Pozdrav svima,
da nije bilo vaših korisnih savjeta (ako čitate ili ako ukucate pojam u rubriku "search" čuda možete naći:)), mislim da bih se teško odlučila za ovog kućnog ljubimca

. Bilo je tu puno pluseva i minusa za agame, Phelsume, kameleone, gekone i nakon 2 godine, ipak je presudila Pogona vitticeps. Čak i uz svo planiranje se sve odvijalo malo prebrzo (za moj ukus, jer se hrana još nije razmnožila)...
Nasadila sam 20-ak fobasa (ima ih već zakukuljenih i onih spremnih za to) i odrasle očekujemo svaki dan

. Bacili smo se na izradu terarija. Iako je u planu bio 2 m dug terarij, zbog nedostatka visine (samo 40 cm i manjka kompromisa

) odluka je pala na 115x70x50 (d x v x š). Sve ostalo je standardno; ventilacija dijagonalna, 2 neonke (Repti Glo 8.0 i obična neonka), 60 W Spot reflektorica i jedna Night Glo). Mislili smo napraviti DIY rasvjetu, ali gotovo je bila nemoguća misija naći prigušnice od 30 W za neonke u Splitu. Na kraju smo kupili zadnja 2 nosača za neonke u dućanu. Stijena je kombinacija pur pjene i stiropora, premazano s nekoliko slojeva fugir mase i kvarcni pijesak na dnu.
Na bradu nisam računala još koji mjesec jer nisam htjela neku iz Pet Shopa.. Poslala sam poruku prijatelju i tako je jedno vodilo drugome i Pahuljica je stigla u Split u samo 2 tjedna.
Kada je stigla, bila je puno manja od očekivanog i nisam ju se usudila u ruku primiti jer je djelovala toliko nježno pa od tuda ime Pahuljica. Žderator je, ali moram priznati izbirljivija od očekivnog. Za žohara ubija, za brašnarom se niti ne okreće. Nije ni ona luda

.
Evo i par slika Pahuljice i terarija:

Iako nisam aktivna forumašica (ne pišem previše, samo danas:), ali čitam gotovo svakodnevno), nadam se ugodnom druženju.
Pozdrav svima!!