Srpanj 20, 2025, 05:33:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem borac  (Posjeta: 6146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline betta.splendins

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problem borac
« u: Siječanj 16, 2010, 14:08:24 poslijepodne »
uzeo sam borca pre 2, 3 dana, i stavio ga sa zebricama u aq, prvo se ponasao ok, al je sad nesto podivljao. nece da jede, uzeo sam mu neku hranu, zove se sera, bettagram, nece ni to.... ne znam sta mu je

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: problem borac
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2010, 18:33:57 poslijepodne »
Malo je tesko reci bolest ili stanje prema simptomima koji se zove "podivljao je"....

Malo vise informacija nebi bilo na odmet.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2010, 20:07:37 poslijepodne »
pa, bio je miran, stalozen,nikakve nagle pokrete nije pravio, normalna ribica... al sad ko lud, pliva tamo vamo, i siri skrge i nece nista da jede...

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2010, 20:10:46 poslijepodne »
vjerojatno ga zebrice ganjaju i grickaju mu peraje (poznate su da to vole).

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #4 u: Siječanj 16, 2010, 23:34:08 poslijepodne »
Ni dalje mi to ne znaci puno. Sto znaci da je lud i pliva vamo tamo? Cese se o inventar? Zaletava u staklo? Ganja ribe? Ribe ganjaju njega? Siri peraje? Kako to siri skrge?

Mozes li napisati koje jos ribe imas? Zvuci kao da se bettan jako naljutio na nekog.
...Pula...

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2010, 01:30:45 prijepodne »
ja se stvarno izvinjavam, al ja imam akvarijum tek 15 dana, i u akvaristici sam isto toliko, ovako, cela prica zvuci ovako, imam akvarijum od 25 l, u njemu su 2 japanke, i 4 zebrice, pre 3 dana sam kod njih ubacio borca, u prvi mah je bio miroljubiv, istrazivao, zavlacio se u pecinu, ali nije jeo, danas sam ga prebacio iz tog zajednickog akvarijuma jednu veeeeliku teglu gde sam mu isto stavio malo sljunka, i trava da bude tu dok mu kupim akvarijum od 10 l samo za njega i 2 zenke, sada u toj tegli deluje opet smireno, lagano pliva, pokazuje peraja, spava u tim biljkama, ali i dalje nece da jede... eto nadam se da sam sad makar malo bolje objasnio...

Offline piksooo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2010, 02:13:02 prijepodne »
imam akvarijum od 25 l, u njemu su 2 japanke, i 4 zebrice 

Inače koliko ja znam japanke su hladnovodne ribe i nebi trebale bit sa bettom u akvariju

akvarijum od 10 l samo za njega i 2 zenke, sada u toj tegli deluje opet smireno,

I bettana se ne drži skupa sa ženkama jer će bit svađe u kojoj bi moglo biti mrtvih, inače betana se drži samog ili u društvu nekih neonkica ili slično

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 17, 2010, 02:18:16 prijepodne »
pikso, procitao sam u nekoj knjizi o akvaristici da bi bilo dobro da je sa 2, 3 zenke... ko fora samo sa muzijacima se bije...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #8 u: Siječanj 17, 2010, 02:42:25 prijepodne »
Zlatne ribe sa zebricama i borcem?? I to u 25l? Nije ni cudno da nije bio zadovoljan, ali i sa time sto si njega maknuo ostaje ti problem zlatnih u premalom akvariju i zebrica koje su toplovodne. Da li grijes akvarij?

Sto se betta tice, nemoj citati knjige. Oni koji su ih pisali nisu nikad drzali bette. Muzjaci se ne drze sa zenkama a osobito u tamo malo litara!
...Pula...

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Siječanj 17, 2010, 02:47:12 prijepodne »
ok, nisam znao to posto sam kao sto rekoh prilicno nov u ovom svetu....grejem akvarijum na nekih 22 stepena, sto?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #10 u: Siječanj 17, 2010, 02:55:55 prijepodne »
Zebrice i betta su toplovodne ribe, 22 stupnja je puno premalo! Njima treba minimalno 25 stupnjeva, idealno 26-27! Odvoji zebrice od zlatnih. Najbolje da zlatne poklonis ili kupis im novi veliki akvarij. Njima 25 litara i tako nije dovoljno.

Ako ces bettu drzati u tegli moras joj grijati vodu! Kako ces to napraviti? To bas nije lako...
...Pula...

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Siječanj 17, 2010, 03:11:58 prijepodne »
poklonicu zebrice, japanke su mi od jedne drage osobe dobijene na poklon, a i zebrice mi se sve vise ne svidjaju pravo da kazem, a teglu sa bettom, drzim pored peci:), valjda ce mu odgovarati :D

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #12 u: Siječanj 17, 2010, 10:34:41 prijepodne »
poklonicu zebrice, japanke su mi od jedne drage osobe dobijene na poklon, a i zebrice mi se sve vise ne svidjaju pravo da kazem, a teglu sa bettom, drzim pored peci:), valjda ce mu odgovarati :D

nadamse da razumiješ  hlednovodni  i toplovodni organizam      držis teglu pored peći :cekic po bulji:   totalno rizićno  zbog teške kontrole temperature   nemoj dase desi da imaš riblju ćorbu  ...
znaći termometar i mjeri temp  .   nadamse d će jadna riba da bude tu dan ili dva    samo je problem  što kad kupiš novi akvarijum     treba dase zaciklira    znaći  tri tjedna (sedmice)  ili 21 dan minimalno  da bi sestvorili uvjeti za   lijepu ili iole normalnu filtraciju  e kako će taj betan da preživi tu u tegli      :b15[1]:       usput kolka je tegla  
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Siječanj 17, 2010, 12:08:39 poslijepodne »
pa brate nisam retardiran, da ga stavim tik uz pec pa da ga skuvam, dalje je od peci, a i imam termometar za za teglu, tegla je prilicno velika, ima jedno 7,8 l nisam ga stavio u onu malu za krastavcice.....

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #14 u: Siječanj 17, 2010, 15:15:03 poslijepodne »
Gledaj ljudi ti daju dobronamjerne savjete niko ti nije rekao da si retardiran i slicno. Ti si odmah startao sa velikim pogreskama:
1) drzao si hladnovodne i toplovodne ribe
2) drzao si ribe koje traze puno vecu litrazu od navedene
3) drzao si previse riba za 25 l
4) dodao si jos jednu ribu u prekrcan akvarij
5) grijes akvarij na neadekvatnu temperaturu
6) premjestas bettu u neadekvatan prostor koji grijes odokativno (i kakva je to tegla od 7-8 l)
7) odlucis zadrzati japanke iako ti za njih treba puno veci akvarij od ovog koji imas

Ja cu ti dati jedan savjet a to je: citaj puno! Prvo se informiraj sta je potrebno za ribice koje zelis drzati i onda im te uvjete pruzi.
Ovo je sasvim dobronamjerno bez ikakve zle namjere. jednostavno mislim da moramo biti odgovorni prema nasim ribicama ipak su to ziva bica
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #15 u: Siječanj 17, 2010, 15:49:28 poslijepodne »
Kolege nekad zvuce ostro (ukljcujuci i mene) ali cilj nam je prvenstveno da te ribe ne pate! Ono sto si trebao napraviti prije nego si ih sve nabavio je informirati se. Sada je gotovo i treba postupiti najbolje da se smanji steta!

Zlatne ako su vrlo mlade mogu prezivjeti jedno vrlo kratko vrijeme u 25 l, ali borac i zebrice nece u tegli! Osobito ne pored peci. Kazes da je termometar u tegli? Kolika je temperatura? Molim te da poklonis borca i zebrice sto prije a zlatne ako oces zadrzati premjesti u veci akvarij... one narastu i do 30 cm, nekad i vise.... kako mislis da ce plivati u akvariju od 25 litara (koji je uzi od 30 cm...)?
...Pula...

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #16 u: Siječanj 17, 2010, 19:50:17 poslijepodne »
nadam ser da si prihvatio neke od savjeta ..? pa da se odlucis, hladnovodni ili tropski akvarij ? ili oba, ali nikako sve skupa, nespojivo je ..zlatne ribe ti jako prljaju vodu svojim izlucevinama, nesto sam razmisljao, zasto borac divlja - mozda u zlatnim ribama vidi rivale pa ludi, ako ti zlatne imaju duge peraje kao borac, pa misli da su iste vrste ..?

inace, mali osvrt na zivot borca u prirodi, u prirodnom ambijentu - samo da vidite kako borcu litraza nije vazna ! borac cijeli svoj zivot u prirodi moze provest u otisku papka goveda u rizinom polju (dakle po litre - litra volumena) i kad dodje sezona kisa, nivo vode naraste - izadje, pliva amo-tamo, nadje zenku, obave sto trebaju i umre od starosti (znate koliki im je zivotni vijek) .. zenka zivi nesto duze, zbog obaveza  ;) .. zato je borac inace mirna i povucena riba, genetski je programiran da mirno ceka produzenje vrste, i to je to .. eto, samo nesto interesantno, a govori o potrebama jednog borca, sto se tice litraze  ;)
pozz

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #17 u: Siječanj 17, 2010, 21:10:45 poslijepodne »
nadam ser da si prihvatio neke od savjeta ..? pa da se odlucis, hladnovodni ili tropski akvarij ? ili oba, ali nikako sve skupa, nespojivo je ..zlatne ribe ti jako prljaju vodu svojim izlucevinama, nesto sam razmisljao, zasto borac divlja - mozda u zlatnim ribama vidi rivale pa ludi, ako ti zlatne imaju duge peraje kao borac, pa misli da su iste vrste ..?

inace, mali osvrt na zivot borca u prirodi, u prirodnom ambijentu - samo da vidite kako borcu litraza nije vazna ! borac cijeli svoj zivot u prirodi moze provest u otisku papka goveda u rizinom polju (dakle po litre - litra volumena) i kad dodje sezona kisa, nivo vode naraste - izadje, pliva amo-tamo, nadje zenku, obave sto trebaju i umre od starosti (znate koliki im je zivotni vijek) .. zenka zivi nesto duze, zbog obaveza  ;) .. zato je borac inace mirna i povucena riba, genetski je programiran da mirno ceka produzenje vrste, i to je to .. eto, samo nesto interesantno, a govori o potrebama jednog borca, sto se tice litraze  ;)
pozz

Prvi realan komentar na borce  :klap:
...Pula...

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #18 u: Siječanj 22, 2010, 23:51:56 poslijepodne »
sda sam tek vidjela temu i samo cu rec da od te 3 vrste samo betta može u taj aq   :nerd: :nerd:
ili nabavi još jedan aq za zlatne (min 70L) i bettana ostavi u 25L a zebrice pokloni, mislim da ti je to najpametnije, jer za zlatne i zebrice moraš naci novi smještaj  :up: :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #19 u: Siječanj 23, 2010, 03:13:10 prijepodne »
i je li završilo ovo mučenje ribica ili se nastavlja? -? :down:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #20 u: Siječanj 23, 2010, 16:05:33 poslijepodne »
Ne, cek, sad ce im dodati i ribu lava.
...Pula...

Offline piksooo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #21 u: Siječanj 23, 2010, 19:37:24 poslijepodne »
Ne, cek, sad ce im dodati i ribu lava.

:D :D

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Siječanj 26, 2010, 20:12:32 poslijepodne »
Gwyneeth si ti neka faca ovde a???

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Siječanj 26, 2010, 20:14:02 poslijepodne »
sve je reseno, borac je sam, japanke su u 120l, a sa njima su i trenutno zebrice, posto skupljam novac za njihov aq.. hvala svima na pomoci...

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #24 u: Siječanj 26, 2010, 21:06:55 poslijepodne »
 :up: :up: kad si tako sredio,daj koju slike  :)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....