Kolovoz 05, 2025, 06:25:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pijesak?  (Posjeta: 2220 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kejc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
pijesak?
« u: Prosinac 29, 2009, 15:51:25 poslijepodne »
Imam pretumbavanja u akv... Pa bi promijenio i pijesak...
Uspio sam naći samo kvarcni granulacije  0 -1,3
Ima netko iskustva, bojim se da je presitan?

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: pijesak?
« Odgovori #1 u: Prosinac 29, 2009, 17:13:40 poslijepodne »
daj neke osnovne info o akvariju, stanovnicima,biotopu!!! kako mozemo reci dali je presitan ako neznamo u koji biotop ide, itd.
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 29, 2009, 17:26:29 poslijepodne »
odma da uletim sa pitanjem  :D

dal može u akvarij sa pseudotorpheus kingsizei (ne znam još kak se točno piše   :-[, al naučit ću uskoro :up:), riječni pijesak koji se vadi van na eksploataciji?

aq će bit 80x50x40

Offline kejc

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 29, 2009, 17:30:43 poslijepodne »
Za malawi biotop, akv je oko 220l i mbune su unutra

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 29, 2009, 22:59:08 poslijepodne »
to cannibal:  za rijecni pijesak nisam siguran ali mislim da nemoze skoditi ali za kingsizei  ti je taj akvarij premali-minimum metar duzine akvarija za tu ribu!

to kejc:nije presitan, ja u svojim akv. imam granulaciju od 0,3-0,6mm!! malawci ti sa pijeskom ciste škrge tako da sto sitniji to bolji!! neki i sifoniraju dno u potrazi za hranom pa je isto tako pogodniji što sitniji pijesak!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 30, 2009, 06:11:16 prijepodne »
to cannibal:  za rijecni pijesak nisam siguran ali mislim da nemoze skoditi ali za kingsizei  ti je taj akvarij premali-minimum metar duzine akvarija za tu ribu!

ma ostat će oni za početak pa ću vidjet kak se bude situacija razvijala, jer su mi ribe prekrasne i ono kaj sam čital o njima vrlo mi se dopadaju po karakteru..

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Prosinac 30, 2009, 12:13:46 poslijepodne »
evo ima ti ja kvarcni pijesak tih dimenzija ribama je ok samo kaj se skuplja cb bakterija na njega i algice inace je ok

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #7 u: Prosinac 30, 2009, 20:59:59 poslijepodne »
Imo takav sitni godinu dana, potamnio je i usmrdio a neda se niti sifonirat plus kada ti uđe u pumpu lijepo pobrusi keramičku osovinu i eto ti štete od par sto kuna. Inače lijepo izgleda ali po mom ukusu malo previše blješti.
Samoborka prodaje pijesak malo veće granulacije i to u raznim bojama-možeš probati.

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 30, 2009, 22:36:34 poslijepodne »
Imo takav sitni godinu dana, potamnio je i usmrdio a neda se niti sifonirat plus kada ti uđe u pumpu lijepo pobrusi keramičku osovinu i eto ti štete od par sto kuna.

a bas me vuces za jezik, od svih ljudi koji u ciklidnima imaju "sitni kvarcni" pijesak , a znam ih jako puno koji ga imaju i van ove drzave,jedino tebi je potamnio, usmrdio se i neda se sifonirati, jedini razlog koji mi pada na pamet da se to desi je nehigijena akvarija tj. manjak brige !!! 

meni moori-i, svakodnevno okrecu po ustima pijesak, i sve ostale ribe, i lethrinopsi koji su veliki svega 3-4cm, i nemoguce je da potamni ako je pijesak "u pokretu", svako toliko treba pijesak i promijesati sa rukom-cisto da see digne sa dna!!!!

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #9 u: Prosinac 30, 2009, 23:00:01 poslijepodne »
Moje ribe nisu prevrtale dno a nije mi ni palo na pamet da ga sam okrečem. Nije na odmet imati drugo mišljenje a još je bolje saznati što treba raditi da ti se takvo sr, ne desi.
Vidiš kolega kog jako boli kad ga se vuče za jezik- da si svoje saznanje podijelio ranije nebi mi se to desilo.
Još uvijek postoji opasnost za pumpu pa pripazite da vam se to ne desi.

Kao što ne postoje glupa pitanja( samo glupi odgovori) tako i najgora iskustva nekom mogu spasit od istih pogrešaka (samo ako se podijele sa bližnjim)

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 30, 2009, 23:43:46 poslijepodne »
da nebi postajala opasnost za pumpu, usis se ne stavlja blizu dna tj. stavlja se minimalno 10cm iznad pijeska, tako niti jedna pumpa nece moci usisati pijesak!!!

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Prosinac 31, 2009, 01:02:25 prijepodne »
da nebi postajala opasnost za pumpu, usis se ne stavlja blizu dna tj. stavlja se minimalno 10cm iznad pijeska, tako niti jedna pumpa nece moci usisati pijesak!!!

:up:

Offline kejc

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 02, 2010, 15:02:59 poslijepodne »
Gledam taj pijesak pa mi nekako sitno se čini, ko brašno... Granulacija je od 0-1,3, znači i naj, najsitniji dio... Ovo 0,3-0,6, barem je prosijano, pa nema od 0 do 0,3... Tako da ću probati još nabaviti neki drugačiji...
Može preporuka koji pijesak iz bauhausa, pošto mi kolega radi u Zg. pa može svratiti...
Tako da mu mogu direktno reći taj i taj proizvođač, boja i granulacija, jer ne mogu osobno otić i izabrat, a on ne zna ništa o tome... To bi uveliko olakšalo obojci...
Hvala