to hendlanje je ..oprosti ali preseravanje "vidi ja drzim pauka". pauk je zivotinja koja instinktivno djeluje i svako vađenje iz terarija, opasnost je za zivotinju i tako i za tebe. moze te ugristi, odbaciti iritirajuće dlake koje mozes udagnuti, ili jednostavno skociti i polomit se i iskrvarit.
krema mu nece smetati kao ni ako prođeš namirisan kroz sobu. ali mirisne svijeće i štapići, da.
nemoj krivo shvatiti ovaj post ali krivo se ponasas sa paukom kojeg imas. to nije pas ili macka..
Ozi, donekle se slažem stobom, ali samo donekle. Ne uzimam pauka u ruke da bi se naslikavala s njim i vikala "gle što imam", već zato što je to moja životinjica o kojoj se brinem i koju jednostavno koji put poželim uzeti. Životinja koja je aktivna u terariju, koja iz terarija prijeđe meni na ruku, malo se prošeće i isto tako se vrati u terarij sigurno nije izložena pretrjeranom stresu, tim više što je oko mene mir i tišina, nema opasnosti od pada, nema jakog svjetla i ničeg što bi je prestrašilo. Vjerojatno s nekom drugom vrstom pauka nebi tako postupala.
A što se ugriza tiče, poslije poskoka koji me je ugrizao kad sam imala 12 i zbog kojeg sam provela nekoliko dana u jednoj splitskoj bolnici, mislim da me više ništa ne može iznenaditi.