Lipanj 28, 2025, 05:57:12 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Za ili protiv prepariranih kukaca  (Posjeta: 13804 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Za ili protiv prepariranih kukaca
« Odgovori #50 u: Svibanj 21, 2010, 13:28:49 poslijepodne »
ako ćemo biocentristički razmišljati onda nebi trebali prskati svoje pse i mačke repelentima i insekticidima, frontline, onaj prašak nnn.n..n (neofen?), nebi trebali voziti auto jer koliko kukaca spalimo hladnjakom, ubijemo žaba, daždevnjaka, srna i ptica... štetnike u vrtu bi puštali na štetu svojih kultura, nebi trebali zivjeti zivot kakav sad zivimo...
i ja sam tako razmišljao no to nije MOGUĆE  u svijetu u kakvom živimo ..na žalost svih

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #51 u: Svibanj 21, 2010, 13:47:27 poslijepodne »
kaj to znači da moramo uništit i ono malo što je ostalo? :dead:

p.s.nisam luda da koristim frontlajn ,to više našteti psu nego nametniku...
Our fears are only what we tell them to be...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #52 u: Svibanj 21, 2010, 14:33:14 poslijepodne »
Ozi,
kada su u pitanju "prijatelji životinja" racionalna argumentacija je uzaludan trud i gubitak vremena.
To je naprosto izvan domene njihove percepcije.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #53 u: Svibanj 21, 2010, 14:34:51 poslijepodne »
kaj to znači da moramo uništit i ono malo što je ostalo? :dead:

p.s.nisam luda da koristim frontlajn ,to više našteti psu nego nametniku...

Posto sam doktor veterinarne medicine odgovoricu ti, ali ne uobicajeno, nego pitanjem.....Reci mi molim te gde si videla da frontline ugrozava zdravlje i steti tvom psu, koje jedinjenje ugrozava njegovo zdravlje i dali tvoj pas ima ektoparazite i naravno gde si videla da je pas tretiran front lineom oboleo od toga ili mu se zivot skratio? Eto ja se ne stidim da pored diplome pitam ovo, pa mozda i nesto naucim...... Posto vidim da si protiv svakakvo ubiljanje zivotinja (ne zaboravi da sam i ja, ali ipak moram da ubijem nesto sto sam proizvodim da bi nahranio svoje zmije, jer su i one zivotinje), pretpostavljam da negujes i ekto i endoparazite na svom psu, jer ako i njih ubijas, ne frontlineom, nego na drugi nacin, onda pada u vodu sve ovo sto pises......

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #54 u: Svibanj 21, 2010, 14:39:07 poslijepodne »
Slazem se sa Ninom G i jos bi dodao da bas zbog toga mnoge retke vrste ostace sacuvane ne u prirodi, jer su tamo ugrozeni (jednostavno, unistava se njihova prirodna sredina, njihova "kuca"), nego po domovima ljudi koji ih gaje i zooloske vrtove! Setite se samo pandi i koale! Zalosno,ali istinito!

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #55 u: Svibanj 21, 2010, 15:07:22 poslijepodne »
kao prvo..
ne uzgajam nametnike na psu.moj pas ih nikad nema za razliku od ostalih pasa iz parka koji koriste svu tu kemiju.psu dajem češnjak (povremeno),jabučni ocat,pivski kvasac i nikad nije ima buhe,krpelje,gliste....
i nitko me ne može uvjeriti da je jedna ampula napravljena od koznačega bolja od češnjaka.
toliko o tome...

kao drugo...
jedno je ubiti radi hrane ,a drugo zbog nekih svojih interesa.

p.s. nema smisla to kaj vi pišete jer mi još dosad nitko nije kvalitetno argumentirao svoje mišljenje ,a očito ni ne može jer to kaj radite je potpuno neopravdano i ovo je moj zadnji post u ovoj temi i amen.

Our fears are only what we tell them to be...

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #56 u: Svibanj 21, 2010, 16:01:26 poslijepodne »
ma samo se vrtimo, mislim da nema potrebe vrijeđati nikoga i ničije stajalište.... što se konkretno leptira tiče, jedna jedinka ne predstavlja nikakav problem. važno je zaštititi stanište, a ne jednu ili pet individua. osobno ne diram ugrožene vrste radi svog morala ali i da uzmem, ništa se nebi dogodilo. druga stvar je izlov i prodaja, ali to bih zaobišao...

nino, svi smo mi prijatelji životinja samo je pitanje koliko imamo razuma i sposobnosti shvatiti i tuđa stajališta i postupke. meni je žao da ljudi kolektivno žive tuđe živote i bave se tuiđim smećem ispred vrata a da svoja nisu pomeli :down:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #57 u: Svibanj 21, 2010, 16:01:52 poslijepodne »
ovo je moj zadnji post u ovoj temi i amen.

E, super!  :D

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #58 u: Svibanj 21, 2010, 16:05:02 poslijepodne »
Citat:
p.s. nema smisla to kaj vi pišete jer mi još dosad nitko nije kvalitetno argumentirao svoje mišljenje ,a očito ni ne može jer to kaj radite je potpuno neopravdano i ovo je moj zadnji post u ovoj temi i amen.
A tko si to ti da određuješ što je a što nije opravdano i čime si zaslužila da ti se ''kvalitetno'' argumentira kad ni jedan argument ne prihvačaš osim svojeg?

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #59 u: Svibanj 21, 2010, 16:24:25 poslijepodne »
Citat:
A tko si to ti da određuješ što je a što nije opravdano i čime si zaslužila da ti se ''kvalitetno'' argumentira kad ni jedan argument ne prihvačaš osim svojeg?

A jel vidis kako ona "argumentirano" pise kako daje lepi narodni recept njenom psu koji NEMA ektoparazite, a tek jos argumentiranije kaze da u frontline ima nesto sto i ona ne zna, ali zna da je jako stetno!  :D

Jos se pitam kako nije postojao niko u drugom svetskom ratu ovako kao ti da mu kaze ovo o cesnjaku, pa da partizani zaborave i na vaske i na tifus i na gliste  :D !

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #60 u: Svibanj 21, 2010, 16:48:29 poslijepodne »
Ma,čitam sa zanimanjem ovu temu koju možeš kao i svaku okretati i za i protiv do mile volje i rastezati raznim primjerima ko žvakaču gumu.Ali nakon svega napisanog i iznesenih stvarno dobrih argumenata koji nekom tko bi možda na prvu rekao da je to bezveze omogučuju da malo proširi vidike,napisati da je nešto potpuno neopravdano i da ništa što je netko drugi iznio nema smisla..uhhh X-( Skoči mi tlak! Ne zastupam ni tezu za ni protiv,nego me smeta crno-bijeli,osuđivačko napadački pogled na svijet... (Možda zato što ga i sam nekad gajim :D )