Kolovoz 07, 2025, 22:06:02 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Veliki Pocetnik  (Posjeta: 4658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luka 33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Veliki Pocetnik
« u: Prosinac 27, 2009, 19:48:51 poslijepodne »
pozdrav  :) inace imao sam neki mali  akvarij ali cu  nabaviti neki veci.... naime radi se o ehim aquastar 60 plus (grijac,filter,rasvjeta)....mislio sam uzet od ribica zivotvorke(guppy-e) sloj zemlje za cvijeće pa neki sljunak,gusto zasadjen akvarij,i to je to za pocetak...inace znam dosta o cikliranju i svemu tome....pa sto mislite o ovome???koje biljke preporucate?hvala ;)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Veliki Pocetnik
« Odgovori #1 u: Prosinac 27, 2009, 20:19:38 poslijepodne »
koliko znam ,slabija je rasvjeta na tom aq, pa bi bilo najbolje napravit jedan prekrasan lowlight aq ili dodati još jednu neonku pa da možeš imati i zahtjevnije bilje   :)
vidim da si dosta upučen i da imaš želje, pa cu ti ja rec da rađe malo pogledaš po forumu i napraviš jedan prekrasan setup , za razliku od đungle svega i svađeg-što vecina početnika napravi  :up:
iskreno ja nikad nisam voljela živorotke,puno mi je ljepše vidjet jao neonkica ili nekih tetrica i kojeg ramireza ili tako nešto,ali svatko ima svoj ukus  :up: :up:
za takav lowlight aq su nezahtjevnije biljke; miscosorum,mahovina,riccia,sagittaria,razne crypte,anubias,valisneria
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 27, 2009, 21:26:05 poslijepodne »
viki hvala inace znam za anubiase vodene kuge mahovine razne....znam da se sve vezu koncem za panj....hvala ali mi se zivotvorke najvise svidjaju a mislio sam  i ubacit 10-ak neonkica i 10-guppy-a ali bojim se da se aq nebi prenapučio...

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 27, 2009, 21:40:54 poslijepodne »
neonke ce kontrolirati broj guppya  :up:

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 27, 2009, 22:39:16 poslijepodne »
sto ce ih pojest ili kako'????

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 27, 2009, 22:51:30 poslijepodne »
mog pojest dio malih  :up:

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 28, 2009, 09:00:25 prijepodne »
ahhaa.....hvala puno si mi pomogla i zanima me jel ima kakvih bilkica za napravit "tepih" na dnu akvarija znam da je dosta velka rasvjeta pa se bojim da mi nebi rasla prema svrijetlo tj. prema gore...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #7 u: Prosinac 28, 2009, 09:12:41 prijepodne »
ahhaa.....hvala puno si mi pomogla i zanima me jel ima kakvih bilkica za napravit "tepih" na dnu akvarija znam da je dosta velka rasvjeta pa se bojim da mi nebi rasla prema svrijetlo tj. prema gore...

ako je dosta rasvjete biljka neće rasti prema svjetlu... rasti će prema gore ako ima manjka svjetla ili uopće neće rasti...
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Prosinac 28, 2009, 14:59:32 poslijepodne »
kaj se tice tepiha ja imam slabiju rasvjetu 2 lampe od 24w na 160l imam onu travicu al ide prema gore zbog rasvijete i nije tak zelena kak bi trebala bit nego crvenkasta. al meni se to ne kuzi da je pre visoka jel je akvarij visok 50 cm
e da i po meni ak nemas co2 neznam kak bu ti tepih funkcioniro jel ni meni nije bas raso dok nisam bubnul co2

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2009, 19:11:57 poslijepodne »
aha hvala...

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 31, 2009, 09:00:31 prijepodne »
danas vjerovatno idem po akvarij.....kupit cu akvarij,grijac,filter,sljunak,aquasafe,anubiase mahovinu riccu(nezz dal sam dobro napisao) i ja mislim da ce to biti dovoljno za pocetak podlogu necu stavljat...ma jojj...obozavam akvarije....hvala svima koji su mi pomogli dajem vam jedan veeeeeliki :up:

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 04, 2010, 21:21:16 poslijepodne »
kupio akvarij prije 4 dana ciklira se sad...vec je 4.dan inace neznam dali da ubacujem hranu za ribice ili ne???ubacio sam malo ali ja imam smrvljenu hranu za guppy-e bas posebno mali listici za njihova usta...tak da neznam smijem li nakon jedno 5-6 dana ubacit par corydorasa???ko bi reko da cu bit tak nestrpljiv..... :D :)

Offline Ribica plava

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #12 u: Siječanj 05, 2010, 16:59:03 poslijepodne »
Ha, ha, tko bi reko...Svi smo takvi (ajde barem većina)...Evo ja se moram pohvaliti da mi je jučer isteklo vrijeme od tri tjedna cikliranja i sad kad je to isteklo fino još mogu i pričekati, nešto mi se i ne žuri previše...No, ja sam 10. dan cikliranja dobil na proklon tri ribice (čistače) i ubacila i nikakvih problema....Istrpi još koji dan, evo recimo do 10. dana pa onda pokušaj..ali to ti je sve na rizik, iako mnogi vele da čistači mogu i ranije unutra

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 09, 2010, 13:55:50 poslijepodne »
sutra je 10 dana cikiranja....jeeee...tak je brzo proslo....14 stavljam cory-e i guppy-e.....stavit cu 3 zenke i 1 muzjaka.........

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #14 u: Siječanj 09, 2010, 14:15:35 poslijepodne »
Sretno s akvarijem i drago mi je da si uspio bit discipliniran sa ubacivanjem ribica  ;)

Sta se tice tepiha na tako slabiju rasvjetu mozda da probas mahovinu zavezat oko tankih kamencica i poslagat po dnu.

I ne stavljaj od puta previse ribica u akvarij da ne bi bilo problema. Cekamo slike  :up:
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 09, 2010, 22:49:57 poslijepodne »
jojjj.....samo se bojim da mi ribice na uginu....inace jer ima tko iz zagreba tko bi mi poklonio par guppy-a???

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 09, 2010, 23:54:13 poslijepodne »
imam mahovinu u akvariju zavezana je za panj...trebam li dodavati tekuće gnojivo??

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #17 u: Siječanj 10, 2010, 09:06:02 prijepodne »
za mahovinu ja bi dodavo tekuće  gnjoivo  inaće je poželjno to radit za bolji napredak biljaka  naravno po uputama na  pakovanju 
ja se bavim ovim hobijem par godina  i još mi nikako nije uspjala mahovina   nemam pojma  zašto   nekome to ide ..  meni nikako   :'(
 pro fito         je dobro  i provjereno  tekuće gnjoivo 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 13, 2010, 23:21:27 poslijepodne »
sutra je 10-i dan cikliranja i sutra mijenjam 50% vode...(cuo sam da se mora nakon cikliranja tolko promijenit) pa idem po cory-e i guppy-e...tak se veselimm...jeejjj.....

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #19 u: Siječanj 14, 2010, 07:46:01 prijepodne »
izdrži još bar 10 dana
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Ribica plava

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #20 u: Siječanj 14, 2010, 10:16:03 prijepodne »
Inače vrijeme brzo prolazi, evo meni je već prošlo mjesec dana od aktiviranja akvarija, ali ti dani dok se ribice još ne smiju ubaciti su spori da jednostavno ne razumiješ kako.

Kasnije kad sve posložiš i uživaš u njemu, začas prođe vrijeme od jedne promjene vode do druge. Barem meni, sedam dana proleti.

Ja bih te samo upitala, iako nisam stručna, no čemu promjena od 50% vode?
Ja sam svaki tjedan mijenjala samo 20% vode i sve je bilo u redu. Poslije svake promjene bih dodala korisne bakterije. Jedino ovaj tjedan nisam, ali slijedeći vjerojatno budem

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Siječanj 17, 2010, 00:28:54 prijepodne »
evo vec je proslo 17 dana.....kako dani lete.....inace u pon idem u aqua-terru po jos biljkica i ribice naravno.......

Offline Ficho

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #22 u: Siječanj 17, 2010, 00:36:05 prijepodne »
Savjetujem da ne kupujes biljke i ribice istovremeno....Osim ako nemas namjeru pustiti biljke unutar vazica te naknadno posaditi....Niije dobro da kopas po pijesku tek nakon ubacivanja ribica..... :up:        ..............i obavezno anti stres tekucinu.....Ja koristim JBL Biotopol i Acclimol........a i nije ti lose za bilje odmah uzeti neke kuglice za gnojivo ili tablete, te minerale opcenito......Nije skupo! Bitno da startas dobro, kasnije ce ti se sve vratiti

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Siječanj 17, 2010, 00:38:57 prijepodne »
nemam nikakvu podlogu pa ne mislim nis kopat.....uzeo bi jos par anubiasa i mahovine i onu neku kuglu kaj se stavi na dno...inace jel meni trebaju pozitivne bakterije??neki kazu da neki ne a ja neznam dali trebam ili ne....mislim si isto kupit to za stres pa cu im u ducanu malo nakapat...i koje bakterije (ak mi trebaju) da uzmem??

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #24 u: Siječanj 17, 2010, 00:43:23 prijepodne »
pozdrav  :) inace imao sam neki mali  akvarij ali cu  nabaviti neki veci.... naime radi se o ehim aquastar 60 plus (grijac,filter,rasvjeta)....mislio sam uzet od ribica zivotvorke(guppy-e) sloj zemlje za cvijeće pa neki sljunak,gusto zasadjen akvarij,i to je to za pocetak...inace znam dosta o cikliranju i svemu tome....pa sto mislite o ovome???koje biljke preporucate?hvala ;)
mislio sam da covjek koji zna dosta o cikliranju zna sto znaci zaciklirati akvarij i da li mu trebaju pozitivne bakterije u akvariju..