Kolovoz 11, 2025, 16:11:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: hitno trebam hranilicu  (Posjeta: 1845 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ninci

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
hitno trebam hranilicu
« u: Veljača 15, 2010, 10:24:41 prijepodne »
niš se ne kužim u njih... pa koju da kupim i gdje???! koje su najkvalitetnije i najsigurnije???
Pustike, Turopolje

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: hitno trebam hranilicu
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2010, 10:30:55 prijepodne »
nutrafin profeed i eheim. pa onda ferplast chef (1 i 2). ferplastova je malo glasna, al je pouzdana i skroz dobra. čak se ne mogu odlučit jel bolja od eheimove. nutrafin profeed je meni najbolja.  :up:

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2010, 18:49:20 poslijepodne »
Imam eheimovu, ima mali ventilator koji malo osuši hranu prije izbacivanja sve u svemu dosta skupa, ali mislim i da jeftinije mogu dobro raditi svoj posao.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2010, 23:12:30 poslijepodne »
juwel, 190,00kn

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Veljača 16, 2010, 14:21:34 poslijepodne »
juwel, 190,00kn

Meni se u Juwelovoj vlaži hrana i nikad ne znam kolko bu hrane izbacila. Nije baš precizna.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 16, 2010, 15:04:04 poslijepodne »
Ne znam, nisam primjetio da se vlaži. Hranilica je instalirana na 200 litarski akvarij koji obiđem jednom mjesečno, malo postružem alge i zamijenim vode i nisam primjetio bilo kakav deficit u ribama. U prirodi ribe jedu neredovito pa sve štima  :D

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Veljača 16, 2010, 15:07:41 poslijepodne »
grale, jesi otraga spojio zračnu pumpicu. ona isušuje hranu.

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #7 u: Ožujak 04, 2010, 22:16:31 poslijepodne »
Kupio Juwel, nikad proradila. Govno plastično, da prostite na izrazu. Lampice svijetle, titraju ko light show i to je jedino što radi.
Bačen novac. Kupit ću drugu, ali kvalitetno, pa što košta da košta.
Dakle, Juwel niti u ludilu, barem što se mojeg iskustva tiče.
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 04, 2010, 22:21:23 poslijepodne »
A da pročitaš upute ili da vratiš pokvarenu hranilicu u trgovinu? Ljudi kupe Mercedesa pa im ne radi stop svjetlo ili zablokira servo pa ne kažu da je smeće od auta  :D  :klap:

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 08, 2010, 19:04:58 poslijepodne »
Pa teško da se može usporediti s Mercedesom. Jeftina plastika, još jeftinija elektronika. Proradilo nakon što sam prelemio nekoliko kontakata.
Opcije: hranjenje jednom ili dva puta dnevno, bez ikakvih opcija namještanja vremena hranjenja. I dalje ostajem pri tvrdnji da je najobičniji drek i da se kupovina ne isplati, ma koliko jefino bilo. Bolje platiti nešto skuplje, pa uzeti kvalitetno. Ovo je koliko para toliko glazbe i moja velika pogreška. Bolje uzeti nešto poput digitalne EHEIM-ove hranilice.
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 08, 2010, 20:19:21 poslijepodne »
Osobno mislim da nikakve digitalne skupe stvari ne trebaju za akvarij. Pogotovo što je uvijek bilo bolje hraniti ribe što rjeđe i manje nego češće i više. Manje se prlja voda, nema algi, rjeđe izmjene vode su potrebne...Jedino mi nije jasno zašto si sam išao lemiti kontakte umjesto da si vratio hranilicu u trgovinu?!? Ja kada nešto ne valja prvo vratim ako imam račun i jamstvo. Izlete u DIY servise ulazim samo kada više nemam jamstvo. Recimo, jedan forumaš ima tetrin filter koji mu slini otkad ga je kupio. Kako čita forum dobio je krivu predodžbu da svi tetrini filteri moraju curiti i da je to pod normalno. Kada je bio kod mene i vidio 4 filtera koji ne cure pitao je kako to pa sam mu rekao da sam jedan jedini koji je curio u zadnjih 6 godina odmah vratio i zamijenio i da je to to jed nema veze što je to tetrin filter. Filter nesmije curiti. Tako je i s hranilicom, mora raditi, a ako ne radi vratiš, zamijeniš i sve 5!

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Ožujak 08, 2010, 21:29:11 poslijepodne »
grale, jesi otraga spojio zračnu pumpicu. ona isušuje hranu.

O Hezus Maria! Ta hranilica je godinu dana kod mene i uopće nisam skužil ovaj ulaz za zrak :D :D. Hvala aquabot. BTW na Juwelovim hranilicama se vrjeme da podesiti. Ima u Viliju nekih elektromehaničkih za 150kn, ne znam koje su marke.

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 08, 2010, 21:52:10 poslijepodne »
Osobno mislim da nikakve digitalne skupe stvari ne trebaju za akvarij. Pogotovo što je uvijek bilo bolje hraniti ribe što rjeđe i manje nego češće i više. Manje se prlja voda, nema algi, rjeđe izmjene vode su potrebne...Jedino mi nije jasno zašto si sam išao lemiti kontakte umjesto da si vratio hranilicu u trgovinu?!? Ja kada nešto ne valja prvo vratim ako imam račun i jamstvo. Izlete u DIY servise ulazim samo kada više nemam jamstvo. Recimo, jedan forumaš ima tetrin filter koji mu slini otkad ga je kupio. Kako čita forum dobio je krivu predodžbu da svi tetrini filteri moraju curiti i da je to pod normalno. Kada je bio kod mene i vidio 4 filtera koji ne cure pitao je kako to pa sam mu rekao da sam jedan jedini koji je curio u zadnjih 6 godina odmah vratio i zamijenio i da je to to jed nema veze što je to tetrin filter. Filter nesmije curiti. Tako je i s hranilicom, mora raditi, a ako ne radi vratiš, zamijeniš i sve 5!
Je da...to je bila moja druga pogreška - nisam sačuvao račun. Što se hranjenja tiče, ja ribe sam hranim, ali uskoro idem na put na nekoliko dana i nema mi tko nahraniti ribice. Zato sam kupio ovo čudo.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #13 u: Ožujak 08, 2010, 21:54:04 poslijepodne »
Koliko vidim ti tetrini filteri stvarno svima cure. Gdje god pogledam, svima je procurio. ne shvaćam kak je to tak napravljeno. Pa da mi iscuri 200L vode iz akvarija imao bi na kući štete za 10 000 eura

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #14 u: Ožujak 08, 2010, 21:58:28 poslijepodne »
meni nijedna tetra nije curila, niti mi ova sada curi, a znam još dvojicu kojima isto tako ne curi. ajmo opet malo generalizirat.
« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2010, 22:03:21 poslijepodne od aquabot »

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #15 u: Ožujak 08, 2010, 22:04:41 poslijepodne »
meni nijedna tetra nije curila, niti mi ova sada curi, a znam još dvojicu kojima isto tako ne curi. ajmo opet malo generalizirat.

Ma ne generaliziram. Samo kažem da sam na dosta tema na ovom forumu vidio da im tetra curi.

I sam imam namjeru uzeti EX700 jer mi je pristupačan cijenom.