Srpanj 27, 2025, 17:56:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ancitrusi  (Posjeta: 1762 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline t.o.n.i

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ancitrusi
« u: Ožujak 06, 2005, 12:31:00 poslijepodne »
prije par mjeseci uzeo sam dva mala ancitursa,i od tada mi nisu nimalo narasli.Bacam im tablete za cistace,nekad i meso ali niti milimetra,dok je jedan plecho koji je stajao u tom akvariju rastao iz dana u dan.može li biti razlog mekša voda i niska ph vriejdnost(zbog duhova),ili inaće ancitrusi sporo rastu

Offline pinko

• Punopravni član
    • http://www.del-bianco.net
ancitrusi
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2005, 13:45:00 poslijepodne »
ancistrusi jako sporo rastu.....jedino...cudi me, odnosno, oni nemaju svoju funkciju ako im bacas tablete(osim ako ih ne mislis mrijestiti).......naime...ako dobivaju posebnu hranu onda ne ciste ...te...te lijepe ribe imas samo radi ukrasa, a....ako im ne bacas tablete....oni ciste, vrijedni su....
Pula / Hrvatska://www.del-bianco.net
Na svijetu su samo dvije svari beskonaene, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam bas siguran. EINSTEIN

Offline sašo

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2005, 15:07:00 poslijepodne »
moja dva malena ancistrusa u mjesec dana su udvostrucili velicinu,kad kazem da su bili mali mislim jako mali,ovi veci koji su sad oko 5 cm su naizgled stalno isti

Offline R I B A

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2005, 17:32:00 poslijepodne »

kak izgledaju ancistrusi??

nova sam u ovom.
**********RIBA**********

Offline Jasmina

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2005, 18:57:00 poslijepodne »

Jako zanimljivi i simpa čistači, papaju alge, čiste staklo, jedu bez prekida, tu i tam preplivaju s lista na list (podsjećaju na Garfielda)... Ovaj na fotki je dečkić. ženka nema te rogiće po glavi, tata se brine za ikru i malce, ja ih jako volim. Da, možeš ih staviti u svoj tropski akvarij, tamo oni i žive. Jeftini su i vrlo dostupni. Kad su mali nemaju razliku u spolu, kupiš ih na blef.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #5 u: Ožujak 07, 2005, 13:20:00 poslijepodne »
ma tablete im bacam jer imam velik broj tzv.riba dna,corya,coolia,foxove i još neke somiće

Offline Jasmina

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #6 u: Ožujak 08, 2005, 08:10:00 prijepodne »

Sve to imam i ja + botie i tabletu im bacim max. jednom na tjedan da se malo oslade. Jer inače se ribe lako ulijene i naviknu na tablete pa im se ne da brstiti kamenčiće.

Inače, ja foxa ne bih uvrstila u ribu dna jer cijele dane provodi na lišću i papa alge, dno uopće ne dira, to prepušta kulijima, korićima i tako to... Pa onda, somovi najviše vole staklo i plastiku, kuliji ruju ispod površine po one ustajale ostatko do kojih nitko ne može... Uglavnom, kada oduzmeš sve to vidjet ćeš kako je malo ribica koje ostvari striktno brste površinu dna. Dakle, prestani s tabletama prije no što ti akvarij postane carstvo algi.

Mislim da je kod tebe sve u redu, pa usporedi veličinu odraslog pleche, jasno da mora biti puno veće i brže rasti. A somovi ti jako trebaju dro za rast i probavu pa im kupi jedno ako već nisi.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #7 u: Ožujak 08, 2005, 20:56:00 poslijepodne »

imaju drvo,ma mislia san da je ta kvaliteta vode koju sam prilagodio ribi-duh kriva za njihovu stagnaciju u rastu,ali ako to nema veze onda će valjda poćet rast,kad udju u pubertet

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
ancitrusi
« Odgovori #8 u: Ožujak 08, 2005, 21:43:00 poslijepodne »
Tako i moj mali ancistrus je vec mjesecima (3-4) isti (3 cm cca) a stari, Hugo je kad sam ga kupila (bio je te velicine) narasao u ta 3-4 mjeseca do skoro pune velicine. Pretpostavljam da dob ima veze s tim .
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline damir7

• Punopravni član
ancitrusi
« Odgovori #9 u: Ožujak 09, 2005, 19:56:00 poslijepodne »

ja sam prije 2mj kupio 2 komada i to fakat male ono 1,5cm možda kojimm više i jedan je sad oko 5cm a drugi 1cm manje i OK je jer je veči mužjak a manji je ženka......sad bum vidio kak budu dalje napredovali.

Table te im ubacim svaki drugi dan ali pola što dođe tjedno oko 1.2tablete.
Zagreb/Maksimir