ista stvar, nisam uspio naci direktan shipping ovamo, a frendove u USA sam vec udavio s nekim drugim stvarima, pa sam odustao od toga i narucio ove sa DX-a
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1775
stigle su nakon nekih mjesec dana, mozda i 5 tjedana, ali su dobre koliko sam probao ... prije toga sam pokusavao nagovorit jednog tipa na ebayu da posalje ovamo 25 komada luxeona (mislim royal blue ili tako nesto), ali ni cut....
uzeo sam i meanwell drivere, sad cekam hladnjake sa e-baya i onda jednom kad se uhvatim s vremenom, montaza i lemljenje...
frend je uzimao isto ove CREE sa DXa, ali bijele i radio si lampu za biciklizam... 3 ledice, kolimatori i lece, driver i ne da ne mozes gledat u snop, nego boliiii

Sa DealExtreme-a sam vec podosta kupovao, a ovo nisam, jer pise samo blue, ne pise ni tip ni nista... a htio sam bas Royal Blue D3

Nego, hladilo...
Zavisi od razmaka koji mislis koristiti, te snagu/struju na kojoj mislis voziti diode, ali, kazu da je dovoljno montirati diode na U aluminijski profil (strojopromet, mozda bauhause i slicni), te preko toga staviti da ti struji zrak. To je smjer u kojem ja idem s time. Planiram imati 60 dioda u 6 redova i na 80cm duljine. Svaki red ce biti jedan U profil, a preko svega ce mi propuh raditi jedan 12cm PC silent ventilator. Diode ce raditi na cca 700mA, preko drivera koji cu sam izraditi. Dodatno, sve ce kontrolirati ili PIC ili mali embeded linux "PC", koji ce ujedno i mjeriti temperaturu dioda, zraka na ulazu, zraka na izlazu, temp vode, te ce regulirati brzinu ventilatora za hladjenje dioda, te ventilatora za hladjenje vode. Postoji i plan da regulira pumpe, ali, o tome cu kada dodjem do toga.
Trenutno imam T5 kuciste s 6 lampi, gdje mislim mjenjati lampe s tim "shinjama" od dioda (od 6, krepale mi 2 lampe/prigusnice, pa sada idem mjenjati jednu po jednu...).
U glavnom, kada jednom dobijem diode (a sada imam doma 3 komada bijelih za testiranje), i kada krene realizacija, imam namjeru dokumentirati ovdje (na forumu) sve skupa (za/zbog Vedrana "kojeg svi znaju"). Hvala na hintovima...