Lipanj 29, 2025, 21:04:34 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: početak...:)  (Posjeta: 3098 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mateo20094

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
početak...:)
« u: Veljača 13, 2010, 01:39:09 prijepodne »
....pozdrav svima....
zelio bih da mi pomognete oko izabira gustera(za pocetnike)....
vec sam gledao stranice  o leopard gekonu, gecu panther, gecu vittatusu i zlatnom gekon....sta vi kazete na taj izbor??
...ustvari ja bih htio gustera koji nije zahtjevan previse, da nije manji od 10-ak cm,te da bas nije stalno sakriven u "skrovistima" u terariju...:)
hvala unaprijed...

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
Odg: početak...:)
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2010, 09:27:04 prijepodne »
možeš uzet slobodno leopard gekona....

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2010, 11:21:21 prijepodne »
možeš uzet slobodno leopard gekona....

njega sam i mislio ali dvoumim se jer sam cito da su jako mirni....dal to istina??...dal se njih moze koji put uzeti u ruke??...kakve su ima karakteristike??...dal je dobar za početnike??...hvala   :up:

Offline puska

• Punopravni član

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2010, 12:48:08 poslijepodne »

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2010, 13:03:03 poslijepodne »
kad bi kupovo leopard gekon...dal da kupim mladeg ili starijeg??
i kad ga kupujem kako da znam dal je zdrav ili bolestan??...(da mi u trgovini ne prodaju bolesnog - ak je bilo takvih slučaja)...
mozete li mi dati neke primjere za uredenje terarija....i sta sve trebam kupiti....hvala :)  :P

Offline puska

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2010, 14:00:58 poslijepodne »
Pa mislim da ce ti svi preporucit da rade kupis od nekog uzgajivaca nego u pet-shopu, imas dobrih filmica na youtubu pa si pogledaj malo o leopardima...
sve ostalo ce ti odgovorit iskusniji ljudi tu na forumu, posto ja nemam nikakvog iskustva s gusterima...  :)

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2010, 15:14:55 poslijepodne »
Pa mislim da ce ti svi preporucit da rade kupis od nekog uzgajivaca nego u pet-shopu, imas dobrih filmica na youtubu pa si pogledaj malo o leopardima...
sve ostalo ce ti odgovorit iskusniji ljudi tu na forumu, posto ja nemam nikakvog iskustva s gusterima...  :)

ok tnx... :up: ;)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2010, 20:26:37 poslijepodne »
ja ti toplo preporucujem leopard gekone...ja ih imam vec skoro godinu dana...predivne su zivotinje,sporo se krecu,nosi agresivne,ne grizu,a jako su slatki simpaticni sa tip debelim repom  :)
Nisu previse zahtijevni,ne jedu previse a tek padne noc istrazuju okolinu  :P

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2010, 23:35:06 poslijepodne »
ja ti toplo preporucujem leopard gekone...ja ih imam vec skoro godinu dana...predivne su zivotinje,sporo se krecu,nosi agresivne,ne grizu,a jako su slatki simpaticni sa tip debelim repom  :)
Nisu previse zahtijevni,ne jedu previse a tek padne noc istrazuju okolinu  :P

ok...hvala na prijedlogu... kakva imas iskustva sa njima?? dal uzgajas sam zohare,brasnare,fobase...?? dal se leopardi mogu naviknuti na ruke?? volio bi saznati o uredenju terarija i postavljanja grijaca,lampi....kako se izmijenjuje dan i noc u terariju, kako uzgajati hranu za njih...jer ja bas neznam nista o tome osim sta sam cito na netu i kad ga kupim to ce  mi biti prvi guster pa moram puno toga nauciti o njim a i uzgajanju njih...  :) :D ;)
« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2010, 13:04:06 poslijepodne od mateo20094 »

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 14, 2010, 13:56:54 poslijepodne »
Ja uzgajam za njih zohare i zohare ti isto preporucujem jer su jako lagani za uzgoj i prakticni,nema sanse da ti umru jer i u nedostatku hrane oni se jedu medusobno i nastavljaju se razmnozavat...u vezi zohara im stavih psece/macje hrane i namocenu vatu...ja im stavljam i jabuke,ananasa i narance...naravno ne sve od jednom...i kad im stavis voce ako ga ne pojedu u 2 dana makni ga ca i stavi drugo...moes im stavit i salate...oni jedu tako rec,bilo sta!
U vezi s leopardima,jako su umiljate zivotinje,moze ih se drzat po rukama bez problema,s vremenom se moji smirio,prije je bjezao....naravno nemoj ih maltretirat....ja ih prosetam po rukama jako rijetko...inace ih izvadim da ih pokazem gostima na par min i ih vratim unutra...naci temperatura im treba bit nekih 28 do 30 ili 32(a sad koliki grijac ti treba ovisi o velicini terarija) dok po noci moze past slobodno i do 18...ja im inace po noci ugasim sve grijace...moes jedino jednu nocnu lampu od 40W ili obicnu malu od 15W plave boje da im ne smeta a ti ih moes vidit...inace ne piju i ne jedu pre cesto ali obavezno nek svaki dan imaju friske vode(naci mjenjat svaki dan vodu)...vidit ces ih najvise u vecernjim satima....
Kad ga kupis...vjerovatno ti nece htijet jest prvih par dana...al nemas se o cemu brinut...cim stignu daj im zdijelu sa vodom i pusti ih na miru prve noci jer izgube puno tekucine po putu...
mislim da vise od toga ne treba znat...uzivaj  :)
Ako nabavis 2 gustera nemoj NIKAKO nabavit 2 muzjaka jer ce se boriti do smrti...mozes dvije zenke ili muzjaka i zenku(ko i ja) ...
Nadam se da sam pomogao  :angel:

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 14, 2010, 14:05:36 poslijepodne »
zaboravio sam spomenuti da zoharima treba stavit kartona za povecat broj skrovista i temp im moze bit slobodni sobna temp ali idealno bi bilo da je temp 32C a vlaga oko 70% za najbrze razmnozavanje...i kutiju sa zoharima treba stavit na tamno mjesto jer su vecinom aktivni kad je mrak

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 14, 2010, 19:10:03 poslijepodne »
Ja uzgajam za njih zohare i zohare ti isto preporucujem jer su jako lagani za uzgoj i prakticni,nema sanse da ti umru jer i u nedostatku hrane oni se jedu medusobno i nastavljaju se razmnozavat...u vezi zohara im stavih psece/macje hrane i namocenu vatu...ja im stavljam i jabuke,ananasa i narance...naravno ne sve od jednom...i kad im stavis voce ako ga ne pojedu u 2 dana makni ga ca i stavi drugo...moes im stavit i salate...oni jedu tako rec,bilo sta!
U vezi s leopardima,jako su umiljate zivotinje,moze ih se drzat po rukama bez problema,s vremenom se moji smirio,prije je bjezao....naravno nemoj ih maltretirat....ja ih prosetam po rukama jako rijetko...inace ih izvadim da ih pokazem gostima na par min i ih vratim unutra...naci temperatura im treba bit nekih 28 do 30 ili 32(a sad koliki grijac ti treba ovisi o velicini terarija) dok po noci moze past slobodno i do 18...ja im inace po noci ugasim sve grijace...moes jedino jednu nocnu lampu od 40W ili obicnu malu od 15W plave boje da im ne smeta a ti ih moes vidit...inace ne piju i ne jedu pre cesto ali obavezno nek svaki dan imaju friske vode(naci mjenjat svaki dan vodu)...vidit ces ih najvise u vecernjim satima....
Kad ga kupis...vjerovatno ti nece htijet jest prvih par dana...al nemas se o cemu brinut...cim stignu daj im zdijelu sa vodom i pusti ih na miru prve noci jer izgube puno tekucine po putu...
mislim da vise od toga ne treba znat...uzivaj  :)
Ako nabavis 2 gustera nemoj NIKAKO nabavit 2 muzjaka jer ce se boriti do smrti...mozes dvije zenke ili muzjaka i zenku(ko i ja) ...
Nadam se da sam pomogao  :angel:

...puno si mi pomogao...hvala na svemu... :up: :D  :dance:

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 14, 2010, 19:50:48 poslijepodne »
Ako ti bude trebalo jos sta posalji pp  ;)

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 14, 2010, 21:59:35 poslijepodne »
Ako ti bude trebalo jos sta posalji pp  ;)

hocu hvala.... ;) :)