Srpanj 22, 2025, 05:06:28 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: eBay shopping  (Posjeta: 51601 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Odg: eBay shopping
« Odgovori #150 u: Srpanj 01, 2010, 21:44:36 poslijepodne »
Ma ja sad ne znam je li bi to bilo za ocrniti aquatic magic, dva puta sam kupovao od njih, sada imam negativno iskustvo a prvi puta je bilo skroz pozitivno jer, em što mi je roba brzo stigla, em što su mi brzo i ljubazno odgovorili na nekoliko mailova, dok je ovaj put "silenzio stampa". Taj aquatic magic, ako se dobro sjećam, je američki web shop a roba dolazi iz malezije, tj. oni nemaju robu kod sebe nego na drugom kraju svijeta i utoliko vjerujem da ponekad stvari mogu izmaknuti kontroli, i to mogu razumijeti, ali da ti ne odgovore nakon četiri poslana maila to, ako ništa drugo, smatram jako neposlovnim da vjerujem da, iako mi roba bude stigla, neću od njih više ništa kupovati.

Offline angelfish1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #151 u: Srpanj 01, 2010, 21:50:54 poslijepodne »
ja iskreno uopce negledam tko je prodavac samo gledam da mu je Positive feedback preko 99% :up:
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #152 u: Srpanj 08, 2010, 22:09:40 poslijepodne »
Ja sam ''fresh'' u kupnji s Ebaya , već ima skoro 1 mj da sam naručio wawemaker i ne dolazi..
Pinceta mi je stigla za 1 tjedan ali ovo nikako.
Koja mi je sad procedura? Kome se žalit? Ima li neli rok za žalbu?

Offline ripper

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek(Višnjevac)
« Odgovori #153 u: Srpanj 08, 2010, 22:21:04 poslijepodne »
Ja sam stakleni difuzor čekao dva mjeseca i jedan tijedan!Poludio sam čekajući.
Diskusi su zakon!!

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #154 u: Srpanj 08, 2010, 22:55:01 poslijepodne »
Ja sam ''fresh'' u kupnji s Ebaya , već ima skoro 1 mj da sam naručio wawemaker i ne dolazi..
Nemoj još ništa poduzimati jer se oni ograđuju da pošiljke mogu doći i do nekih 40 "radnih dana" tako da ti je to i do 2 mjeseca.
Meni roba dolazi za 3-4 tjedna ali samo uzimam od probranih prodavaća. :up:

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #155 u: Srpanj 08, 2010, 23:08:45 poslijepodne »

Ima rok,ali prvo probaj kontaktirarti prodavača i to kroz eBay,imaš tamo sustav za poruke sličan kao i na forumima,tako ja radim,ako ti se nejavi i baca grbu,onda ga prijavi,mada je meni do sada sve dolazilo no evo pumpica za zrak što sam je uzeo iz kine za 23kn je došla nakon 4 tjedna.

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #156 u: Srpanj 08, 2010, 23:09:18 poslijepodne »
rok za podnošenje prijave eBay-u (otvaranje Disipute-a) je 45 dana od kupovine (znači 45 dana (ni sekunde više) od kad ste kliknuli na "Buy")... ono što rijetko tko pročita je da je prodavač dužan dati vam informaciju kada je i kako poslao vašu pošiljku i to u roku od 7 do 10 dana (max)... ukoliko to nije učinio do onda, možete otvoriti "slučaj" kod eBay-a (što oni i preporučaju) te se sve riješava komunikacijom između vas i prodavača pod supervizijom eBay-a...

ukoliko ne otvorite "slučaj" kod eBay-a i prođe tih 45 dana, eBay ne može i ne želi odgovarati za vaš kupljeni item... sve prije toga, riješava u vašu korist (u 95% slučajeva, od toga uglavnom prodavači sami vraćaju novac...)

meni je trenutno veći problem naša carina i pošta... ali u 99% slučajeva sve mi je došlo bez problema... a ono što i nije došlo, dobio sam pare nazad bez pogovora... a ono što je došlo fake, potrgano i slično - isto je riješeno u moju korist...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #157 u: Srpanj 09, 2010, 06:52:34 prijepodne »
Ja sam pokrenuo dispute preko paypala, aquatic magic se brzo javio uz isprike da nisu odgovorili na moje mailove jer su završili u spam...nemaju direktnu liniju za hrvatsku i kazali su da se još raspitam u našoj pošti, koja mi je odgovorila da pošiljka nije stigla u Hrvatsku. Iz aquatic magica mi kažu da se još malo strpim...sumnjam da ću uopće dobiti pošiljku, negdje je zapela...

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #158 u: Srpanj 09, 2010, 09:39:16 prijepodne »
ak je dispute otprti i ak ne dojde buju ti vrnuli $$ bez beda. ja sam prek njih uzumal difuzore, došli su nakon 2 mjeseca (vulkan, bla bla) lovu su bili vrnuli nakon 45 dana al sam im naknadno uplatil vraćeni keš dok su difuzeri stigli
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #159 u: Srpanj 09, 2010, 11:40:11 prijepodne »
Evo, stigla pumpa prije 15 min :up:
Morao sam zamjenit utikač , valjda u Kini imaju malo drugačije standarde pa su neki mali utikači..
3000lit-h ispod 100kn , živio Ebay! :klap:

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #160 u: Srpanj 13, 2010, 08:00:19 prijepodne »
Pokrenuo sam dispute na paypalu, aquatic magic se odmah javio, moji mailovi su im završili u spam zato mi nisu odgovarali  :down: uglavnom, susretljivi su, kažu da uopće nije problem vratiti novac ili ponovno poslati robu. Zamolili su me za strpljenje još ovaj tjedan, ok, pričekat ću, već je prošlo više od mjesec dana. I sad, ako meni roba ne dođe, ne znam da li tražiti povrat novca ili da mi ponovo pošalju robu, ja bih robu, ali opet sam sumnjičav...ako prva pošiljka ne dođe, što ako ne dođe ni druga...ispast će da nekoga zavlačim.

U međuvremenu čekanje se nastavlja...

Offline kresimirt

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #161 u: Srpanj 14, 2010, 23:23:25 poslijepodne »

Ja sam kupio u jednom navratu od aquatic magic, sve je stiglo za cca 10 dana.
Bubble counter je dosao potrgan i vratili su mi novac za njega drugo dan. Sve divno i ljubazno...

Kupujem i ostale stvari preko e-baya i do sada nikada nisam zazalio.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #162 u: Srpanj 15, 2010, 06:16:10 prijepodne »
Pokrenuo sam dispute na paypalu, aquatic magic se odmah javio, moji mailovi su im završili u spam zato mi nisu odgovarali  :down: uglavnom, susretljivi su, kažu da uopće nije problem vratiti novac ili ponovno poslati robu. Zamolili su me za strpljenje još ovaj tjedan, ok, pričekat ću, već je prošlo više od mjesec dana. I sad, ako meni roba ne dođe, ne znam da li tražiti povrat novca ili da mi ponovo pošalju robu, ja bih robu, ali opet sam sumnjičav...ako prva pošiljka ne dođe, što ako ne dođe ni druga...ispast će da nekoga zavlačim.

U međuvremenu čekanje se nastavlja...

Ako ti do tad nedođe roba,traži keš,a ako slučajno poslije naknadno dođe ponovo im uplatiš pare,tako sam ja par puta napravio.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #163 u: Srpanj 15, 2010, 06:32:08 prijepodne »
No, baš sam bedast, sad vidim da sam dva puta pisao istu stvar...

Znači bolje da tražim povrat novca nego da mi ponovo šalju ventil?

Offline homers

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #164 u: Kolovoz 11, 2010, 12:55:54 poslijepodne »
Ako naručiš biljke zamoli prodavača da napiše na paket gift ili toy jer ako to otvore na carini odmah zapljene

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #165 u: Kolovoz 16, 2010, 15:10:55 poslijepodne »
Preko e-Baya naručim neku sitnicu, a krupnije stvari naručujem od trgovca akvari-opremom. Moje iskustvo od kineza H.K. jeftina oprema, skupa poštarina, brza isporuka i na svaki paket napiše poklon 10$ pa carina retko otvara, osim kad sam kupio komplet rasvjetu za morski. (carina od oka ).Naručivao sam i iz Njemačke, cjene umjerene, poštarina nije skupa, sa paketom šalje račun tako da carina vidi, isporuka brza,zadnje sam kupio hrpu reef-keramike tako da je jadan poštar jedva donesao pakete.Sve plaćanje preko Pay Pala .Neznam dali smijem napisati njihove int-adrese, ali ako nekog zanima mogu poslat na PP.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #166 u: Kolovoz 17, 2010, 07:46:04 prijepodne »
penzic... koliko te ispala ta carina od oka?!?!

smiješ pisati stranice s kojima imaš dobra a naravno i loša iskustva ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #167 u: Kolovoz 17, 2010, 11:30:53 prijepodne »
Penzić slobodno napiši adrese, može nam biti od koristi. Zabranjena je samo očigledna i više puta ponavljana reklama što ovisi o procjeni moderatora.

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
moje ikustvo
« Odgovori #168 u: Kolovoz 17, 2010, 13:34:37 poslijepodne »
hvala na savjetima, od www.fish-street.com  kupio sam rasvjetu 6x24W 80$ + 55$ troškovi dostave, stiglo za 15 dana carina je tražila da im ja isprintam račun (moš mislit) i lupili mi troškove 300 kn.,a za manji paket koji je bio vredniji - ništa.
www.meerwasser-aquaristik.de neki dan stigla reef-keramika  od narudžbe do isporuke 10 dana a s carinom sam se pogađao dali to spada u građevinski materijal, carina 10% + PDV.Kad budem u rublici NOVI u morskoj, budu i slike.Dobro iskustvo imam i sa www.aquafair.de jedino im je problem izračunavanje troškova slanja,  Hrvatsku nemaju u popisu, ali frajer reče da će je uvrstiti.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #169 u: Kolovoz 24, 2010, 13:47:06 poslijepodne »
Ako mogu preporučit prodavaća waterkei, stigel mi je drop checker iz Hong Konga za 9 dana od uplate.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #170 u: Rujan 09, 2010, 16:30:01 poslijepodne »
Ovako, mene sad zanimaju neke stvari... Ja planiram kupiti difuzor od AquaticMagica...

Registrirao sam se na paypal i na ebay... E sad, pošto sam ja student i nemam kreditnu karticu što da radim?

Vidio sam da se može navodno otvoriti Visa electron u PBZ-u i onda na paypal s tim, jel ima tko od vas to tak i može li se to uopće? Plaća li se ta kartica?

E sad još jedna stvar, ja sam upravo kliknuo na commit to buy za difuzor, al nemam to kak platit  :D

i mail mi je došao i čestitaju mi da sam kupio difuzor, al nisam, samo sam htio vidjet kak to funkcionira... Hoće li to biti otkazano, ili???

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #171 u: Rujan 09, 2010, 17:18:08 poslijepodne »
mislim da sam ja od njih nepažnjom naručio 2 komada 5cm promjer :D
na moj upit što sada (nisam još platio) totalni muk. rekoh jebga i platio oba. pa ak hoćeš jednog... ;)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #172 u: Rujan 09, 2010, 17:36:49 poslijepodne »
Pa ja se nadam da će mi otkazati narudžbu ukoliko ne platim, jer nemam kako platit

Marko imaš pp
« Zadnja izmjena: Rujan 09, 2010, 18:20:42 poslijepodne od lllnuclearlll »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #173 u: Rujan 09, 2010, 19:11:41 poslijepodne »
Ovako, mene sad zanimaju neke stvari... Ja planiram kupiti difuzor od AquaticMagica...

Registrirao sam se na paypal i na ebay... E sad, pošto sam ja student i nemam kreditnu karticu što da radim?

Vidio sam da se može navodno otvoriti Visa electron u PBZ-u i onda na paypal s tim, jel ima tko od vas to tak i može li se to uopće? Plaća li se ta kartica?

E sad još jedna stvar, ja sam upravo kliknuo na commit to buy za difuzor, al nemam to kak platit  :D

i mail mi je došao i čestitaju mi da sam kupio difuzor, al nisam, samo sam htio vidjet kak to funkcionira... Hoće li to biti otkazano, ili???

Ja ti odgovorim iz prve ruke,uebo si stvar,dakle nedavno sam i ja pokazivao prijatelju kako to funkcionira i kliknuo sam na neki bezvezni cd(Patricia Manterola,porfavor zvijezda i singerica),nakon toga sam kod sebe na računu kao obrisao narudžbu i nisam naravno platio.Kao što si napisao email čestitke stigao i sve 5,ja kao obrisao.Nakon par tjedana stigla obavijest od eBaya da je prodavač pokrenuo "dispute" i ako ne platim stavljaju me na crnu listu,paypala ebaya i da mi slijedi brisanje.Jedino mi je preostalo platiti i nakon toga mi je nedugo stiga cd iz USA.Kad kliknete buy it now,stvar je gotova,jedino što možete je ako slučajno kliknete,a nenamjeravate to kupiti,slanje je email-a prodavatelju da ste to slučajno kliknuli ili još bolje,da je dijete kliknulo bez veze,jer ste ostavili upaljeno računalo  :D :D :D
Isto tako ako se nevaram,sa debitnom karticom kao što je VISA Electron,nemože se otvoriti paypal račun za plaćanje.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #174 u: Rujan 09, 2010, 19:21:45 poslijepodne »
Isto tako ako se nevaram,sa debitnom karticom kao što je VISA Electron,nemože se otvoriti paypal račun za plaćanje.

Moze imam ga ja, ali sa Visa Electron od Splitske banke ona prolazi svugdje bez problema od eBaya, internet kladionice, bankomata u inozemstvu... a Visa Electron od RBA banke nemoze...

Ovisi od banke do banke