Kolovoz 08, 2025, 13:47:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: artemia  (Posjeta: 1586 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tikky2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
artemia
« u: Prosinac 12, 2009, 08:32:16 prijepodne »
naručio sam artemiu, jer želim mrijestit ikrašice, i sad me zanima, kad se ona mala kesica što su u njoj jajašća otvori, jel ona može stat otvorena?? jer kad je manja količina ribe ne treba puno hrane! i još koliko vode i soli treba, koji je omjer za napravit artemiju, a ako se daje koridorisima može li se pravit bez soli, jer njima sol smeta? hvala

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: artemia
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2009, 14:55:05 poslijepodne »
Neznam na koju vrecicu mislis? Posto vecina pakira u bocice a jedine vrecice za koje znam su Sera i Sanders manja pakovanja.

Ako je vec spakirano sa solju (neki mix) onda tocno treba slijediti uputstva sa ambalaze jer je ta kolicina soli za odredjenu kolicinu vode.

Ako ne i imas samo jaja onda ide cca 1 cajna zlicica soli (onako malo punija) na litru vode, artemije onoliko koliko ti treba.

Moze se zatvarati naravno ta vrecica, bitno je samo da ju drzis na suhom i hladnom. Ako smocis jajasca vjerojatno ce se odmah pokvariti.

Sto se coryja tice, artemija se nece izlec ako voda nije zasoljena (to su morski racici!), no to ne znaci da ti moras davati i vodu zajedno sa artemijom! Kada izlegnutu artemiju izvuces spricom, isprazni spricu u neki filter (ja koristim ono naaaajsitnije plasticno sito, moze isto tako filter za kavu ili jako sitna maramica - najlonka, u tom stilu), isperes pod cistom vodom i cistu artemiju ispraznis u akvarij gdje ti je mladj. Pazi samo da voda kojom ispires nije prehladna/vruca da ne ubijes tek izlegnutu artemiju jer najmladja mladj lovi iskljucivo po instinktu sto znaci da artemija mora biti ziva!
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...