Evo jos malo o opremi koja mi je stigla u zadnjih par mjeseci, pa ako nekome pomogne da se odluci - super

Nabava : e-bay, majka svih zayeba, tj. odlican za postat home shoppingoholicar

...
Na prvoj slici, plutajuci magnet MagFloat sa dokupljenim ziletom za isti... odlican, pouzdan, za stakla do 16mm, drzi kao lud, a zilet skida sve sa stakla. Prije njega imao sam neki obicni koji tone, za stakla 12mm, vezan komadom ribarskog konca. Ako otpadne magnet i potone, polomi koralje

... ako ne otpadne a ne pazim, ribarski konac se zaplete u grane i - polomi koralje

... tako da je ovo plutajuce rjesenje ooodlicno, naravno sa ziletom koji skida koraline i sve ostalo sa stakla, inace sam isao rukom i ziletom skidati oko dna i naravno - podrobio koralja vise nego je naraslo od zanjeg ciscenja

Slika zwei - novopridosla RO/DI komadina, narucena iz USA, stigla za zadivljujucih 10ak dana (obicno iz USA stvari putuju oko mjesec dana, barem u mojem iskustvu)... Dva AC, jedan sediment filter, 100gal membrana, 2x DI jedinica, manometar (neispravan

), ne vidi se iza kombinirani ventil koji otvara i zatvara tok vode kroz sustav zavisno da li je izlaz (RO voda) otvoren ili nije... dokupio jos adapter za slavinu 3/4 na quick connect i to je to...
Radi odlicno, dosta blizu deklariranog kapaciteta, sve se razmisljam uzeti u dogledno vrijeme (citaj- kad se nekakva lova pojavi) i booster pumpu, ali o tom, po tom

Slika tri - salinometar

Kinez, radi, nije pre skup, jedno je kinez (firma) od koje sam narucio, vjerojatno u nedostatku odgovarajuceg, poslala 3 vrecice za pripravu kalibracijske otopine - ali za pH

Uzeo sam ga prvenstveno radi brze izmjere kod pripreme vode za zamjenu, da ne petljam sa menzurom i staklenim, ali ne ide to tako brzo (zbog temperaturne kompenzacije, dok se ocitanje smiri), tako da je po mom misljenju i dalje naj bolje uzeti refractometar. Dosta brzo, i precizno. Nije ovo lose, ali

I cetvrta slika, nema veze sa akvaristikom ali me nasmijalo - narucio 4 elektronke iz Moskve, nekakvo pojacalo u pripremi pa rekoh da krenem po obicaju od guzice (osim ovih novopridoslih lampi nemam jos nista od dijelova

), kutija u kojoj su se skoro mjesec dana tumbale 4 malene staklene cijevi i stigle CITAVE, gabaritno moze primit jos 30 istih... i niti komad novina ili necega da zastiti unutrasnjost kutije da ne postane zvecka

Srecom, sve 4 su stigle citave, antinogometni Bogovi postarskog football saveza su bili na mojoj strani, i ovaj put
.gif)