Svibanj 03, 2025, 17:45:45 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Marko Haaga Tapio reef  (Posjeta: 1354 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Marko Haaga Tapio reef
« u: Prosinac 27, 2009, 13:09:17 poslijepodne »
Sta kazete na ovaj mini reef Marka Haage tj njegovog sina Tapia?http://www.youtube.com/watch?v=_KFspP7Tfi4&fmt=18

inace link na blog Marka Haage i podaci o njegom sReefu i Tapio mini reefu http://www.sreef.fi/sReef/Tapios.html

Da li je to ona poznata reeferska fora da se nakon uspjesnog reef sistema nakon dvije godine morao rasformirati akvarij zbog nedostatka vremena za isti ili je stvarno moguce takav sistem imati na duzi period?

Osobno sam imao reef tank od 150l koji je bio bez skimera i filtracija se bazirala na tankom sloju "zovog pijeska" reef keramici zacikliranoj i naravno kemijskoj filtraciji tipa rowa phos, ugljen, silicarbon. I tako je funkcioniralo skoro godinu dana jer sam ga rasformirao zbog nekih drugih razloga, a ne neuspjeha cak dapace vidio sam da je moguce da tako funkcionira jedan mini reef cak nisam imao problema sa algama nikad vec jendo vrijeme sa dinoflagelatima zbog dodavanja jbl tekuce hrane...

Znam da je Stina negdje vec pokrenuo ovakvu temu davno sad bih volio cuti nova svjeza misljenja ;)

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Marko Haaga Tapio reef
« Odgovori #1 u: Prosinac 27, 2009, 13:56:00 poslijepodne »
meni je u toj ravnini najači onaj 200 litraš od Crnog
ne sviđaju mi se velike živine u manjim akvarijima.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Marko Haaga Tapio reef
« Odgovori #2 u: Prosinac 27, 2009, 14:05:24 poslijepodne »
meni je u toj ravnini najači onaj 200 litraš od Crnog
ne sviđaju mi se velike živine u manjim akvarijima.

200 litras od Crnog high tech reef usporedjujuci sa ovim simple reefom Marka Haage cija se filtracija bazira samo na sloju pijeska i kemijskoj filtraciji u kanister filteru... bez skimera i bez hrpe zivog kamenja
A zanimljivo kako nema problema sa nitratima i PO4 unatoc velikim zivinama u malom tanku bez neke jake filtracije i dodatne opreme, a boje koralja i rats istih su odlicni.