Lipanj 30, 2025, 17:01:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mali Savjet  (Posjeta: 1794 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darky

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka, Grobnik^^
Mali Savjet
« u: Siječanj 19, 2010, 19:18:42 poslijepodne »
Podzrav Svima :)  Evo ja sam novi ovdje pa bih tražio par odgovra, planiram si uzet zmiju u 2 mj. ( prvu ) Dosta sam toga čito na forumima i po internetu i koliko sam sve to skužio , za početnike kao što sam ja je najbolja kukurzna zmija :) pa bih htjeo znat sta jos mislite o tome i kamo bih je mogao nabavit...bio sam danas u pet shopu U Rijeci jer sam inače iz Rijeka, ali samo su boa i piton tamo :P kamo bih je mogao kupiti neka ideja...? a nebih htjeo nešto tako veliko sviđa mi se kukurazna i kravljevska kaliforniska...a htjeo bih malenu iz legla ne odraslu... pa ako mogu dobit savjet šta mislite o tome, Hvala :)

Offline balen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
Odg: Mali Savjet
« Odgovori #1 u: Siječanj 19, 2010, 23:41:45 poslijepodne »
kolko ja znam bolji su kraljevski pitoni za pocetnike  :) ja sam samo  s jednim nazalost imo kontakt tj. jednom i to je bila ljubav na prvi pogled i sad je procedura zicanja staraca da donesem doma zmiju   :D a i kraljevski su ti nesto kraci od kukuruznih  :up:

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2010, 18:19:28 poslijepodne »
Pogledaj male oglase na forumu vjerujem da ces naci nekoga tko prodaje kukuruzne. I kukuruzna i kraljevski piton su dobre zmije za pocetnika tako da sto god uzmes neces pogrijesiti. Odluci se koju zmiju hoces i kada si 100% siguran onda cemo ti pomoci sa podacima itd.

Offline darky

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2010, 19:45:54 poslijepodne »
Pa mislim ubiti, siguran sam da cu uzeti  za prvi put kukurznu zmiju, e sad prije nego sta je uzmem , bih prvo htjeo cijeli terarij sredit ... sad me zanima kakav treba bit terariji tj. sta joj je sve potrebno da joj bude ugodno vlaga..temp..etc.. i kakva je za rukovanje  itd... koliko jede i tako uglavnom ono sta trebam znat o njoj .... hvala!  :heart:

Offline COFI

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Siječanj 21, 2010, 00:09:24 prijepodne »
 Kukuruzna zmija nije agresivna ali dosta je brza i dok je hendlas nece mirovati;) Sa druge strane loptasti piton je mnogo mirniji kada ga hendlas ;)
FREEPARTYMAN

Offline darky

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 21, 2010, 17:06:58 poslijepodne »
Da ali je on 1,8k kuna i puno veci od kukurzne :) ^^

Offline BULL77

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 21, 2010, 17:30:38 poslijepodne »
Da ali je on 1,8k kuna i puno veci od kukurzne :) ^^

Mozes ga nabaviti za 900-1000 kuna. Velicine su im tu negdje ;)

Offline željo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Siječanj 21, 2010, 19:46:30 poslijepodne »
piton ti je malo izbirljiv jer se u prirodi hrane sa malim gušterima i pticama pa često miševe uopće ne prepoznaju kao hranu al ih se treba naviknut na zamrzle mišeke i nema problema. :D
Paix et bien

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #8 u: Siječanj 21, 2010, 20:03:43 poslijepodne »
Kraljevski piton je u prosjeku kraća zmija od kukuruzne, samo što je masivnij/deblji. Redovito je mirniji i bolje podnosi rukovanje od kukuruzne zmije. Danas su gotovo svi kraljevski pitoni u prodaji uzgojeni u zarobljeništvu, zdravi i naviknuti na ishranu laboratorijskim miševima. Pitoni koji se još uvjek malim dijelom uvoze iz divljine (uglavnom iz Gane) mogu biti problematični zbog adaptacije na njihovu prirodnu ishranu (nekim vrstama afričkih štakora, rovki i miševa - tvrdnja da se u divljini hrane gušterima i pticama je potpuno pogrešna), kao i zbog ozbiljnih infestacija parazitima.
Kukuruzna zmija je izvrsna početnička zmija, ali kupiš li kraljevskog pitona iz uzgoja, zasigurno nećeš pogriješiti.

Offline darky

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Siječanj 21, 2010, 20:43:07 poslijepodne »
Hvala, na savjetu cak mozda iz uzmem pitona iz uzgoja ako je kako je kolega gore rekao 900-1000 kuna... sto  mirnije to bolje :) samo jos da nađem uzgaivača.....Netko ovdje mozda :) ?

Offline BULL77

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 22, 2010, 16:13:55 poslijepodne »
Hvala, na savjetu cak mozda iz uzmem pitona iz uzgoja ako je kako je kolega gore rekao 900-1000 kuna... sto  mirnije to bolje :) samo jos da nađem uzgaivača.....Netko ovdje mozda :) ?

Mislim da ih ima clan foruma Igzu,posalji mu privatnu poruku ;)