Srpanj 17, 2025, 01:35:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: CO2, makroelementi i utjecaj na ribe ...  (Posjeta: 1254 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sipo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Malesnica
CO2, makroelementi i utjecaj na ribe ...
« u: Veljača 10, 2010, 17:35:27 poslijepodne »
Imam nesto bilja u akvariju, za koje bi naravno zelio da raste bolje, do sad nisam dodavao co2 pa me zanima, imam hang on filter (on stvara kisik), imam i zracnu pumpu koja mi stalno radi. Kad bi stavljao co2, trebao bi gasit zracnu pumpu pa samo preko noci upalit ? dali unosenje makroelemenata smeta ribama ?

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
Odg: CO2, makroelementi i utjecaj na ribe ...
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2010, 17:44:14 poslijepodne »
hang on ne stvara kisik,nego mreska povrsinu i time pridonosi otapanju O2,ali ajde znam na sto si mislio.hoce li ti trebat zracna pumpa uz co2 ovisi kako ga mislis distibuirat ,tj topljenjem preko difuzora,ljestvi,zarcnog kamena ili sl- u tom slucaju bi bilo bolje upalit zracnu pumpu kad nema svjetla.ako c02 stavis preko powerheada tj protocne pumpe onda  ne trebas palit pumpu za zrak jer se tako co2 ne topi u vodi nego samo zalijepi za listove bilja. takodjer je vazno je li diy co2 ili iz boce,ako je iz boce,onda ti pumpa i ne treba nego samo zatvoris ventil preko noci.
dodavanje makrolemenata u propisanim dozama nece ,sa sadasnjim spoznajama, stetiti ribama.ali opet moras nam reci o kakvoj je rasvjeti rijec.jer ako ona nije adekvatna,bilje nece moci iskoristiti elemente koje mu ti dajes
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2010, 18:05:57 poslijepodne »
Hvala na odgovoru :)

hang on ne stvara kisik,nego mreska povrsinu i time pridonosi otapanju O2,ali ajde znam na sto si mislio.

:D :D :D bitno da znas sta sam mislio :)

hoce li ti trebat zracna pumpa uz co2 ovisi kako ga mislis distibuirat ,tj topljenjem preko difuzora,ljestvi,zarcnog kamena ili sl- u tom slucaju bi bilo bolje upalit zracnu pumpu kad nema svjetla.ako c02 stavis preko powerheada tj protocne pumpe onda  ne trebas palit pumpu za zrak jer se tako co2 ne topi u vodi nego samo zalijepi za listove bilja. takodjer je vazno je li diy co2 ili iz boce,ako je iz boce,onda ti pumpa i ne treba nego samo zatvoris ventil preko noci.
dodavanje makrolemenata u propisanim dozama nece ,sa sadasnjim spoznajama, stetiti ribama.ali opet moras nam reci o kakvoj je rasvjeti rijec.jer ako ona nije adekvatna,bilje nece moci iskoristiti elemente koje mu ti dajes

Mislio sam topit preko ljestvi, bez powerhead-a za sad.

Jos me zanimalo ako mi zracna pumpa radi, dali pobija to sto co2 radi ? Dali ima smisla da oboje rade u isto vrijeme ?

Rasvjeta je za sad kineska, ona koja se samo zasarafi za staklo, neznam puno o njoj. Na kutiji pise samo 13w 50/60Hz

Ovako izgleda :

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2010, 00:53:08 prijepodne »
u tom slucaju ostavi pumpu preko noci,stavi je na poseban timer.imas u baumaxa za 15kn.zracna pumpa ti izbija co2.a mozes pocet gnojit s makroelementima,ali polako ,dok bi vidio kako ce utjecati na bilje

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2010, 09:53:21 prijepodne »
u tom slucaju ostavi pumpu preko noci,stavi je na poseban timer.imas u baumaxa za 15kn.zracna pumpa ti izbija co2.a mozes pocet gnojit s makroelementima,ali polako ,dok bi vidio kako ce utjecati na bilje

Ok, puno ti hvala za odgovore, timere sam vec kupio u Lidlu po 15kn.  :zagrljaj:

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2010, 18:27:44 poslijepodne »
u kojem?ja u onom kraj heinzelove nisam naso

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2010, 18:41:12 poslijepodne »
u kojem?ja u onom kraj heinzelove nisam naso
Ja sam kupio u onom na ravnicama, bila je akcija jedan dan :) pogledat cu dal ih ima jos pa ako hoces da ti trapim kojeg :)

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 11, 2010, 20:36:42 poslijepodne »
hvala na ponudi,me necu te peglat,ja sam na drugom dijelu grada,ali hvala