Kolovoz 20, 2025, 05:39:52 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: HELP  (Posjeta: 2864 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline addo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 37
HELP
« u: Veljača 16, 2010, 13:08:13 poslijepodne »
opet ja sa onim svojim problemima vode.izmjenio sam kompletnu vodu i nasuo sam iz pipe.sve je dobro dok ne ukljucim filter (vanjski).cijev koja ubacuje cistu vodu u akvarijum mi pravi tu prasinu neznam vise ni kako da je nazovem.stvarno neznam sta da radim.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: HELP
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2010, 13:09:59 poslijepodne »
Daj sliku,ne shvaćam....I koliko je akvarij star?

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 16, 2010, 13:18:24 poslijepodne »
sinoc sam vodu novu nasuo koja je odstojala,ali to mi je bio i prije prob dok sam imao flasiranu vodu.sve je ok dok filter ne radi to se i ne pojavljuje.cim uklj filter i ako odvrnem kisik na pumpi do kraja to pocne da leti po akvarijumu

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 16, 2010, 13:26:42 poslijepodne »
I dalje ne razumijem o čemu je riječ.
A reci mi zašto si mjenjao kompletnu vodu?To je novi akvarij ili?

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Veljača 16, 2010, 13:50:39 poslijepodne »
evo slika pa probaj malo zumirat ak mozes.ja mislim da ce se vidjet

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 16, 2010, 13:54:02 poslijepodne »
Ja tu ništa ne vidim.A i ako želiš usitinu pomoć napiši nešto više.Ja nemam volje ovako. -?Koliko dugo imaš taj akvarij?

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #6 u: Veljača 16, 2010, 14:05:39 poslijepodne »
koliko dugo ti izbacuje tu "prašinu"? jesi kopao šta po filteru ili pomicao crijeva od njega? Ako jesi, moguće da je od toga. Moguće da imaš nataloženo svega na stijenki crijeva i onda kad ga mičeš, to se odvoji od stijenke i filter to izbaci van. Ako je tako, samo uključi filter, ne kopaj po njemu i ne mrdaj crijeva.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Veljača 16, 2010, 14:12:49 poslijepodne »
imao sam prije ovog jedan manji od 30 l imao sam ga oko mjesec dana.bilo je sve ok dok mi se ovo nije pocelo pojavljivat.onda sam kupio ovaj od 50 l nadajuci se da ce sve biti ok.nasuo sam kupovnu vodu u njega ajd reko bit ce manje kamenca.sve je bilo uredu nekih 5-6 dana.onda mi se pocele pojavljivat te cestice koje ti ne vidis.mislio sam da nije do spuzve jer je bila stara.juce sam kupio nove i kompletno oprao akvarijum.nasuo gradsku vodu koja je odstojala.u zoo butiku su mi rekli da istresem bocicu plave tecnosti koja je navodno protiv bijelih tackica i da stavim je dnu supenu kasiku soli.ali posto sam te cestice jutros vidio nisam to ni dodavo u vodu.htio sam prvo da se vama obratim.izbacuje prasinu od sinoc cim sam nasuo vodu.cijevi su nove ja mislim da nije moglo do sada da se nes natalozi

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 16, 2010, 14:18:44 poslijepodne »
Ja sad tek ne kužim... Za bijele točkice su ti možda dali nešto protiv ich-a? Time se liječe ribe od bolesti koja se pojavljuje u obliku bijelih točkica na ribama. Ako je to bilo problem, opet ne znam što filter izbacuje

EDIT:
ako je to ovo za ich, što sam napisao, nipošto se ne istresa cijela bočica, nego se liječenje provodi doziranjem kroz par tjedana.
Ali koliko vidim, nemaš riba još u akv. tako da ti to ni ne treba
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Veljača 16, 2010, 14:22:53 poslijepodne »
jesu li te cestice po cijelom akvariju ili samo na povrsini?
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #10 u: Veljača 16, 2010, 14:24:18 poslijepodne »
sinoc sam vodu novu nasuo koja je odstojala,ali to mi je bio i prije prob dok sam imao flasiranu vodu.sve je ok dok filter ne radi to se i ne pojavljuje.cim uklj filter i ako odvrnem kisik na pumpi do kraja to pocne da leti po akvarijumu

jedino iz  ovoga što ja  zaključujem da ti je  voda puna  mjehurića  zraka koji se  vrte po aq...isključi  zrak pa  vidi nek ti samo  filter radi

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Veljača 16, 2010, 14:27:56 poslijepodne »
pa rekao sam da u zoo da hocu da mjenjam kompletnu vodu i prodavacica mi je dala tu tecnost i rekla mi da stavim supenu kasiku soli kad naspem novu vodu.nisam to jos sipao u vodu.cekam da vidim imal kakvo rjesenje za ovu moju vodu.znaci voda je juce nasuta oko 6 sati.akvarijum je kompletno opran.pjesak takodje.nove spuzve u filteru.meni je tesko ovo da objasnim jer kome god sam govorio kaze nikad nisam za to cuo.sve je ok dok filter ne radi,cim njega ukljucim pocne to izbacivati.to nije neka prljavstina vec kao neznam ni ja kao neki mozda skroz sitni mjehurici i to je u vodi lebdi.kad isklj filter i voda se smiri to nestane.e sad dali sam ja trebao sta da dodam u vodu da bi je jos na neki nacin pripremio????najvise tih cestica ima u vodi a ima ih i na povrsini.nisu to mjehurici kisika.

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #12 u: Veljača 16, 2010, 14:30:27 poslijepodne »
pa rekao sam da u zoo da hocu da mjenjam kompletnu vodu i prodavacica mi je dala tu tecnost i rekla mi da stavim supenu kasiku soli kad naspem novu vodu.nisam to jos sipao u vodu.cekam da vidim imal kakvo rjesenje za ovu moju vodu.znaci voda je juce nasuta oko 6 sati.akvarijum je kompletno opran.pjesak takodje.nove spuzve u filteru.meni je tesko ovo da objasnim jer kome god sam govorio kaze nikad nisam za to cuo.sve je ok dok filter ne radi,cim njega ukljucim pocne to izbacivati.to nije neka prljavstina vec kao neznam ni ja kao neki mozda skroz sitni mjehurici i to je u vodi lebdi.kad isklj filter i voda se smiri to nestane.e sad dali sam ja trebao sta da dodam u vodu da bi je jos na neki nacin pripremio????najvise tih cestica ima u vodi a ima ih i na povrsini.nisu to mjehurici kisika.

daj se dogovori...jesu li  to mjehurići ili nisu???  zbunjuješ ne samo sebe  nego sve  nas

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 16, 2010, 14:31:14 poslijepodne »
Ne znam sad. meni se čini da to nije ništa u biti. Vodu ostavi da stoji, nek se akvarij ciklira. Mislim da tebe pati to što voda u akvariju nije kristalno čista. Ali i ako nije kristalno čista, i to je ok. Ne mora izgledati kao da je ni nema unutra, iako bi svi voljeli da je 100% i kristalno čista

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 16, 2010, 14:41:54 poslijepodne »
A gdje ti se nalazi dovod vode iz filtera? je li on iznad površine vode, pa voda upada u akvarij ili kako? Daj to slikaj ako možeš, jer ako je tako, to su ti skoro sigurno mali mjehurići zraka koji su jako mali, pa ne isplivaju odmah na površinu nego plivaju okolo kako ih nosi struja vode

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #15 u: Veljača 16, 2010, 14:59:46 poslijepodne »
Citam ovo i mene zbunjujes  -? . Recimo meni se akvarij ciklira trenutno, nasuo vodu sve bilo Ok i onda se normalno zamutila zbog razvoja bakterija, pod svjetlom je to isto prasina,meni vise lici na dim kad gledas, bukvalno dim pod svjetlom . Pustio i sada se smirilo , voda se razbistrila . Ne znam pusti malo nek odstoji voda jedno 7 - 10 dana jedino je to rjesenje koje nisi probao
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Veljača 16, 2010, 20:06:09 poslijepodne »
jest voda upada u akvarijum.i od toga se pojavljuju ti mjehurici.samo neznam jel to ok i hocel to nestati

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 16, 2010, 20:18:38 poslijepodne »
Pa ako je samo to problem, onda se stvarno nemaš oko čega brinuti. Neće nestati, čak će ribama biti i dobro da ima toga, zbog kisika.
Ako tebi to baš smeta, rješenje ti je da si produžiš tu cjevčicu sa malo crijeva da ti bude ispod površine

I moj neizbježni EDIT  :D :
Ako ostaviš tako da pravi mjehuriće i ako akvarij ne pretrpaš sa ribama, zračna pumpa ti ni ne treba

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Veljača 16, 2010, 20:23:21 poslijepodne »
probo sam danas stavljat ovu cjev ako vidis malo je zelenkaste boje ova sto ubacuje u filter vodu.i brine me pomalo sto mi se to do sada nije desavalo.a kroz kolko vremena bi ja mogo da vratim ribe.

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 16, 2010, 20:28:53 poslijepodne »
Pa mora ti stvart mjehurice kad ovako voda upada  -? . Ako si mjenjao komplet vodu , onda ces morati sacekati sa ribama 15-tak dana
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Veljača 16, 2010, 20:31:39 poslijepodne »
mjenjao sam komplet vodu.de mi reci molim te dali se stavlja so u vodu i koliko.

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 16, 2010, 20:49:30 poslijepodne »
Ma neko stavlja , neko ne . Ako budes onako malo , puno ti je supena kasika  -? Ja licno ne bih stavljao sol. Uzmi ako gdje imas u zooshopu aqua safe , zuta bocica i nalij ovisno o velicini akvarija , da se voda oslobodi hlora i teskih metala ukoliko ih ima . Par granula hrane u filter ili kupi gotove tabletice za brze cikliranje i onda sacekaj da se to malo zaciklira ne zuri sa ribama u protivnom mozes samo napravit probleme . Nadam se da si shvatio da ti "mjehurici" nisu nista strasno  :up:

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Veljača 16, 2010, 20:51:13 poslijepodne »
ok hvala na savjetima.i jel da hrane ubacim na spuzve u fiteru.tamo gdje dotice voda iz akvarijuma

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Veljača 16, 2010, 20:52:30 poslijepodne »
Potraži na forumu o cikliranju. ima toga puno puno siguran sam