Studeni 07, 2025, 07:03:52 prijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Micro reef  (Posjeta: 1076 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline M.Minogue

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Micro reef
« u: Siječanj 16, 2010, 14:22:43 poslijepodne »
Pozdrav svima,planiram napraviti micro reef akvarij od 12 L pa me zanima da li je za protok dovoljan mali hang on filter od 300L/h.Nazalost to je kineski filter pa ne znam da li voda toliko cirkulira.Da li da nabavim jos jednu malu pumpicu ili?Zanima me i sto staviti u filter?Grijac je 25w,imam koraljni pijesak i reef keramiku.Zanima me i koja rasvjeta bi isla te da li bi mogao akvarij napuniti jadranskom morskom vodom?To je za sada to,hvala unaprijed na odgovorima!

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Micro reef
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2010, 20:33:56 poslijepodne »
-dovoljan
-nebitno, dovoljno je
-ne
-samo aktivni ugljen
-probaj nabavit onaj mali duetto mislim grijač od 10 W, puno je manji
-ona hang on lampa od vawea je po meni ok rješenje
-naravno
-molim ;)

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2010, 00:08:43 prijepodne »
Evo ga, ovaj tank se vrtio na hang on AquaClear30. Prvo je bio samo on, a kasnije je dosla i neka minijaturna pumpica od 200l/h. Svasta je raslo unutra, al je micano ako je htjelo krepati.

Meni je to bilo ok za probu i da vidimo hoce li to raditi, al na dulje staze: ne. Previse parametri skacu, ne mozes imati unutra nista sto vidis na slikama, ak ti krepa nesto onda je to veliko sr*nje u malom tanku...ugl., moze se, al je ljepse, bolje i lakse uzeti nesto vece.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2010, 00:19:34 prijepodne »
ma u svakom slučaju ko voli nek proba ali je previše posla oko malog tanka.....pa kad vidiš ovu ribu onu ribu pa svakakvi koralji i tako redom... ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2010, 11:58:27 prijepodne »
da vas odmah demantiram :D
Krcko je u malom akvariju od kojih 20 litara godinu dana samo vodu nadolijevao, nije ni mijenjao :D naravno, nije imao ništa unutra osim xenia, zoa, mushrooma...

i da, bio je negdje link na 8 litarski akvarij sa akroporom koja je rasla ko mutava , tak da se može svašta, samo je pitanje skoliko truda i vremena i da li se isplati

ako u tih 12 l misliš držat samo koralje i to najnajjednostavnije, uz podosta volje bi mogao furat to čist ok