Srpanj 19, 2025, 20:57:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Crna voda!  (Posjeta: 1585 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Invisible kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
Crna voda!
« u: Veljača 13, 2010, 10:09:46 prijepodne »
Akvarij je dobro zacikliran, ribe izvađene, ispod podloge stavljena dva tjedna natapana zemlja za cvijeće kojoj je dva puta dnevno mijenjana voda (više manje).

Voda nije mutna, nego je crna ko smrt! :-X

What to do?  :'(

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: Crna voda!
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2010, 12:51:49 poslijepodne »
Akvarij je dobro zacikliran, ribe izvađene, ispod podloge stavljena dva tjedna natapana zemlja za cvijeće kojoj je dva puta dnevno mijenjana voda (više manje).

Voda nije mutna, nego je crna ko smrt! :-X

What to do?  :'(
ja na tom pitanju ništa ne razumijem trebo bi biti malo jasniji
Virovitica - Brezovica

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2010, 12:53:00 poslijepodne »
akvarij je dobro zacikliran, ribe izvađene ????????????
Virovitica - Brezovica

Offline Invisible kid

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2010, 13:40:27 poslijepodne »
Znači da je prošlo dva mjeseca od pokretanja akvarija, a ribe su izvađene prije stavljanja zemlje (što bi reklo da su na sigurnom, ali u malom prostoru bez filtracije i grijača).

Offline TriBe

• Punopravni član
  • **
  • tri riboljupca zajedno
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2010, 14:17:24 poslijepodne »
Hi!

Zvuči kao da preko zemlje za cvijeće koja je crna ko smrt nije stavljano ništa preko: šljunak, pijesak, oblutci, osim toga stalno komešanje vode... vrlo lako da ti vodu boja ta zemlja.

Bez osnovnih informacija o akvariju i nejgovom sadržaju nitko ti baš ne može pomoći.

pozdrav
Samo plivaj!

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2010, 18:36:43 poslijepodne »
Zvuči kao da preko zemlje za cvijeće koja je crna ko smrt nije stavljano ništa preko
ispod podloge stavljena dva tjedna natapana zemlja za cvijeće

mislim da ti je malo namakati zemlju za cvijece samo dva tijedna, minimum mjesec dana a i vise!!!  btw koja je zemlja koristena??? , ima ljudi koji su iskusniji od mene ali daj vise infa pa ce ti se netko javiti,
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2010, 18:41:39 poslijepodne »
Zvuči kao da preko zemlje za cvijeće koja je crna ko smrt nije stavljano ništa preko
ispod podloge stavljena dva tjedna natapana zemlja za cvijeće

mislim da ti je malo namakati zemlju za cvijece samo dva tijedna, minimum mjesec dana a i vise!!!  btw koja je zemlja koristena??? , ima ljudi koji su iskusniji od mene ali daj vise infa pa ce ti se netko javiti,

ja nisam zemlju namakao pa voda nije bila crna, vjerovatno je problem u sljunku kojeg ima premalo pa zemlja izbija van

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2010, 18:49:00 poslijepodne »
ribe si izvadio... a kako si stavio zemlju "ispod podloge"? dobijam dojam da si zemlju stavljao dok je zaciklirana voda bila u akvariju?

ako si izvadio i pijesak, stavio zemlju pa na nju pijesak, dodaj bar 4-5 cm pijeska na zemlju. time češ spriječit da zemlja izbija kroz pijesak...

i da koliko ti je jaka filtracija? možda ti mlaz udara o dno i gura zemlju da izbija iz pijeska?

Offline Invisible kid

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Veljača 14, 2010, 17:32:15 poslijepodne »
Izvadio sam većinu, ali sam ostavio oko 5-10 cm vode, što očito nisam smio. Preko zemlje sam stavio šljunak s jedne i pijesak s druge strane, ali malo zemlje se uspjelo dići i plivati akvarijem. Dosta se sleglo i voda je sada bistrija, mislim da će za koji dan biti dobra za vraćanje riba unutra.

Ne postoji ništa što mi diže zemlju gore, vjerojatno se to dogodilo dok sam ponovno punio akvarij. Koristio sam tanjur, ali nešto je očito pošlo po zlu.

A prije ovoga pokušaja sam pročitao mali milijun tema na forumima o zemlji za cvijeće, nitko se nije žalio na tamnu vodu, a i mnogi su je natapali baš 2 tjedna (zato sam i ja).

Osim filtera koji inače stoji u akvariju stavio sam još jedan, rade non-stop i moram ih čistiti svako malo jer se zaštopavaju.

Jedini mi je sad problem to što se zemlja koja je plutala slegla i sad stoji na šljunku i pijesku, kako to očistiti?

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #9 u: Veljača 14, 2010, 18:01:32 poslijepodne »
usisaj ju sa šlaufom
Virovitica - Brezovica

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #10 u: Veljača 14, 2010, 18:10:19 poslijepodne »
eto, sam si riješio problem... nisi smio ostavljat vodu i kroz nju ubacivat zemlju, normalno je da se zamuti.... što se tiče dna, ostatak zemlje usisaj s crijevom ili promiješaj i zamuti ponovno dok filter ne pokupi...