Studeni 10, 2025, 18:57:08 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Sipa????  (Posjeta: 1662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deva

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Sipa????
« u: Prosinac 22, 2009, 00:09:51 prijepodne »
Zanima me da li je moguće držati sipu u akvariju. :-[
To nikada nisam vidio a jednostavno obožavam sipe, to su mi najljepša bića u moru pa i šire:)
Pa tak zanima me, hvala.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
Odg: Sipa????
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2009, 07:16:48 prijepodne »
Zanima me da li je moguće držati sipu u akvariju. :-[
To nikada nisam vidio a jednostavno obožavam sipe, to su mi najljepša bića u moru pa i šire:)
Pa tak zanima me, hvala.

Imaš u novom broju Reef Lifea veliki članak o tropskim sipama i hobotnicama sad sigurno ih je moguće držati u akvariju ali bi tribali zahtjevat duži akvarij da mogu nesmetano plivati...

Offline Black Tiger

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2009, 12:09:06 poslijepodne »
Naravno da može, kako i Bkaradza kaže, vidio sam na stranim forumima da ih ljudi nesmetano drže, kod nas nažalost nisam još vidio za kupiti. Tropskih vrsta ima svakakvih uglavnom su jako lijepih boja, uzimaju pretežito živu hranu, pa to možda može stvarati neki problemčić, ali naravno nije neriješiv.
Meni također jako interesantne.
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline deva

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Prosinac 23, 2009, 11:06:20 prijepodne »
Ljudi hvala vam puno na odgovorima.
Mislio sam držati našu jadransku sipu koja se isto preljeva u sve dugine boje kada joj se hoće   :)
A što se tiće žive prehrane to mi je zapravo poprilićan problem jer živim u zagrebu,  a na ribarnicama se obićno kupuju nežive ribe, mislio sam da bi se dala hraniti  inćunima i ovom sićom šta sipe jedu s ribarnice. Do malih rakova i sličnog nikako nemogu doć. A kupovat u pet centru žive morske ribe da hranim sipu bi me vjerojatno u nekom vremenskom roku dovelo do bankrota  :'(

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
« Odgovori #4 u: Prosinac 23, 2009, 11:18:10 prijepodne »

A što se tiće žive prehrane to mi je zapravo poprilićan problem jer živim u zagrebu,  a na ribarnicama se obićno kupuju nežive ribe, mislio sam da bi se dala hraniti  inćunima i ovom sićom šta sipe jedu s ribarnice.

Prehrana ti neće biti problem...brzo će se naviknuti na uzimanje nežive hrane, npr. malih ribica sa ribarnice.

Offline Black Tiger

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 23, 2009, 11:30:29 prijepodne »
Ja također mislim da ju nije neoguće naučiti na ribice iz ribarnice, samo što ćeš oko toga imati dosta posla u početku, jer ona je kao i većina životinja u početku oprezna s uzimanjem hrane, a to nekada izludi čovjeka, drugim riječima moraš imati debele živce. ;) Jest će ti ona i kozice i ribice, ako se odlučiš za držanje jedne sipice, probaj u početku stavljat živu hranu da se što prije navikne na uvjete, a onda polako mješano, te će ona s vremenom preći na ribice iz ribarnice.
I da, nemoj zaboraviti da su one pretežito aktivne noću, pa i to moraš uzeti u obzir.
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Prosinac 23, 2009, 16:39:30 poslijepodne »
možda glupo pitanjce...ali zar one ne puštaju crnilo kada ih se preplaši??? a kolko znam one su dosta plahe... i kako se onda ta tinta razgradi u akvariju???!
Pustike, Turopolje

Offline Black Tiger

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 23, 2009, 17:58:26 poslijepodne »
Vidiš vrlo interesantno pitanjce!
Ja ih osobno nisam držao, a nisam siguran da ih je itko tu kod nas držao, ako griješim ispravite me.
Pretpostavljam da je dobra filtracija riješenje, a i one su dosta inteligentne životinjice pa nakon aklimatizacije brzo shvate tko je tko i što je moguća prijetnja, slično kao i kod ribica, ni ribice nisu odmah živahne i opuštene, potreban je neki period. Ovo su samo moja mišljenja, ništa potvrđeno. ;)
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope