Srpanj 20, 2025, 19:13:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Morelia pod borom  (Posjeta: 13449 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Pepa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 46
  • Ministrica financija
Odg: Morelia pod borom
« Odgovori #25 u: Siječanj 07, 2010, 13:17:55 poslijepodne »
Ne bi mama došla, ali računaj da ne bi ni punica, pa te to vraća u debeli plus za nabaviti zmiju  :birthday:

... što me natjera da se zapitam zašto sam dobila zmiju na poklon.  :hmmm:
Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije poginuli bi.

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #26 u: Siječanj 07, 2010, 17:47:05 poslijepodne »
Ne bi mama došla, ali računaj da ne bi ni punica, pa te to vraća u debeli plus za nabaviti zmiju  :birthday:

badava, moja buduća svekrva se malo preveć naviknula T.T

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 07, 2010, 17:50:50 poslijepodne »
terarij za ovakvu odraslu ako ima 180 cm recimo.. bi trebao bit oko 120x60x60 cm najmanje... ali imaš i manjih Morelia..kao što su Morelia spilota harrisoni i neki jaguari koji narastu do recimo 125-150 cm... njih se može držat i u manjim terarijima.. ali veće je bolje :)

znao sam..svi akvaristi će jednog dana imat i barem jedan terarij.. ;)

ja za Icea (cheney) imam 100x100x55 (dužina x visina x dubina) i ne pokazuje da mu je tjesno  :)
a on ima 180cm (+/-) i skor 4kg (moja mrcinica  :zagrljaj:)

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Ministrica financija
« Odgovori #28 u: Siječanj 08, 2010, 21:14:07 poslijepodne »
Ja mogu sve!   :dumbells:
Poslije ovoga slijedi bungee, a onda i padobran.  :D

Da skratim - nahranila sam zmiju. I to ne okrenuta leđima, zatvorenih očiju ili tako nešto, nego sam još i odgledala, snimila i slikala cijeli proces.  8)
Sad će se "okorjeli teraristi" na to slatko nasmijati, ali ja sam ipak samo početnik.  :-[
Istina, nije bilo ni idealno ni jednostavno - u jednom trenu je izgledalo da će mu zbilja trebati pokazati kako da zine na miša  ( jer je frajer malo razmažen i naučen na živu klopu :zagrljaj:), ali sva sreća shvatio je na vrijeme da će biti ili to ili ništa, tako da je i podgrijana večerica bila fina.  :nyam:
Sad spava. Izgleda otprilike kao vezica za cipele vezana na čvoriće i bačena preko grane.  :fun:

Evo i par fotki.  :snap:
Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije poginuli bi.

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #29 u: Siječanj 08, 2010, 21:21:26 poslijepodne »
Divim ti se. Kako si samo mogla to uzasno dlakavo stvorenje uzeti u ruku (bez obzira sto je preko pincete i sto je mrtvo bilo)
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #30 u: Siječanj 08, 2010, 21:45:22 poslijepodne »
Divim ti se. Kako si samo mogla to uzasno dlakavo stvorenje uzeti u ruku (bez obzira sto je preko pincete i sto je mrtvo bilo)

Tito, valjda se šališ, ili? Mišeki su mi toliko medeni i slatki. Znam da zmija mora jesti, ali nema tih novaca (a možda i ima...) za koje bi ja mišića žrtvovala.   

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #31 u: Siječanj 08, 2010, 21:56:55 poslijepodne »
:k038:

Pepa svaka čast  :up:

Sad čekamo izvještaj kad dovoljno naraste da ga nahraniš sa štakorom  :P

Nego kakvo žrtvovanje? Pa nije ovo ritualni obred prizivanja ultimativnog "boga nepostojeće lijeve zmijske noge" ....ovo je samo normalno hranjenje... i to još NEživim mišem!

(jel pucketao po mikrovalnoj...priznaj)  :stinker:
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline TITO

• Punopravni član
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #32 u: Siječanj 08, 2010, 22:03:46 poslijepodne »
Tito, valjda se šališ, ili? Mišeki su mi toliko medeni i slatki. Znam da zmija mora jesti, ali nema tih novaca (a možda i ima...) za koje bi ja mišića žrtvovala.  
U sali se djeca prave. A u ovom slucaju je odgovor "ne".
Ne salim se. Misevi i (nedaj boze) Stakori (sam naziv mi je grozan) su meni uzasno ..... gadni.
Imam fobiju od stakora. Tko voli nek' izvoli, sto se mene tice: nebilo ih.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 08, 2010, 22:30:16 poslijepodne »
´bem mu miša, Roni, pa nije se rodio mrtav, neko ga je netko dokrajčio prije nego što je završio kao pogrijana večera!
Ma meni su zmije super samo ih ne bi mogla hraniti, jer bi plakala prije, za vrijeme i poslije gozbe. Ko zna, možda bi se s vremenom i navikla...   

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 08, 2010, 22:33:48 poslijepodne »
´bem mu miša, Roni, pa nije se rodio mrtav, neko ga je netko dokrajčio prije nego što je završio kao pogrijana večera!
Ma meni su zmije super samo ih ne bi mogla hraniti, jer bi plakala prije, za vrijeme i poslije gozbe. Ko zna, možda bi se s vremenom i navikla...   

A jel sebe hraniš mesom ili si vegetarijanac?

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 08, 2010, 22:45:18 poslijepodne »
Ma ne jedem ja meso već dosta dugo, ali ne toliko iz uvjerenja, već ga jednostavno ne volim. Znam da zmiji ne možeš servirati grčku salatu. Moja mačka svaki dan jede meso i kad čovjek otvara konzervu ne razmišlja koliko živina se nalazi u njoj, ali miša joj ne bi mogla servirati (znam da je licemjerno, al šta mogu...)

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 08, 2010, 22:47:08 poslijepodne »
Ma ne jedem ja meso već dosta dugo, ali ne toliko iz uvjerenja, već ga jednostavno ne volim. Znam da zmiji ne možeš servirati grčku salatu. Moja mačka svaki dan jede meso i kad čovjek otvara konzervu ne razmišlja koliko živina se nalazi u njoj, ali miša joj ne bi mogla servirati (znam da je licemjerno, al šta mogu...)

A gle... i tvoja mačka bi tak rado jednog mišeka maznula.

A i taj drač koji jedeš je isto lijep... cvjetići i travica.

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Ministrica financija
« Odgovori #37 u: Siječanj 08, 2010, 22:59:20 poslijepodne »
I ja sam do nedavno razmišljala o tom hranjenju kao o nečem prilično ... ne znam, čudnom, drugačijem, možda čak i odbojnom, što se vidi i iz činjenice da sam sama sebe digla na piedestal nakon što sam ga uspjela nahranit. Onog trena kad je zmija osvanula pod borom stvari su se okrenule naglavačke. Životinja je moja i ako je mislim imati (a mislim  :) ) mora jesti. I to je to, prilično jednostavno.   :up:
Istina, živu hranu još nisam apsolvirala, ali s obzirom da malac jede neživu i da postoji mogućnost nabavke takve, nadam se da neću ni morati. I ja jedem piletinu, što ne znači da moram žive koke prije ručka po kuhinji naganjat.... :mda:

I da, nije pucketao po  mikrovalnoj.  :as4:
Palo mi je na pamet, ali sam testirala nekoliko drugih različitih načina grijanja.  :)

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 08, 2010, 23:16:30 poslijepodne »
Pepa, slažem se ja stobom. Čovjek kad nabavi živinicu, onda je obavezan pružiti joj ono najbolje dok god je živa, pa makar to bilo i pogrijavanje miša u mikrovalnoj. Možda bi se s vremenom i navikla, ali jaaako teško vjerojatno zato što su mi miševi bili kućni ljubimci. S druge strane, hranjenje tarantule kukcima mi ne predstavlja neki problem. 

Offline Crni

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Siječanj 09, 2010, 00:37:13 prijepodne »
   He, he da mikrovalna!  :D
Kladim se da ga je Max zagrijao sa dvije žice zabijene u utičnicu.  :D

A što se tiče tih moralnih pitanja...uf, uf...teška je to tema...i vrlo licemjerna...bolje je niti ne otvarati.
Ko je bez grijeha neka....

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 09, 2010, 09:06:15 prijepodne »
andrijana... mislim da iako si imala miševe kao kućne ljubimce..da recimo imaš miševe u kući koji ti hodaju po kuhinjskim elementima, hrani..zapišavaju i seru po svemu..da bi se vrlo brzo predomislila o tome dal bi ih mogla dat zmiji za hranu..maznula lopatom po plečima..ili mazila sa elektrošokerom...  :D

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Siječanj 09, 2010, 16:51:55 poslijepodne »

naći samljevena životinja u mačjoj konzervi je ok a u komadu za zmiju nije a jednako su mrtve?  :D

svašta...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Siječanj 09, 2010, 16:54:13 poslijepodne »
Palo mi je na pamet, ali sam testirala nekoliko drugih različitih načina grijanja.  :)

ja, ako već dajem mrtvo (što je jako rijetko jer večina mojih su plemenite guzice i ne trzaju na mrtvo) onda hitim u vruču vodu da se odmrzne i to je to.

makar, po mom osobnom mišljenju, zmija to brže obavi.
tj, kada nabavim mrtvo znam na koj način je taj miš/štakot/štagod ubijen i znam pošto sam vidla da ne skončaju svi te sekunde nego se još dugo poslje trzaju a zmija to primi i uguši dosta brzo

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #43 u: Siječanj 09, 2010, 17:42:47 poslijepodne »

ja, ako već dajem mrtvo (što je jako rijetko jer večina mojih su plemenite guzice i ne trzaju na mrtvo) onda hitim u vruču vodu da se odmrzne i to je to.

makar, po mom osobnom mišljenju, zmija to brže obavi.
tj, kada nabavim mrtvo znam na koj način je taj miš/štakot/štagod ubijen i znam pošto sam vidla da ne skončaju svi te sekunde nego se još dugo poslje trzaju a zmija to primi i uguši dosta brzo

To kaj ti pričaš nije istina . Ubil sam jako puno štakora sistem je taj da ga stavim u vrečicu i lupim sa njim u pod i on je trenutno mrtav. Tu i tam koji trzne dva tri puta sa nogicom i to je to, a ti vjerojatno nisi vidla kak dugo zmija davi štakora. Neki štakori u zmijinom zagrljaju skvičiju i par  minuta.

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #44 u: Siječanj 09, 2010, 17:52:06 poslijepodne »
   He, he da mikrovalna!  :D
Kladim se da ga je Max zagrijao sa dvije žice zabijene u utičnicu.  :D

A što se tiče tih moralnih pitanja...uf, uf...teška je to tema...i vrlo licemjerna...bolje je niti ne otvarati.
Ko je bez grijeha neka....

Pazi, kamen!! :n005:
Rijeka - Hrvatska

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #45 u: Siječanj 09, 2010, 17:55:23 poslijepodne »
terarij za ovakvu odraslu ako ima 180 cm recimo.. bi trebao bit oko 120x60x60 cm najmanje... ali imaš i manjih Morelia..kao što su Morelia spilota harrisoni i neki jaguari koji narastu do recimo 125-150 cm... njih se može držat i u manjim terarijima.. ali veće je bolje :)

znao sam..svi akvaristi će jednog dana imat i barem jedan terarij.. ;)

Te činjenice je mene strah! :buhu: :buhu:
Rijeka - Hrvatska

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Siječanj 09, 2010, 18:17:17 poslijepodne »
sistem je taj da ga stavim u vrečicu i lupim sa njim u pod i on je trenutno mrtav. Tu i tam koji trzne dva tri puta sa nogicom i to je to,

Pepa jel pratiš ti ovo!?  :D

Dakle molit ću filmić ravnanja parketa  :a040:

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 09, 2010, 21:14:54 poslijepodne »
Te činjenice je mene strah! :buhu: :buhu:

ako ti išta znaći ja pored svih terarija imam i jedan akvarij  :D

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Siječanj 09, 2010, 21:24:45 poslijepodne »
To kaj ti pričaš nije istina . Ubil sam jako puno štakora sistem je taj da ga stavim u vrečicu i lupim sa njim u pod i on je trenutno mrtav. Tu i tam koji trzne dva tri puta sa nogicom i to je to, a ti vjerojatno nisi vidla kak dugo zmija davi štakora. Neki štakori u zmijinom zagrljaju skvičiju i par  minuta.

koliko puta sam dobila "mrtve" štakore i nosila ih prek pol grada a da su se još trzali dok smo došli do doma.
onaj ko zna kako usmrtit štakora taj će to napravit kak spada, a ko ne zna ili misli da će se u posljednjem ternutku prije udara zaustavit il trznut rukom il bilošta bolje da pusti zmiju da to napravi.
rađe neka ga ona davi tih par min nego da je polumrtav i polupolomljen puno duže vrijeme

a sad koliko je vlasnica nove morelie sposobna primit ga za rep i zavitlat njime o rub nečega - to samo ona zna.

ja znam da ne mogu usmrtit štakora jer znam da ga ne mogu zavitlat u taj rub stola/zida/parketa pa rađe pustim zmiju da to obavi jer znam nikad ni jedna moja nije davila štakora/miša dulje od min (+/-)
maximalno 2-3 ako je zmija mlada

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Siječanj 10, 2010, 08:25:44 prijepodne »
kod hranjenja živom hranom je problem što glodavci mogu ugrist zmiju.. veći glodavci mogu napravit i veću "štetu" na zmiji..
puno puta kod hranjenja sa živom hrabnom sam morao "pomagat" zmiji da je glodavac ne zakolje jer ga je ona primila za nogicu ili rep ili guzicu... a zubi se fino zapikavaju u vrat ili glavu zmije... srećom kod hranjenja živom hranom sam uvijek pazio i bio blizu pa sam mogao reagirat... tako da u zadnje vrijeme samo jedna moja zmija jede živo jer se već duže vrijeme nemožemo dogovorit da počne jest sa forcepsa  :D i to jede manje glodavce koje može lakše savladat...