Srpanj 19, 2025, 10:40:40 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomahnitala platica  (Posjeta: 1900 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pomahnitala platica
« u: Veljača 04, 2004, 23:08:00 poslijepodne »

Kupili smo prošli ponedjeljak platicu. Trebalo joj je jako dugo za prilagodbu, 6 dana nismo ju vidjeli da išta jede, bila je tanka kao papirić, skrivala se i bježala pred drugim ribama. A onda je otpočela jesti, iako s oprezom.

No, danas sam primjetila da je gupi mališanu ravnim rezom prepolovljen rep, a tada sam vidjela da spomenuta platica napada ženku gupi, grize joj rep i sad je jadnici sav očerupan.

Brzo sam stavila platicu u kotilicu. Ima li iitko slično iskustvo? Je li dotična samo izgladnjela i hoće li se oporaviti? A kako će biti gupiji?
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline zmadaric

• Punopravni član
    • http://gameroom.com/h2o
Pomahnitala platica
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2004, 23:56:00 poslijepodne »
Ako se do kraja oporavi mogla bi gupici odgristi cijeli rep
Onda bolje da se ne oporavlja
Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu....

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Pomahnitala platica
« Odgovori #2 u: Veljača 05, 2004, 08:13:00 prijepodne »
Razlog je vjerojatno premali i prenapućen akvarij(borba za životni prostor),repovi i ostale peraje se regeneriraju,pa tako nema opasnosti za gupiju

Offline Jasmina

• Punopravni član
Pomahnitala platica
« Odgovori #3 u: Veljača 05, 2004, 11:13:00 prijepodne »

Pa ne znam baš. Imam 140 l i 20 ribica, sve te malene. Od svake ribice imam po jedan bračni par, samo su platiji 2 para. I svi su o.k. i vole se i ne diraju se, ali od jučer je ta žuta platica ful agresivna.

Izolirana je jer je još slaba (ja mislim da je to od gladi; ne zna loviti komadiće, već na mjestu čeka da doplove prema njoj i naravno da tako tek jedva nešto ulovi). A gupica je trudna. Ne bi to samo tak' dobro završilo.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline SNOOPY

• Novi član
  • *
Pomahnitala platica
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2004, 13:15:00 poslijepodne »

Ako ti je gupica trudna, onda je to razlog zašto je napada. Moje ribice su uvijek skužile kad je koja pred porod i to je bila onda "gužva pred golom"!

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Pomahnitala platica
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2004, 13:22:00 poslijepodne »
Ako je gupica trudna i nabrekla, ondaispušta nekakav feromon. Taj feromon potiče ostale ribice da ju obliječu očekujući mlade ribice za marendicu... a tvoja platica je možda dosad bila hranjena nekom drugom hranom (možda u granulama) pa nije zainteresirana za listiće, pa je gladna i potaknuta mirisom ženke gupija pred porod ju napada.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><