Srpanj 22, 2025, 11:38:19 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: je li se može koristiti Sikaflex silikon  (Posjeta: 3454 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
je li se može koristiti Sikaflex silikon
« u: Siječanj 22, 2010, 12:23:28 poslijepodne »
za radove oko poklopca????

je li toksičan ili sta li već???
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: je li se može koristiti Sikaflex silikon
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2010, 15:21:17 poslijepodne »
Ima puuno vrsta SIKAFLEX proizvoda kao npr. sikaflex 265 koji se koristi za lijepljenje stakla na autobusima, teretnim i tračnim vozilima; pa onda 290 DC za lijepljenje brodskih paluba, pa 291 kao brtvilo u marine industriji, pa 292, pa 295UV, pa....da ne nabrajam ima ih more.

Onaj koji bi eventualno pasao je 296 koji se korisiti za lijepljenje mineralnog stakla i ima tvrdoću > 6.6 N/mm2 mjereno po DIN53504 uz primjenu na temperaturi od +10 do +35 stupnjeva C ili pak 265 Tack-Drive koji ima tvrdoću >6 N/mm2 .

Za toksičnost ljepila nakon njegovog stvrdnjavanja i eventualno otpuštanje otrova ua vodu najbolje je sa ih direktno kontaktiraš putem on-line formulara:

http://www.sika-croatia.hr/kontakt.htm?PHPSESSID=761875ea0447b8eb75739c30810524fa

Tu imaš i opis proizvoda pa malo prosurfaj.

Za radove oko poklopca opet je pitanje od kojeg ti je materijala isti jer ima kao što rekoh puuno izbora.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2010, 22:01:18 poslijepodne »
krco kaj si ti radio u siki kad tolko znaš o proizvodima?  ;)

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #3 u: Siječanj 22, 2010, 22:56:48 poslijepodne »
Ne nisam, nego kad sam se spremao zalijepiti moj 660l pentagon prije 5 godina tražio sam tadaa najžilaviji silikon koji je otporan na UV zračenje pa sam prosurfao između ostalog i SIKA stranice kod nas i vani i pročitao manje-više sve što je tada bilo dostupno na netu. Znam da sam se nakon analize odlučio za ova dva koja sam napisao, no kako niti sam nisam bio načisto otpuštaju li oni štogod lošeg u akvarij, odustao sam od sike jer sam se odlučio za INOX okvir a idobio sam  WACKER silikon muktedžabe od zastupnika u RH koji je imao ne puno manje lošija svojstva. Došlo je drito na moju adresu 5 kartuša a silikon kod mene ima više ulogu brtve nego nosača konstrukcije ;). Poklopac sam na kraju radio od FOREX-a a za to postoji posebno ljepilo, iako sam imao razne kombinacije; između ostalog napraviti ga od npr. COMPACT-a pa je sika opet ispala iz kombinacije. No mislim ga uzet za izradu nosača grla za T5 lampe tako da ispod sjenila mogu staviti dvije lampe u V-formaciju, no kako sam kronično u nedostatku vremena još se toga nisam uhvatio :(.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 23, 2010, 01:00:42 prijepodne »
a  već sam se prepao da ću moć jeftinije nabaviti silikona  :D

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
« Odgovori #5 u: Siječanj 23, 2010, 19:21:57 poslijepodne »
uf----fala na kvalitetnom odgovoru....

nego znas zasto meni to triba, mozda mi das i neku ideju-----minjan u caymana one nejgove 2x18 T8 u 3X24 T5, pa kako ne znam ocu li uspit nabavit vodonepropusna grla, mislia san ih zasilikonirat.....sad ne znam koliko je to pametno....pa se raspitujem,,,,,,,,

\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža