Dakle problem pri startanju filtera sam sredio,namučili smo se i ja i žena dok nismo sav zrak posaugali iz cijevi,upalili malo je zaronda(u filteru) i proradio zatim opet nije..počeo je rondat(ružit) hmmmm....onda smo skontali iako sam u karnister nalio vode do vrha u spužvama je bilo zraka,nebi mi palo na pamet da je to problem,ženina ideja naravno,nakon što je sa prstim istisnula iz spužvi(prvo jedna ladica pa druga) ponovno smo sve spojili upalili,malo je zarondo i izbacio vodu...
onda sam čuo da taj filter ima problema kad se isključi ili nestane struje,naravno,da se sve ponovno mora....hmmmm....
a kod mene stalno nestaje struje em ne vrijme(otok) em imam limitator pa često zna iskočit pa ovo pa ono....
i meni nije vrag dao mira,reko idem probat pošto su cijevi pod vodom,ne znam odkud bi posaugo zrak...
isključim uključim..zaronda..i radi...pustim ga...isključim..brojim do 5

uključim isto!
i danas sam probao isključiti..malo duže,upalio radi...
isključio opet zapalio pljugu,upalio normalno počeo je ružit,kao da je filter prazan

isključim uključim...opet....gledam cijevi nema zraka...hmmmm
nikako da prestane ružit već sam poludio od tog zvuka.isključim ga rastavim..pogledam,ima do vrha vode...reko idem još dolit...nšto sam pitegnio(ono što dođe ispod impelera)
upalio...odmah je počeo radit čak je i neki zrak izbacio ?! kak zrak to mi nije jasno bilo
ali u čemu je problem da on neće normalno filtrirati kad se jednom ugasi?
to znači da ću stalno imati problema kad nestane struje....a kad me nema doma????

molim nekakvu pomoć,savjet...
jel i drugi vanjski filteri imaju taj problem?