Za filtraciju koristim mali Hung on filter.
E sad sto se tice same postavke... Pozadi se nalazi Rotala rotundifolia, i trebala bi da prekrije ceo zadnji deo. Ispred nje idu Hemianthus micranthemoides i panja sa Crismosom.
Meni je cilj da kad se zadnji plan razraste, da se fauna koju sacinjavaju flameusi i Red cheri bukvalno sjedine sa okolinom. Nisam zeleo da dobijem veliki kontrast riba u odnosu na okolinu, vec da izgleda sto prirodnije, a znamo da ribe cesto imaju boju svoje okoline i da se sa njom stapaju radi kamuflaze i bojleg skrivanja od predatora.
Nisam uslikao akvarijum tik pred sisanje, ali rotala je pozadi izgledala zaista impresivno. Posle ovog sisanje sam uspeo da pobodem bar 50% osisane Rotale, tako da sada ocekujem mnogo lepsi i gusci zbun. Definitivno nema vise mesta da se pobode niti jedna grancica. Isto vazi i za Hemiantus. Crismos mos sam jedva osisao koliko je gust, a skoro sam deo prebacio i sa desne strane, gde tek treba da prodje vreme da se uzbuni. Takodje na sredini panja pokusavam da preselim Ricardiu, ali to ne znam da li ce mi uspeti. Trenutno tu na sredini stoji mala grancica sa doticnom biljkom, i nadam se da cu uspeti da je preselim na panj.
Prednji desni deo sa riciom jos nisam najbolje resio. Prvo su bila 2 kamena sa njom, a sada je jedan kame i jedan kavez. Videcu kako cu to zavrsiti, nikako da dobijem ono pravo. Stalno mi u tom delu nesto bode oci.
Sto se tice osvetljenja naveo sam vec koje svetlo koristim, e sad posto mi je taj akvarijum u radnji gde provodim mnogo vremena takav mu je i fotoperiod. A posto drzim akvaristicku prodavnicu, ne ide da gasim svetlo posle 8 do 10 sati rada. Inace ja otkad znam za sebe nikada nisam imao kratak fotoperiod u akvarijumima, i nikada nisam imao problem. Veliki pozdrav.