Lipanj 23, 2025, 18:22:54 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Boorna - Red Sea Max  (Posjeta: 9736 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline BOORNA

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Boorna - Red Sea Max
« Odgovori #25 u: Siječanj 26, 2010, 19:45:08 poslijepodne »
Marin s Raba mi je poslao nešto koralja :)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #26 u: Prosinac 20, 2010, 21:23:14 poslijepodne »
imas kakav update?  proslo je dosta vremena od zadnjih slika

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Prosinac 21, 2010, 16:31:54 poslijepodne »
Neugodno mi je staviti slike jer sam malo zapustio akvarij nakon ljeta i "samo" 31C unutra  :punch:

Ali dovodim stvari u red, namjeravam sad promijeniti lampe i možda čak dodati sump. Bilo bi cool da nađem neki OK rabljeni skimmer i da malo stabiliziram akvarij. Nisam se niti potrudio naučiti malo više o kemiji vode jer jednostavno vremena nema dovoljno, a obaveza je stotinu. Ovakav je kakav je, razrasle su se samo Xenie i Zoići.

Kad malo sredim stavim slike.  :up:

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Prosinac 23, 2010, 22:31:20 poslijepodne »
Evo mali update sa slikama.

Malo mi je neugodno zbog stanja akvarija, ali pokažem vam pa kud puklo  :punch:

I jedan mali detalj: kako sam dodao Tunze Nano pumpu, uštekao sam je u isti slot s grijačem. U bauhausu sam za 8 kuna našao razdjelnik koji je toliko tanak da tanji ne može biti... Stao je u kutiju od Red Sea Maxa bez pol frke, tako da svime u akvariju upravljam preko tipki koje su uredno složene u kutiju, dakle nama dodatnih žica po stanu...  :up:

Ajmo sad drvlje i kamenje  :dead:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #29 u: Prosinac 23, 2010, 23:21:45 poslijepodne »
di ti je anemončuga nestala?

ma kakvo drvlje i kamenje, ježi ga sad, nije tak strašno da se ne da popravit..

da probaš bio peletse, navodno su jako dobri za filtraciju?

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Prosinac 24, 2010, 13:00:48 poslijepodne »
Anemončuga se prije 6 mjeseci pretvorila u anemoničicu i sad ima promjer 40-ak milimetara.

Izgleda zdravo, ima mjehuriće, jede kad joj ponudim kozicu, prži sve što joj se približi...  :D

Od gubitaka mogu nabrojati jednu Wurdemani kozicu (imao dvije), valjda su se pošorale jer je ova zdrava ko dren.

Donio sam i raka samca, pa sam našao jednog samca mrtvog za kojeg nisam ni znao da postoji!  :nerd: Povremeno buljim u akvarij, ali samca nikad nisam vidio...valjda su se i oni pošorali...

Od filtracije su tu ugljen i zeolite, ugljen promijenim redovito, a zeolite nisam imao par mjeseci. Moja je filozofija: čim manje prčkati.

Hrpa puževa mi je riknula, veličine palca (turbo puževi), valjda od temperature. Ljetos je bila voda 31C.

Sad sam kupio chiller (hvala Marin_Rab) pa više neće biti frke, a i stavio sam nove lampe jer su ove bile stare (jedna godinu, a jedna dvije!)

Offline sogor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Prosinac 27, 2010, 13:20:33 poslijepodne »
rak ti mozda i nije mrtav, oni kao i skampi, kozice presvlace oklop kad ga prerastu

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #32 u: Prosinac 27, 2010, 14:10:08 poslijepodne »
Meni je ljetos bilo 32,4 pa mi nije riknuo niti jedan puž. Ko zna što se stvarno zbilo.

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Prosinac 28, 2010, 11:29:22 prijepodne »
rak ti mozda i nije mrtav, oni kao i skampi, kozice presvlace oklop kad ga prerastu

Ma nije ovo bila koža nego su i kliješta bila...rukom sam ga izvukao van iz akvarija...bio je 2. rak ZIHER  :punch:

Offline sogor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Prosinac 28, 2010, 13:43:05 poslijepodne »

Ma nije ovo bila koža nego su i kliješta bila...rukom sam ga izvukao van iz akvarija...bio je 2. rak ZIHER  :punch:

pa i ne govorim o kozi kad niti nema kozu, kad mijenja oklop mijenja komplet oklop s kljestima i svim , e sad kad si izvadio van dal je bio supalj oklop ili ne

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Prosinac 28, 2010, 14:10:56 poslijepodne »
Sogor, vjerojatno imaš pravo.  :nerd:

:up:

Offline Jan

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 60
« Odgovori #36 u: Prosinac 28, 2010, 22:52:10 poslijepodne »
I ja sam prvi put kad mi se rak samac presvukao mislio da je mrtav, vidim raka samca ne miče se a kućica kraj njega, izvadim ja kućicu iz akvarija i stavim je na pult u kuhinji a dotle sam rješavao neke druge stvari u akvariju, vratim se u kuhinju a kućica se miče po pultu dignem je a ono rak samac živ. Vratio sam ga u akvarij i dan danas je živ i svaki put kad mu donesem veću kućicu on se useli u nju i u mjesec dana se dva tri puta presvuče dok ne napuni novu kućicu a onda se ne presvlači dok opet ne stigne veća kućica.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Prosinac 29, 2010, 01:07:33 prijepodne »
ako koristis zeolit trebas dodavati kalijum u vodu, zeolit ti skida kalijum i ako ga nisi dodavao velike su sanse da su ti problemi nastali zbog toga, nedostatak kalijuma je poremetio ionički balans i kemijska struktura mora je otišla sto je uzrokovalo propadanje koralja/organizama koji su bili osjetljiviji, uz potrebe organizama i bakterije trebaju puno kalijuma za njihovo funkcioniranje, tako da se eventualno poremetila i bakterijska filtracija što je dalje uzrokovalo ostale probleme uz gubitak koralja

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Prosinac 29, 2010, 10:33:55 prijepodne »
ako koristis zeolit trebas dodavati kalijum u vodu, zeolit ti skida kalijum i ako ga nisi dodavao velike su sanse da su ti problemi nastali zbog toga, nedostatak kalijuma je poremetio ionički balans i kemijska struktura mora je otišla sto je uzrokovalo propadanje koralja/organizama koji su bili osjetljiviji, uz potrebe organizama i bakterije trebaju puno kalijuma za njihovo funkcioniranje, tako da se eventualno poremetila i bakterijska filtracija što je dalje uzrokovalo ostale probleme uz gubitak koralja

Hvala na konkretnom savjetu  :up: