Srpanj 20, 2025, 00:25:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Help:)  (Posjeta: 1978 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline betta.splendins

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Help:)
« u: Siječanj 14, 2010, 15:07:52 poslijepodne »
imam povrsinsku biljku, ne znam tacan naziv, ali me podseca na veliku mirodjiju  :P , da li bi mi bio potreban rasprsivac kisika, posto ne znam koliko ova biljka oduzima kisika mojim ribicama??

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Help:)
« Odgovori #1 u: Siječanj 14, 2010, 15:12:40 poslijepodne »
bok
 molim te pročitaj  priručnik za početnike i prve knjige iz  prirode i društva i  biologije, gdje se opisuje i  govori  što i  kako  se proizvodi  kisik na zemlji..pa da nastavimo  razgovor

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2010, 07:25:40 prijepodne »
bok
 molim te pročitaj  priručnik za početnike i prve knjige iz  prirode i društva i  biologije, gdje se opisuje i  govori  što i  kako  se proizvodi  kisik na zemlji..pa da nastavimo  razgovor
:D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2010, 11:44:41 prijepodne »
Znači... kako drveće nama daje kisik (Amazona-pluuća zamlje), tako i sve bilje u aq stvara kisik ribama. Naravno, ako to bilje ne truli, tj ako nema uvjete- lampe, supstrat onda bilje krepava.
Kad pališ zrak po danu onda bilje ne proizvodi kisik, tj zračna pumpa škodi bilju jer njima treba co2 za proizvodnju kisika.
Po noći možeš uključit zrak jer je bilje u stanju mirovanja.

ili jednostavnije:  http://hr.wikipedia.org/wiki/Fotosinteza
Zagreb

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2010, 14:01:08 poslijepodne »
Sad mi tek palo na pamet...

Ako ti je ravnoteža u aq zdrmana tj ako nema kisika, a vjerojatno nema kod tebe jer vjerojatno nisi pol stvari napravil kak treba (sorry ako griješim), rađe upali zrak da ti riba ne krepa
Zagreb

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2010, 16:25:39 poslijepodne »
skocili svi na covjeka - ali ima mu pitanje logike  ;) ako u tanku nema puno bilja a ima dosta ribica pa se on boji da mu fali kisika - onda bi mu bilo bolje imat cistu povrsinu vode - vise kisika udje u vodu difuzijom preko povrsine vode nego sto ga par biljcica moze proizvest;
jeli pitanje islo u tom smjeru  :) ? onda ce (i slabasni) rasprsivac puno znacit - pomaknut ce povrsinsku vodu (situ kisikom), prema dole a na njenu mjestu dodje voda odozdo - i ukrug .. ali to isto bi trebo radit i filter .. dale beta, ako ti se povrsina stalno mreska zbog rada filtera, ne trebas rasprsivac; ako nije, mozda i da ga stavis ..