Lipanj 24, 2025, 20:44:24 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Karas u 2010  (Posjeta: 14943 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neve

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Karas u 2010
« Odgovori #50 u: Veljača 03, 2010, 08:16:34 prijepodne »
I ja mislim da će ti glossa jako cijeniti zemlju tako da trpaj slobodno  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #51 u: Veljača 03, 2010, 09:00:41 prijepodne »
Moram 100% znati gdje će koji kamen stajat jer kada jednom složim,nesmije biti više micanja.
Kupiću 15-20kg crnog šljunka i složiti jedan probni scape samo sa kamenom i šljunkom,da vidim kako će to izgledati, a onda sve van pa zemlja i vulkanit... Da li je netko  stavljao granje bagrema u akvarij? Imam cijelo drvo tu u blizini i drvo ima odličnu koru, vrlo je tvrdo i teško! Neznam hoće li šta ispuštati i kojom će brzinom trunuti...  Fora je u tome što tog drveta mogu naći deblje grane a stim će i  crte biti bolje naglašene, pogledajte malo prošlogodišnja natjecanja i rezultate, bolje su prolazili ono što su koristili deblje grane, puno deblje nego što je moj red morwood  -?
Karas Reef - morski akvarij

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #52 u: Veljača 06, 2010, 15:41:07 poslijepodne »
Svaka čast na projektu!  :up:  molim te da malo više napišeš o samim držačima,kako si to napravio,od čega koliko novaca i ostalo...

Novaca 0kn  :up:
Imao sam neku šipku kući,mislim da je 10x10, savio je, probušio rupu za držač sajle, a dolje navario dvije po pločice sa dvije rupe kroz koje idu šarafi koji drže držače za stolić. Vrlo jednostavno.

možda tebi jednostavno,ali meni nije!  :D reci mi jesi to prišarafio dolje za pod ili gdje tej dio ne kužim...btw.hoćeš li mi pomoći ako odlučim rasvjetu stavljati na držaće a ne na strop? :-[

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #53 u: Veljača 06, 2010, 15:51:25 poslijepodne »
Nemoj stavljati na strop,ja o tom nisam ni pomišljao, danas-sutra možeš negdje pomjerat aq i šta ćeš onda, opet bušit rupe i prebacivat sajle?! Kada budeš pravio rasvijetu računaj da držače dobijaš od mene na poklon, samo ćeš reći dimenzije,tj.doću ja sagledati situaciju da nebi napravio prekratko  :D
Inače svaki od ova dva nosača je na dva mijesta prišarafljen za zadnju stranicu stolića  ;)

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #54 u: Veljača 06, 2010, 15:55:39 poslijepodne »
Nemoj stavljati na strop,ja o tom nisam ni pomišljao, danas-sutra možeš negdje pomjerat aq i šta ćeš onda, opet bušit rupe i prebacivat sajle?! Kada budeš pravio rasvijetu računaj da držače dobijaš od mene na poklon, samo ćeš reći dimenzije,tj.doću ja sagledati situaciju da nebi napravio prekratko  :D
Inače svaki od ova dva nosača je na dva mijesta prišarafljen za zadnju stranicu stolića  ;)

ma svaka čast! dobro,razmještaj ne mogu praviti ali mislim da je jednostavnije sa nosačima! ormarić sam kupio i samo mi treba doći iz zg...ka sve bude spremno javim ti,ali doći ćeš ti i ranije po mahovinu pa ćemo sve dogovoriti! jesu stigli panjevi?

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #55 u: Veljača 06, 2010, 17:27:10 poslijepodne »

ma svaka čast! dobro,razmještaj ne mogu praviti ali mislim da je jednostavnije sa nosačima! ormarić sam kupio i samo mi treba doći iz zg...ka sve bude spremno javim ti,ali doći ćeš ti i ranije po mahovinu pa ćemo sve dogovoriti! jesu stigli panjevi?

Nisu,po panjeve moram ići...a neda mi se dok se vrijeme nepopravi
Ok,dogovoreno! Kad dođem po mahovinu snimiću situaciju. Samo da nabavim te panjeve, šljunak i  mahovinu od tebe pa mogu počet slagat ovaj akvarij...  8)

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #56 u: Veljača 10, 2010, 19:59:26 poslijepodne »
Kupio sam jednu probnu vreću šljunka,čisto bijelog, od 5kg.
Kako vam se čini?

Offline damirOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
« Odgovori #57 u: Veljača 10, 2010, 20:31:50 poslijepodne »
jel si isprobao taj šljunak sa octom?! mislim da su ti bijeli tucanici čisto vapno! i ja sam tako mislio staviti bijeli kamen pa je u octu sve šištalo u p... m...

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #58 u: Veljača 10, 2010, 21:57:06 poslijepodne »
jel si isprobao taj šljunak sa octom?! mislim da su ti bijeli tucanici čisto vapno! i ja sam tako mislio staviti bijeli kamen pa je u octu sve šištalo u p... m...

Imam isti taki već nešto više od godinu dana u aq od 65l i nisam primetio neke probleme... Bilje je raslo normalno.
A šta bi se moglo dogoditi ako je vapnenac? skočiće kh?

Offline damirOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
« Odgovori #59 u: Veljača 10, 2010, 22:06:56 poslijepodne »
biti će velika tvrdoća vode, što ribe ne vole a i ako će biti biljni akvarij, nikad nećeš moći postići nivo co2 koji želiš u tako tvrdoj vodi...

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #60 u: Veljača 10, 2010, 22:14:28 poslijepodne »
biti će velika tvrdoća vode, što ribe ne vole a i ako će biti biljni akvarij, nikad nećeš moći postići nivo co2 koji želiš u tako tvrdoj vodi...

Moram testirati kamenje kiselinom sutra pa ćemo vidjeti  ;)
Još nešto,ove panjeve sam tu bezveze stavio, doće uskoro pravo granje  :up:

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #61 u: Veljača 11, 2010, 08:34:48 prijepodne »

Kako to onda u zg vodi gh=25, kh=16-20 ja nemam tih problema i postignem kakav god hoću nivo co2, a biljke mi uspijevaju fenomenalno? Sve koje sam dosada imao.
Ako će biti biljni akvarij, a bit će, podrazumijevaju se redovne promjene vode i to što će to kamenje dizat tvrdoću je beznačajno.

Karas ako već ideš na padajuću kompoziciju...po meni bi trebalo kamenje na desnoj strani onda biti malo manje, da se dobije na dubini, a ovo prednje bi isto mogao presložiti da nije kao da si ga slagao po crti. Isto koji manji kamenčić ne bi škodio.

Jel planiraš kakav panj još? Kamenje je odlično, dimenzije i oprema prva liga...:up:
« Zadnja izmjena: Veljača 11, 2010, 08:47:36 prijepodne od lp »

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #62 u: Veljača 11, 2010, 09:46:03 prijepodne »

Kako to onda u zg vodi gh=25, kh=16-20 ja nemam tih problema i postignem kakav god hoću nivo co2, a biljke mi uspijevaju fenomenalno? Sve koje sam dosada imao.
Ako će biti biljni akvarij, a bit će, podrazumijevaju se redovne promjene vode i to što će to kamenje dizat tvrdoću je beznačajno.

Karas ako već ideš na padajuću kompoziciju...po meni bi trebalo kamenje na desnoj strani onda biti malo manje, da se dobije na dubini, a ovo prednje bi isto mogao presložiti da nije kao da si ga slagao po crti. Isto koji manji kamenčić ne bi škodio.

Jel planiraš kakav panj još? Kamenje je odlično, dimenzije i oprema prva liga...:up:

I ja imam taj šljunak već preko godinu dana u aq i nisam primjećivao probleme a par puta sam co2 natjerao toliko da su mi se ribe pošele ošamućivati. Sada u tom manjem aq imam DC sa 4hg vodom pa pratim razinu CO2 i kontroliram situaciju...
Bit će biljni naravno, a na crijevu od filtera ću ugradit ventil da poluautomatski mjenjam vodu...kasnije se time pozabavim.
Sada mi je najvažnije da dobro složim kamenje jer kada stavim zemlju i preko nje šljunak - nema više micanja kamenja, barem ne ovih velikih,glavnijih...

Ovi panjevi lete van, idu ovi na slici (tj neki od njih,ne svi jer će bit previše), ali su kod prijatelja pa moram prvo skoknut po njih.
Neke od većih kamenja s lijeve strane ću danas razbit na sitnije komadiće pa te sitnije staviti tu na lijevo na tu čistinu i koji na desnu, kao imitacija odrona kamenja kao u prirodi. Ovo desno kamenje ću danas presložit, tj neko izvući a neko uvući da dobijem  tu neravninu. Nebih im mjenjao mjesta  jer ovaj treći veliki kamen, ovaj u sredini, je odličnog oblika, on će mi biti odličan prijelaz sa lijeve strane (gdje je kamenje bliže staklu) ka desnoj, otvorenijoj strani.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #63 u: Veljača 17, 2010, 14:15:16 poslijepodne »
Planiram za vikend složiti ovaj akvari  :aw9:
Nabavio sam veće količine jedne dosta rijetke biljke, prave scaperske i naturalističke  :D koja će definitivno biti pravi ukras ovog akvarija uz cubu i eleocharis! Neću vam reć o kojoj biljci se radi, vidjećete slike u nedjelju navečer kada bude sve potopljeno, barem se nadam da će biti,mada ću imat neke goste ali treba netko i kante vući  :D Još neke sitnice moram kupiti pa mogu pod vodu :a038:  samo da nebude  :a034s:
Već me i strpljenje napušta  :hyper:
Još jedna stvar, da li da prvo stavim šljunak pa onda kamenje na njega ili kamenje direktno na vulkanit a šljunak okolo? Nekako mi se čini bolja ideja da stavim prvo šljunak pa kamenje na šljunak ukoliko nekad budem pomjerao neki kamen, mada je ono kompaktnije... neznam  :nerv:  Imam 25kg šljunka, hoće li to biti dosta? Ajmo znalci, dajte savjet  ;)

Offline DeWiaN

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
« Odgovori #64 u: Veljača 17, 2010, 14:37:07 poslijepodne »
Nisam neki prevelik znalac ali mislim da bi trebalo biti dosta !Nezaboravi mi ostavit drop cheaker!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #65 u: Veljača 19, 2010, 15:15:17 poslijepodne »
Nisam neki prevelik znalac ali mislim da bi trebalo biti dosta !Nezaboravi mi ostavit drop cheaker!

Nezaboravi mi ponet šampinjone  :D OK, dobićeš DC  :up:
Danas sam slagao scape i igrao se granjem. Ovo je rezultat, meni izgleda  dobro. Pitaću znalce treba li još nešto mjenjat i dodavat. Kako vam se čini raspored granja i kamenja?

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #66 u: Veljača 19, 2010, 15:22:02 poslijepodne »
meni jako dobro izgleda,samo ova tri veća kamena malo okreni nekako su mi presimetrično postavljeni...inače!  :up:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #67 u: Veljača 19, 2010, 15:26:35 poslijepodne »
samo ova tri veća kamena malo okreni nekako su mi presimetrično postavljeni
To je i meni prvo upalo u oko,a inače mi se jako sviđa već sad. :up:

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #68 u: Veljača 19, 2010, 15:41:37 poslijepodne »
Sada kada gledam slike pa pogledam akvarij shaćam koliko su slike loše  :nerd: ne po pitanju kvalitete nego sam iz poglešnih kuteva slikao i nisam dobio dubinu na slikama, možda zato što nisam stavio crnu pozadinu, koju imam inače ali ju nisam postavio  :-[
Mislim da ću još 5-10cm podići tu lijevu stranu,da ju još više naglasim.
Što se tiče kamenja,evo ideje:
- između kamena i stakla, skroz lijevo iće eleocaris parvula ili kamenje obraslo christmas mossom tak da će i to malo sakriti taj kamen i neče biti toliko naglašen,a ovaj, skroz desni od njih trojice ću još malo uvući.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #69 u: Veljača 19, 2010, 19:23:05 poslijepodne »
Složio sam novi scape, po meni mnogo bolji.
Kako vam se čini?

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #70 u: Veljača 19, 2010, 21:12:13 poslijepodne »
odlično izgleda dali je to moor wood gdje si ga nabavio
Virovitica - Brezovica

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Veljača 20, 2010, 00:17:31 prijepodne »
drvo je super i sve pohvale.koliko te je izaslo staklo?

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #72 u: Veljača 20, 2010, 11:49:38 prijepodne »
odlično izgleda dali je to moor wood gdje si ga nabavio

Ne,to je sunkenroot. Meni izgleda mnogo interesantnije od moorwooda  :up:
@ tarantula87: staklo me izašlo oko 750kn, znači poljepljeno, 10mm

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #73 u: Veljača 20, 2010, 14:18:40 poslijepodne »
Lijepo ti to slažeš!
Gdje si uzimao kamenje?

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #74 u: Veljača 20, 2010, 15:13:14 poslijepodne »
Lijepo ti to slažeš!
Gdje si uzimao kamenje?

Evo jedan video. Pustio sam kamija da istraži i ocijeni sunkenroot  :D

Ovaj prijašnji scape je preopterećen kamenjem, zato sam napravio drugi, tj. treći. Malo "otvoreniji" i po meni najbolji do sada.Kako vam se čini?
Kamenje sam kupio u pet shopu Repić.  ;)