Srpanj 20, 2025, 09:46:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje o prigusnici  (Posjeta: 7877 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dkukanja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
Odg: Pitanje o prigusnici
« Odgovori #25 u: Siječanj 16, 2010, 11:59:48 prijepodne »
koliko se vidi sa slike, a prema podatcima od OSRAMA, prigušnica je elektronska, namjenjena za pogonjenje dvije T8 cijevi i prema službenim uputama i shemama ne treba startere.
Razlika u watima prigušnice i watima T8 cijevi: ako staviš 2x30w cijev prigušnica bi ih trebala upogonit, samo što time skračuješ vijek trajanja cijevi, i zbog oko 20% razlike u snazi prigušnice cijev će bit pogonjena na večem naponu što bi trebalo rezultirat jačom svjetlosti i drugim spektrom boje od tvornički definiranih.

Ne znam kolike su tolerancije i kvaliteta cijevi koje imaš, pa prema tome može se dogodit i spaljivanje 30w cijevi ili vrlo kratak rad pod naponima koji su predviđeni za 36w cijevi.

Tehnički prigušnica je izrađena i predviđena za upogonjenje 2*36w cijevi i to je to. Automatski se ne prilagođava nižim vrijednostima cijevi, već dok ispravno radi na izlazu treba konstantno dati dovoljno snage za propaljivanje (start) i rad 2x36w cijevi.
Za ostale cijevi postoje prigušnice drugih nominalnih snaga.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Pitanje o prigusnici
« Odgovori #26 u: Siječanj 16, 2010, 12:32:52 poslijepodne »
jos cu vidjet na kraju al sam nasao drugi modus lampi pa mi mozda ova prigusnica nece trebat