Kolovoz 13, 2025, 23:34:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Rasvjeta  (Posjeta: 1026 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Rasvjeta
« u: Siječanj 15, 2010, 01:12:12 prijepodne »
Hej ljudi naime imam mali problem sa rasvjetom, kupih akvarij, pripremih ga, ribeki unutra vec plivaju i sad sam zakljucio da im treba i biljke neke staviti, naravno, pojma nemam o njima i bio sam dovoljno glup da odem i za prvu izaberem onu koja mi se najvise sviđa, a to je ona sitna mala koja raste po podu ko tepihek... no da, naravno, nemam rasvjetu nikakvu, te trenutno svijetlim u akvarij sa dvije stolne lampice. Naravno da mi je jasno da je to privremeno te vas zato molim ako mi netko moze reci kakvu rasvjetu za to trebam te di nabaviti neku lampu neonsku ili nesto sto cu vec nekako priheftat za rub akvarija jer poklopac također nemam, akvarij je 50 litarski, 40*17*70 (visok i uzak).

Naime, nisam do sad stavljao rasvjetu zbog toga sto kroz prednju 70*40 stranicu upada poprilicno svjetla no sad kako bih volio i biljke unutra cijela stvar cini se iziskuje lampu...  pa eto, u nastojanju da necu jos dugo ostati u ovoj "ko bez one stvari u svatove" situaciji nadam se vasoj pomoci..

Hvala!

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Rasvjeta
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2010, 01:19:47 prijepodne »
takav aq sa 70 cm dubine teško ćeš moći napraviti a ti  bude biljni...možda netko ima kakv savejet da to uspije...po meni taj aq  nikako ne omogućava   da uspijeva bilje  naročito ne na dnu..

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2010, 01:33:00 prijepodne »
Pardon.. krivo si me skuzio.. on je visok 40 cm, dakle dugacak 70 i u prostor ide 17 cm...  znaci izgleda kao wide screen panel debljine 17 cm...    Pardon ako ponovno nesto krivo pisem

Offline frula

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2010, 16:09:46 poslijepodne »
Po meni ti je, pošto je tak uzak, najbolje kupit adapter (dupli ak je moguće), 2 reflektora i jednostavno ih montirat sa zida (a ne naslonit na akvarij samo).
To ti je to: http://www.arcadia-uk.info/product.php?mid=10&lan=en&sub=&id=4&lan=en sve ti je tu pa si izaberi.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2010, 20:03:53 poslijepodne »
Hvala, probal bum nekako

Offline frula

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2010, 20:40:50 poslijepodne »
Dakle, adapter dupli (kontroler ultra seal), reflektori i 1x ARCADIA original tropical i 1x ARCADIA fresh watter lampe.  ;)

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2010, 21:06:50 poslijepodne »
moram priznat da sam odlucio raditi poklopac te na njega pricvrstiti jednu  Aquastar T8 15W Fi=26mm L=437mm u nadi da ce to biti dosta (profesionalci i znalci vrištite ako nije dosta!) te bi to trebalo biti to... to mi je najeftinije i naj elegantnije rijesenje  (p.s. a i skontah da trebam poklopac radi kondenzacije)

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 18, 2010, 11:30:25 prijepodne »
Evo bas sam citao ovaj clanak pa sam htio priupitati dal itko zna gdje se taj reflektor i može kupiti za te novce?

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&catid=40%3Arasvijeta&id=182%3Areflektori&Itemid=128

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #8 u: Siječanj 18, 2010, 12:09:05 poslijepodne »
te juwelove reflektore imaš skoro pa u svakom pet shopu... ja sam ih vidio u pet centrima, viliju, ....
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60