Ma ne osjecam se prozvana, ako mi se spominje nick to je obicno zato jer ga ljudi vole pisati i izgovarati

Ja se ne ljutim na cinjenicu kako se bette drze, niti to u normalnim uvjetima ukljucuje ciklu i krastavce. Ne vrijedjam se na to. Nedo Bog da mislim da sve znam. Ono sto znam govorim, ako nesto neznam ne mjesam se. Ili bar pokusam da ne

Ali, da mi netko kaze da nista neznam jer drzanje betta se nemoze usporediti sa svevisnjim tetricama i ... cega-god... Hm. Tko onda tu misli da sve zna?
Da bezveze ne ulazim u rasprave koliko akvarija i razlicitih ribljih vrsta imam ili nemam trenutno (ili koliko sam imala, tj. nemala), budem ja vama postavila pitanje: kakve veze ima je li riba dvodihalica ili nije sa amonijakom, nitritima i ostalim "problemima" koji se srecu u necikliranim akvarijima? Ima mozda male: skrge kod obicnih riba su najbitnije za primanje kisika sto postaje tesko ako su nagrizene amonijakom ili sl., dok se betta jos moze posluziti labirintom. To ne vrijedi za najmanje. Bez obzira na to, kozu, skrge, ljuske, peraje i sve ostalo sto strada u trovanjima imaju i ove ribe. Nekako zvuci kao da su bas bette manje bitne od vasih riba. Jer, valjda one mogu sve prezivjeti pa ce onda i najveci glupan moci drzati bettu u kadi ako treba. Ne, pardon, tegli za kavu. Mozda na TV-u. Mozda ju i ubacim u aranzman na stolu, jer to su super ribe, sve prezivljavaju, sto ce njima cista voda

Tako podcjenjivacko zvuce vase rijeci. Ne mislim da svi moraju voljeti sto i ja, ali nemojte misliti da ste iznad mene jer se vas ukus razlikuje od mog

I sad, mislim, moram se ispricati sto sudjelujem u ovoj temi. Vidim da nemam dovoljno vode u kuci (vlage definitivno, ali vode...) da bi bila dostojna Vama, gospodo