Evo da pokusam da odgovorim na sva postavljena pitanja i da se zahvalim na pohvalama. Voda u Subotici je ph-7,5, gh-13, dh nisam merio. Ceste izmene vode su veoma bitne upravo iz razloga algi tj. da ne bi doslo do pojave istih. Ne ubacujem nista da bi otklonilo hlor zato sto kolicina vode koju menjam (40-50%) odgovara mojim stanovnicima,cak ih to podstice na mrest posto mi se neonke i ramirezi redovno mreste sto pokazuje da se dobro osecaju,a naravno i njihove boje. Treba uzeti u obzir da se akvarijum jako brzo prlja bez obzira kakav filter imamo,to vam je isto kao kada se covek ne bi kupao i bio u neprovetrenoj tj.zatvorenoj prostoriji po nedelju i vise dana i tamo obavljao sve svoje nuzde,sta mislite sta bi se onda desilo? Isto tako je i u akvarijum,da ne bi doslo do nezeljenih efekata koji su cesta pojava u akvaristici npr. alge,bolesti,mutna voda,zelena voda,propadanje biljaka itd. ceste zamene vode su neophodne. Ja mislim da mi voda nije tako losa sto se tice samog sastava pa sam se zato odlucio na ovako ceste promene, za razliku od drugih gradova koji imaju katasrofalne parametre. Ako sam nesto izostavio samo pitajte.