Foggeri nisu efikasni za podizanje vlage u terarijima upravo zato jer proizvode hladnu maglu (mikroskopske kapljice vode) i pri tom ne utječu bitno na relativnu vlažnost zraka.
Najbolje je na pod terarija staviti veću plastičnu posudu ispunjenu vodom (mačji WC-i su super za to) i ispod nje pozicionirati kabelski grijač koji će lagano zagrijavati vodu i isparavati je. Treba paziti da grijač ne grije prejako (s grijačima od 50W i više potreban je oprez) jer može rastaliti plastiku. U tom slučaju može se odvojiti od dna posude nekom pločom ili sl. Osobno imam sve podne grijače ispod poda terarija, tako da ne mogu doći u kontakt sa životinjom i izazvati neželjene posljedice (opekline, strujni udar, zapaljenje usljed kratkog spoja i sl.) i mislim da je to najbolje rješenje. Shmeegy, ukoliko je tvoj terarij fiksna instalacija, možeš razmisliti o tome da napraviš dvostruko dno na jednom dijelu: Napraviš okvir od letvica 1X1cm, unutar okvira složiš grijač cik-cak i pričvrstiš ga čavlićima za podlogu. Na to staviš tanku šperploču tako da naliježe na rubove okvira, pa je zalijepiš i prikucaš. Na kraju zaštitiš s lakom ili lazurnom bojom u dva sloja. Druga varijanta je da prostor iznad grijača popuniš suhim kvarcnim pijekom, pa na njega složiš keramičke pločice, ali tada reba paziti da se ne proljeva puno vode po tom dijelu jer kabelski grijači nisu predviđeni za rad u mokrome (iako proizvođači specificiraju da mogu funkcionirati u vlažnim uvjetima, malo sam skeptičan kada se spoje el. struja i voda - opreza nikad dosta).Tako dobiješ indirektno zagrijavamje (grijač zagrijava zrak, odnosno pijesak iznad sebe, koji pak ravnomjerno i nježno distribuira toplinu u šperploču ili pločice i prostor iznad), pa nema nikakvih opasnosti za životinju.