Listopad 12, 2025, 10:54:02 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Ja bi Apistograme?!?!  (Posjeta: 1731 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nik praskaton

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ja bi Apistograme?!?!
« u: Ožujak 08, 2005, 22:02:00 poslijepodne »

Procitao sam sve forume na ovom sajtu o apistogramama al i dalje sam neodlucan koje kupiti. Htio bih naravno sto vece sarenilo i sto vise vrsta al posto sam skuzio da bas i neidu skupa bilo bi zgodno da me posavjetujete koje i kolko ih kupiti (a da nebudu 2)!!! A i nisam bas vidio ponudu tih riba po ducanima pa me zanima di ih ima i dal ih ko mozda uzgaja

Imam akvarij od 100l i posto mi se nedavno desio pomor od zivih riba imam dva poprilicno velika skalara ia. sajicu pa me strah da se nebi mozda osladili malisanima!?

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2005, 23:01:00 poslijepodne »
Zanimljiva stvar u vezi malih apistogramma je da se oni znaju brinut za sebe, te bi se u tvom pogledu zabrinuo prije za skalare

Za 100litarski tank preporučio bih ti 3-4 ženke i jednog mužjaka... nažalost više ne ide, u to sam uvjeren...

Mislim daće doč u vili pa kad navrate(razglasit če oni ne brini) ti se zaleti i vidi na lic mjesta što ti se sviđa...

Od šarenijih tu su cacatuoidesi, agassizzi, trifasciata... mogli bi i nijssenie ubrojit al su dosta agresivni...

Moja preporuka su ti agassizzi, jer su ženke od tih apistogramma nešto
šarenije, a mužjak zbilja može zabljesnut svojim bojama...

Inače, kad kupuješ oprezno biraj ženke, u mnogim člancima pročitaj
razlike, moglo bi ti se desit da dođeš doma sa par mužjaka... i ne
pouzdaj se u ljude u dućanu...i njima se zna zalomit

Offline nik praskaton

• Novi član
  • *
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2005, 01:07:00 prijepodne »
ma da i razmisljao sam o tak necemu al sam cuo/procitao da su borellii nesto miroljubiviji!? pa sta stvarno nema dve vste tih malim ribica koje bi isle zajedno?? akvarij mi je dosta gusto zasadjen i ima punokamenja i drvecazavise riba da nadju svoju rupu i zive u harmoniji s ostalima

Offline damir7

• Punopravni član
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2005, 09:13:00 prijepodne »
Došli su ti prije neki dan,ja sam uzeo jedan par cacatuoides orange. Malo si pročitaj prije o njimajer piše da su dosta zahtjevni u pogledu vode,moraš imati puno biljkica i zaklona. Brijem da bi ih bez problema mogao imati uz skalare. Jedina mana je što mislim da su malo preskupi,40Kn
Zagreb/Maksimir

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2005, 20:07:00 poslijepodne »
borelli su sićušni al su i jeftini 20kn

Offline Daddy G

• Punopravni član
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2005, 20:22:00 poslijepodne »

Borelli, cacadoideus.....ima li još koja vrsta? Pretpostavljam da je riječ o Villiu,a profesor se ne javlja.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline nik praskaton

• Novi član
  • *
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2005, 00:47:00 prijepodne »
a jedan muzjak borelija i koja zenka s njime i par cacadoideusa!! kak bi to izgledalo na 100l???

Offline damir7

• Punopravni član
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2005, 12:49:00 poslijepodne »

Da u viliju,poskupili su ramirezi na 30kn a apistogrami su im 40kn , neznam koliko su bili prije ali mislim da je dosta 40kn za njih , ono 30 je donekle vrh cjena tih ribica višeg ranga. Ja sam uzeo baš radi toga jedan par,malo je pust sad akvarij ali polako,budu se valjda jednog dana i izmrjestilo nekaj. Neznam zakaj se nije javio,nazovi i pitaj to ti je najbolje. Ja sam ih uzeo ili u četvrtak ili petak prošli tjedan
Zagreb/Maksimir

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2005, 19:16:00 poslijepodne »
ja sam imala skalare i ramireze i bilo je sve ok, svatko je gledao svoje poslove i svak je gradio gnijezdo u svojem kutu akv(ali nažalost i pojeo).
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline nik praskaton

• Novi član
  • *
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #9 u: Ožujak 12, 2005, 02:25:00 prijepodne »
moram se pozalit kupio sam muzjaka i 2 zenke a. cacatoidesa i vec prvu vecer mi je jedna zenka plutala na dnu...fakat ne znam ko bi ju mogo sredit!?!? misteriozna smrt...nadam se da ce ostali prezivjet do jutra

Offline damir7

• Punopravni član
Ja bi Apistograme?!?!
« Odgovori #10 u: Ožujak 12, 2005, 15:39:00 poslijepodne »

Hm....

Pročitao sam da su dosta zahtjevni u pogledu vode,koji su ti parametri vode ako znaš? Voda bi trebala biti što mekša,zasađeno dosta bilja i onako tamnija-sera-morena. Možda ti je sve OK ali jednostavno nije preživjela radi stresa.Moji su zbilja super.

Jesi proučio ovaj članak?

[url]http://www.ciklidi.com/ciklidi/apistogramma/ciklidi_apistogr amma.shtml[/url]
Zagreb/Maksimir