Prijatelju na žalost ne jedu nikako,muče me mužijaci koji su jako veliki(niti jedan nije ispod 11cm)
koji samo bahunjaju po akvariju,mislim da je problem bio u onom meekiu što je uginio,naime kod njega se to najprije pojavilo i to od trenutka kad su mu bila otvorena usta cijelo vrijeme.
Pričao sam sa vlasnikom aqua terre koji mi je rekao da ga je to najvjerojatnije odvalio veći nigrić i iščašio mu vilicu.
Mislim da mu je s tim opao imunitet(nije uzimao hranu) i kad mu je počelo izlaziti to bijelo iz analnog otvora da je zarazio i ostale ribe.
Preostala tri meekia su u odličnoj formi i kad dođem do akvarija prilaze mi po hranu,od nigrića hranu uzimaju jedino dva mužijaka i dvije ženke,te mlade ribe(2cm i 1,5cm)
Sijamski algojedi(4 komada) također piče po akvariju i uzimaju hranu.
Prije bolesti sve ribe bi prilazile staklu čim bi se ja ili žena pojavili pred akvarijem,s iznimkom u dane kad bi ja mjenjao vodu i prčkao po akvariju onda su od mene bježali svi pod kamenje,a pri pojavljivanju žene opet bi svi dolazili pred staklo i žicali klopu.
Sad akvarij izgleda jako tužno kad vidiš da su ribe totalno ravnodušne na bilo kakve aktivnosti.
Možeš zamisliti da jedan mužijak nigrića ne reagira na blizinu meekia oko svog nosa i da ne kopa nikako po dnu i ne tuče se sa susjedom,već se samo lagano očeše o njega u prolazu.