Evo sad nakon dan-dva, mogu nesto konkretno korisno i napisati...
Prvo, zivciralo me stalno treperenje po dnu (shimmering)

jer ga dugo nije bilo (otkad sam prodao HQI) pa mi je trebalo malo vremena da se naviknem... Onda sam upalio kombinaciju T5 (po jedna Sylvania aquastar i coralstar sa svake strane) i shimmering nije nestao, samo je malo manje intenzivan

... stvar je u tome da su LEDice koje su u armaturi radjene sa "kupolom" odn. lecom koja pici rasap svijetla pod kutem od (navodno) 60 stupnjeva (ne mogu skroz provjeriti jer bi morao sve rastaviti i izvadit traku sa LEDicama van, ovako samo vidim da je sama LEDica plus reflektori sa strane (vide se na slikama) bacaju taman tako nekakav 60 ili 90 stupnjeva snop prema dolje, a eufilije i blastomuse na dnu se rasirile za recimo jos 1/3 nego sto su bile pod starim LED armaturama (nebitno, jer ove nisu osvjetljavale dno vec greben) i T5 kombinaciji... ostatak koralja se cini da im odgovara promjena na jace svijetlo (greben i dno, oboje)
Boje - ono sto me iznenadilo je da je vrlo vrlo mala promjena u intenzitetu i koloraciji (vizualno) kada je ukljucena samo LED, i kada dodam jos T5... vrlo mala razlika, pa sam u to ime skinuo dvije T5 (aquastar) i ostavio postrance samo po jednu coralstar sa reflektorom prema dolje... probat cu snimit video i palit/gasit T5 da probam prikazat koliko je razlika u stvari mala sa upaljenim ili ugasenim T5... da je tank drugacije slozen, da ima samo "pad" od straznje prema prednjoj stranici, komotno bi za pocetak T5 totalno izbacio, a onda pratio kakvo je stanje, ovako moram dodat malo svijetla sa strane jer su mi dijelovi grebena pod koraljima totalno u sjeni ako nema svijetla sa strane...
Ove preostale T5 cu uskoro izbacit i na njihovo mjesto idu DIY ledice od 3W (negdje 12 komada sa svake strane, rasporedjeno duz tanka), ledice sam nabavio jos prije, drivere jos prije toga

, sad cekam lovu za hladnjake i onda ove zime ide realizacija (nadam se

)
Sama izrada je dosta dobra, bez fusarenja u kutijastom dijelu, sve na mjeru, elektronika u "kontrolerima" pristojno i uredno slozena, sa dosta mjesta izmedju drivera za protok zraka... montaza jednostavna uz prilozene i šine za stajacu verziju, i sajle za visecu, sa svim sarafima i profilima za konverziju... a prilozen je i odvijac u svakom paketu... mislim da ce slaba tj. bucna tocka bit 60 (ili 70)mm ventilatori u samim armaturama, oni ce prvi dobit po glavi vjerojatno, ali poucen debelim iskustvom iz racunalne branse, to nije niti cudno, mozemo ih nazvat i potrosnima, a zamjena ce bit svakako neki od kvalitetnijih modela i piciiii...
Trenutno mi se cine kao pun pogodak a (dulje) vrijeme ce pokazati, imao sam sasvim pristojan rast koralja i sa starom kombinacijom, ovo mi se cini daleko bolje, to iskustvo me i drzi da bi ovo trebalo bit jos masu bolje ...
Trenutno je jedina mana koju mogu naci nedostatak ugadjenog timera, makar i samo jednokanalnog (pali/gasi sve odjednom) a najbolje bi bilo 3 kanala, svaki za jedan red ledica (2x bijele i 1x plave, a moonlight nek radi 24/7, nece smetat

)... i to sa timerom ce se rijesit, treba malo "vremena"