Srpanj 18, 2025, 19:14:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Alge na školjkama  (Posjeta: 674 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bee

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Alge na školjkama
« u: Veljača 11, 2010, 11:28:24 prijepodne »
Bok, ljudi.
Trebam savjet.
Imam tanaganyika N. multifasciatuse u akvariju od nekih 54 litara (nije original pa ne znam točno, mislim da je staklo više od onih standardnih, ali je poklopac originalni). Svjetlo je na timer cca 12h.Filter Eheim vanjski, star 30 godina, al vrhunski. Sa 15ak multića živi i 6 ancitrusa koji odlično obavljaju svoj posao.  Moj problem je  to što ancitrusima multići ne dopuštaju prilaženje školjkama pa na njima rastu alge (zelene, smeđe, bradate). Moje pitanje je da li postoji neki naćin da se riješim algi, a da ne stresiram multiće stalnim premještanjem školjkica?
Hvala

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Odg: Alge na školjkama
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2010, 13:35:45 poslijepodne »
A zašto se uopće želiš rješiti algi po školjkama? Ipak je to ciklidni akvarij i izgleda prirodnije kad se alge malo prime po školjkama i kamenju? Barem meni :)
Ako se baš hoćeš rješiti algi, kupi EasyCarbo i pošpricaj špricom direkno po algama. A i hidrogen bi mogao pomoći. Samo ne znam koliko je to sve skupa pametno raditi zbog riba...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline bee

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Odg: Alge na školjkama
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2010, 13:51:16 poslijepodne »
baš sam pogledala tvoj akvarij.  :klap: te zelene algice kaj se skupljaju po školjkicama su mi simpa, al meni se hvataju smeđe i one crne bradate.  :dead:  Guglajući, primjetila sam da je to čest problem u akvarijima tog tipa. A kaj je tu je, bitno da je ribicama dobro.