Kolovoz 17, 2025, 15:49:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: molim pomoc  (Posjeta: 1815 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline addo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 37
molim pomoc
« u: Veljača 10, 2010, 20:12:29 poslijepodne »
ja sam pocetnik u akvaristici i htio bi zamoliti nekoga da mi pomogne da rijesim ovaj problem.problem je voda.voda koju sam nasuo je kupovna i pojavljuju se skroz sitni mjehurici,mada vise lici na neku prasinu.najvise tih mjehurica se pojavi kad pojacam pumpicu tj kisik.imam vanjski filter i od filter materijala imam dvije spuzve (ako to sta znaci).
HVALA UNAPRIJED

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: molim pomoc
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2010, 20:22:40 poslijepodne »
Kakva kupovna voda????

Uvijek kad prvo nalijes vodu u njoj jedno vrijeme ima puno mjehurića. Po staklu, kamenju... Odu za 1 dan...

Al kak si kupio vodu??? Janu ili šta????

Offline addo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2010, 20:37:29 poslijepodne »
ma ne jana vec majevicki studenac.flasirana voda.zato sto gradska voda ima previse kamenca.ali ovo su skroz sitni mjehurici ili kao prasina izgleda,i vidim da izlaze iz cjevi koja ubacuje cistu vodu u akvarijum.nasuo sam je u petak.ribice sam ubacio u subotu.problem je mozda sto ja nisam znao za cikliranje.dali da mjenjam filter materijal il nes drugo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2010, 07:46:26 prijepodne »
uh...uh...uh...

dakle ... znaš i sam da si zeznuo i sad ti je jedino nadati se da će barem nešto od ribica preživjeti  (od srca ti želim svaku sreću!
nemoj koristiti kupovnu vodu - ne isplati se!
lijepo pipovaču pustiš da ti odstoji (za ubuduće) preko noći i presipaš ju u akvarij, ali nemoj do dna posude jer će se na njemu sleći "tvrdi" talog!
imaš i sredstva za pripremu vode, pa ako staviš i njega u tu vodu - miran si!

cikliranje je izuzetno važna stvar da se uspostavi mikroflora i fauna u vodi koja će pogodovati svim živim organizmima u njoj - i ribicama i biljkama...

molim te, pročitaj vodič za početnike - imaš link u mom potpisu!

a za sada, kao prvu pomoć - ako poznaš nekoga iz tvoga mjesta koji ima zreli akvarij, zamoli ga barem za pol volumena vode tvog akvarija da ti dade "zrele" vode,
i, svakako nabavi dobre bakterije (imaš u gotovo svakom shopu koji drži opremu za akvaristiku) i stavi u punoj količini koja je potrebna tvome akvariju, čak možda za trećinu više nego što uputa kaže!

sretno!  :)