve ko na slici,samo umjesto sheme s plovkom stavi se ovakav sistem i to je to,sljaka! :up:
Meni filter stoji ispod akvarija,nemam prostora iza ni pored akvarija,pa eto to koristim u slatkovodnoj akvaristici!

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Svibanj 09, 2010, 23:11:44 poslijepodne »
pratim temu od pokretanja, ne brini. a ti si iskreno prvi za kojeg cujem koji ima sump u slatkovodnom akvariju, mislim da bi drugi slatkovodci iskoristili taj sump za akvarij i nabavili\ napravili normalni filter jer to nije nesto pod "must have" kao u morskoj.
R-46

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #54 u: Svibanj 09, 2010, 23:18:26 poslijepodne »
To ti mislis,godinu dana nisam ga cistio,nitrata imam 25mg/l a imam diskuse,sto mislim da je odlicno posto hranim sa govedjim srcem,a samo cistim kosaricu s predfilterom jednom tjedno i ljudi koji su ga vidjeli rekli su da ce napraviti isto na svojim akvarijima!Nije klasican sump kao za morski,nego sam ga ja prilagodio sebi,stane cca 43l vode i radi na principu mokro-suho,tako da sam rijesio probleme s nitratima! i ima samo jednu pregradu i stane cca 10 litara filtermaterijala od kojeg koristim simbiont i eheim supstrat pro,te bio ballse!
Protok filtera je znaci 1200 l/h voda kristalno cista i ne koristim nikakvu kemiju osim gnojiva za biljke profito i jednom mjesecno ffm! :up:

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Svibanj 09, 2010, 23:21:58 poslijepodne »
nis ja ne velim, svaka cast na podhvatu al mislim da je jednostavnije napravit pregradni filter sa zadnje il bocne strane, obavlja istu funkciju ( po meni bolju od bilokojeg unutarnjeg ili vanjskog filtera) te je sigurno jeftiniji. al opet velim, svako ima svoje zamisli i rijesenja.
R-46