Pozdrav svima!
Ljudi treba mi onako vise konsultacija.
Prije 5 dana sam iz akvarijuma u jedno bure presuo 2/3 vode.Prebacio sam tu ribice ,grijac i prikopcao filter.Morao sam to uraditi jer mi je trebao prazan akvarijum da bih postavio novu pozadinu.
O medjuvremenu filter mi je procurio tako da sam izgubio dosta vode i ostala mi je samo 1/3 zaciklirane vode.
Kada se silikon osusio (oko 3 dana) vratio sam tu preostalu vodu, dosuo 2/3 nove i sipao tetra safe start.Voda je u pocetku bila poprilicno mlijecno bijele boje(sindrom novog akvarijuma)a sada se onako poprilicno izbistrila.
Juce sam stavio ribice(13x Cyrtocara morii) i njihovo mi je ponasanje cudno.Mnogo manje jedu, inaktivnije su ,Boja im je tamnija u podrucju glave,malo brze disu...Shvatam da jos nije stvorena bioravnoteza u akvarijumu,da ima udjela i stres i jos stosta ,ali sta ja jos mogu uciniti da popravim situa...?ciju?Da ostavim akvarijum i filter da sam odradi svoje?Da li ce ribe izgurati taj period?Da stavim u filter aktivni ugalj da eliminise stetne materije ako je pozadina nesto otpustila?Da li da mijenjam dio vode ili neka hemija ili ......?
HVALA!