Srpanj 04, 2025, 23:43:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Veterinar za reptile  (Posjeta: 2819 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Eos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Veterinar za reptile
« u: Prosinac 28, 2009, 13:08:54 poslijepodne »
Pozdrav!

Ne znam da li je već postoji ta tema, ali zanima me da li u Zagrebu postoji neki veterinar koji se bavi reptilima. Naime, imam mužjaka iguanu koji je na pragu 10-e godine i htjela bih znati da li je sve u redu s njim  :)

Hvala unaprijed!  :heart:

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
Odg: Veterinar za reptile
« Odgovori #1 u: Prosinac 28, 2009, 13:15:43 poslijepodne »

Offline Eos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Prosinac 28, 2009, 13:24:42 poslijepodne »
Hvala najljepša! xD A imaju li oni neki telefonski broj?

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2009, 13:35:54 poslijepodne »
 :google:

ukucaj ambulanta Šapa i to je to
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Eos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2009, 14:00:32 poslijepodne »
/facepalm

Taj Google je stvarno čudo :P

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #5 u: Prosinac 28, 2009, 14:13:43 poslijepodne »
Maja već dulje vrijeme radi na Veterinarskom faksu. Nazovi tamo pa pitaj za dr. Maju Lukač.

Offline jseven

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Prosinac 28, 2009, 15:31:57 poslijepodne »
Ja bi molila Eosa: Stavi slike iguane da vidimo kako izgleda na pragu 10.-e!!!! Ajd stavi slike..... :zagrljaj:

Offline Eos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Prosinac 28, 2009, 19:18:21 poslijepodne »
Da znaš da sam i razmišljala da stavim neke ali trenutno nemam nijedne koja nije mutna  :-[ Osim onih kad je bio mlađi i koje nisu slikane digitalcem  :(

Jako je mali za svoje godine, bar mislim, oko 120 cm. I to vjerojatno zbog toga što nikad nije imao one neke fensi-šmensi UVB i ko zna koje još lampe jer, makar ima terarij, nikad nije u njemu...osim kad mora obavit nuždu, onda se spusti unutra pa opet izađe  :)

Anyway, slike stižu čim kupim nove baterije za fotić  :P

Offline Inguan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gradište
    • Vinko Jovanovac Fotografija
« Odgovori #8 u: Prosinac 28, 2009, 19:34:06 poslijepodne »
moja iguana na današnjem mjerenju ima preko 80cm a dobio sam ju neki 70cm  :nerv:
Vauu 120cm u 10 godina uz pravilnu prehranu čudim se da je takvo mala, koliki postotak kalcija je bio u prehrani?!
Čudna neka stvar da u deset godina niste kupili mu svijetla koja su mu najpotrebnija i potreba za razvoj, zamislite vas da vas neko drži bez sunčeve svjetlosti i mogućnosti primanja nekih vitamina malo ste mi bizarni ali sve je to ukus. Čim je doživjela desetu godinu znači da je ipak bila dobra briga o njoj...
Ajde jedva čekam fotografije da vidim...
◄:))►  I <3 IGUANA

Offline Eos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2009, 23:30:41 poslijepodne »
U doba kad sam ga kupila bila sam u osnovnoj školi i nisam imala pojma o iguanama, tako da nisam znala ni o lampama i uravnoteženoj prehrani. Doduše kako sam tada živjela u Splitu dosta je uživao u prirodnom suncu.
Iskreno, da sam i od početka znala za rasvjetu, dok je još bio u razvoju, sumnjam da bi ih kupila. Imaš pravo kad kažeš da to nije u redu, ali ja osobno nikad ne bih mogla držat iguanu zatvorenu u terariju :( Jednostavno nemam srca za to. Osim toga što je mali za svoje godine (možda i bolje s obzirom da ga ne bi mogla držati i ne bi mi se mogao penjati na glavu da ima 2 metra :P) jako je hiperaktivan, puno jede, mazi se itd. tako da mislim da je s njim sve u redu :)

Offline Inguan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gradište
    • Vinko Jovanovac Fotografija
« Odgovori #10 u: Prosinac 29, 2009, 07:28:50 prijepodne »
U doba kad sam ga kupila bila sam u osnovnoj školi i nisam imala pojma o iguanama, tako da nisam znala ni o lampama i uravnoteženoj prehrani. Doduše kako sam tada živjela u Splitu dosta je uživao u prirodnom suncu.
Iskreno, da sam i od početka znala za rasvjetu, dok je još bio u razvoju, sumnjam da bi ih kupila. Imaš pravo kad kažeš da to nije u redu, ali ja osobno nikad ne bih mogla držat iguanu zatvorenu u terariju :( Jednostavno nemam srca za to. Osim toga što je mali za svoje godine (možda i bolje s obzirom da ga ne bi mogla držati i ne bi mi se mogao penjati na glavu da ima 2 metra :P) jako je hiperaktivan, puno jede, mazi se itd. tako da mislim da je s njim sve u redu :)
meni moji nisu dali za doba srednje, nego evo sad kad ima svoju kucu vracam se svojoj ljubavi prvoj... Ovo za rasvijetu dobro bi joj došlo, ne mora to biti u terariju... Moja iguana isto nije u terariju a ima sun glow i usb glow (planu još reptil glow i ono nočno svijetlo)... NIkada je neću zatvoriti ja nisam takav niti planiram biti u životu takav ali sam joj sun glow i usb ugradio na njezina omiljena mjesta u mojoj sobi...

Moja još uvijek nije neka velika maza, ali naučio sam je na sebe i kao svaka životinja ima svoju privatnost koju poštuje... Znam kada ide na nuždu  jer ima posudu i samo mi je 2 puta popeo se svojom voljom na mene....

SLIKE (:
◄:))►  I <3 IGUANA