biti će velika tvrdoća vode, što ribe ne vole a i ako će biti biljni akvarij, nikad nećeš moći postići nivo co2 koji želiš u tako tvrdoj vodi...
Kako to onda u zg vodi gh=25, kh=16-20 ja nemam tih problema i postignem kakav god hoću nivo co2, a biljke mi uspijevaju fenomenalno? Sve koje sam dosada imao.
Ako će biti biljni akvarij, a bit će, podrazumijevaju se redovne promjene vode i to što će to kamenje dizat tvrdoću je beznačajno.
Karas ako već ideš na padajuću kompoziciju...po meni bi trebalo kamenje na desnoj strani onda biti malo manje, da se dobije na dubini, a ovo prednje bi isto mogao presložiti da nije kao da si ga slagao po crti. Isto koji manji kamenčić ne bi škodio.
Jel planiraš kakav panj još? Kamenje je odlično, dimenzije i oprema prva liga...
I ja imam taj šljunak već preko godinu dana u aq i nisam primjećivao probleme a par puta sam co2 natjerao toliko da su mi se ribe pošele ošamućivati. Sada u tom manjem aq imam DC sa 4hg vodom pa pratim razinu CO2 i kontroliram situaciju...
Bit će biljni naravno, a na crijevu od filtera ću ugradit ventil da poluautomatski mjenjam vodu...kasnije se time pozabavim.
Sada mi je najvažnije da dobro složim kamenje jer kada stavim zemlju i preko nje šljunak - nema više micanja kamenja, barem ne ovih velikih,glavnijih...
Ovi panjevi lete van, idu ovi na slici (tj neki od njih,ne svi jer će bit previše), ali su kod prijatelja pa moram prvo skoknut po njih.
Neke od većih kamenja s lijeve strane ću danas razbit na sitnije komadiće pa te sitnije staviti tu na lijevo na tu čistinu i koji na desnu, kao imitacija odrona kamenja kao u prirodi. Ovo desno kamenje ću danas presložit, tj neko izvući a neko uvući da dobijem tu neravninu. Nebih im mjenjao mjesta jer ovaj treći veliki kamen, ovaj u sredini, je odličnog oblika, on će mi biti odličan prijelaz sa lijeve strane (gdje je kamenje bliže staklu) ka desnoj, otvorenijoj strani.