Pretrazivao sam na forumu da li je neko ovo vec objavio, da ne pravim duple teme, ali cini mi se da nije...
Pa da pocnem trazio sam po netu sve u vezi pH testiranja posto ce mi trebati testeri pa sam naletio na zanimljiv nacin kucne varijante pH testiranmja koja je krajnje jednostavna, a ako ogladnite mozete sve da pojedete

!
Sve sto je potrebno je crveni kupus!

Crveni kupus, naravno Izrezemo kupus na kriske i Dodamo dovoljno vode da pokrije kriške Izdvojimo sok
stavimo ga u lonac i kuhamo pola sata, tada iskljucimo (ono sto ostane pojedemo

)
i ostavimo da se ohladi
Priprema crvenog kupusa za pH testiranje.
Izrezemo bijeli papir ili neki drugi u pravougaone listice i potopimo ga u posudu u koju smo sipali sok od crvenog kupusa i ostavimo nekih pola sata da dobro upiju tecnost. Nakon pola sata izvadimo ih i ostavimo da se osuse. Ove listice nakon susenja izrezemo u trake. Preostali sok stavimo u flasu i tako spakovan moze trajati nekoliko dana, a stavljanjem u frizider par dana vise. Izrezane kartice koje ne planiramo koristiti stavimo u kovertu da smanjimo njihovu oksidaciju, tako spakovane mogu trajati vise mjeseci!

Crveni kupus kartice Crveni kupus kartice u
u otopini soka od limuna. zasićenoj otopini sode bikarbone.

Evo i skala za uporedjivanje pH
Zao mi je sto jos nisam stigao isprobati ovaj naci provjere pH, cim isprobam javicu ili ako je neko mozda probavao neka napise svoje misljenje o ovom DIY pH indikatoru.
Ili jos bolje ako moze da uporedi ovaj test sa pravim testerima pa da vidimo odstupanja.
Eto toliko nadam se da cu nekome pomoci da ustedi koju paru

... Pozdrav!!!