Evo da se i ja ubacim, da ne otvaram novu temu zbog istog problema. Nije me dugo bilo ovdje, no to je druga priča, pa pozdravljam sve riboljupce.
Ovako, ako se tko sjeća, imam zlatnu ribicu, karasa. S nama je, eto, bit' će tri godine. Prekrasna razigrana ribica, Dakle, jedna jedina zlatica, u akvariju 55 litara, sa živim biljem, filterom, grijačem, CO2, zračnom pumpom.......uglavnom, evo tri godine je sve bilo super. No, prije 2 dana, dan nakon promjene vode, Štefica se umirila, legla na dno, skupila peraje i ne mrda. Samo tu i tamo pomakne očima, usporeno diše......
Odmah sam donio priručni (ručni rad) manji akvarij i prebacio ju u njega. Friška, tretirana voda, naravno. Te filter i zračna pumpa. Te sam u vodu dodao malo soli (jednom davno je pomoglo), te sam pod hitno kupio Tetra Goldmed i dodao u vodu kako je propisano doziranje. E sad, jučer je malo proplivala i ponadali smo se da je krenulo na bolje, no danas od jutra samo leži pod filterom i jedva da mrdne.
Ovdje možete vidjeti kratki video, snimio sam prije nekih pola sata, čisto da vidite kako to izgleda i u kakvom je stanju. Video nije bog zna kakve kvalitete, jer ovaj priručni akvarij nema rasvjetu.
Molio bih ako itko ima kakvu ideju, savjet, prognozu, posebno Babyboom. Kao što rekoh imamo ju 3 godine i prirasla nam je k srcu, praktično je član obitelji, a kćer mi je neutješna.
Hvala svima unaprijed.