Svibanj 02, 2025, 07:55:24 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: demineralizirana voda umjesto ro vode u slatkovodni ?  (Posjeta: 2647 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zgb
demineralizirana voda umjesto ro vode u slatkovodni ?
« u: Prosinac 11, 2009, 10:44:31 prijepodne »
koja je razlika ?
dal` može ?

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Odg: demineralizirana voda umjesto ro vode u slatkovodni ?
« Odgovori #1 u: Prosinac 11, 2009, 10:54:55 prijepodne »
Moze. Moj morski akvarij startan je sa demi vodom.

Razlika je u nacinu dobivanja, procitaj ovdje:

Razlika izmedju Demi, Destilirane i RO vode
Kako se dobiva Demi voda
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #2 u: Prosinac 11, 2009, 14:30:20 poslijepodne »
da se malo ubacim ...

imam doma RO uređaj, ali je voda pitka jer nakon filtriranja voda prolazi kroz mineralizator i u njemu se kontrolirano vraćaju minerali u vodu (uređaj je Nobel http://www.nobelcorporation.hr/proizvod_basisf300s.html)

ja tu vodu mješam već dugo s običnom i nema nikakvih problema, jedino nisam nikad probao stavljati samo tu RO vodu, ribama bi se sigurno sviđala, ali me strah da nije "presiromašna" za biljke

ako se neko kuži u to, imam i analitičko izvješće za tu vodu pa mogu to staviti na forum i da netko stručan to pogleda i objasni (sad ne stavljam jer ima 3 strane da ne gnjavim sa slikama po ovoj temi)
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline a_anthony_77

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Rujan 11, 2013, 09:44:34 prijepodne »
da se malo ubacim ...

imam doma RO uređaj, ali je voda pitka jer nakon filtriranja voda prolazi kroz mineralizator i u njemu se kontrolirano vraćaju minerali u vodu (uređaj je Nobel http://www.nobelcorporation.hr/proizvod_basisf300s.html)

ja tu vodu mješam već dugo s običnom i nema nikakvih problema, jedino nisam nikad probao stavljati samo tu RO vodu, ribama bi se sigurno sviđala, ali me strah da nije "presiromašna" za biljke

ako se neko kuži u to, imam i analitičko izvješće za tu vodu pa mogu to staviti na forum i da netko stručan to pogleda i objasni (sad ne stavljam jer ima 3 strane da ne gnjavim sa slikama po ovoj temi)
..kojim bi se omjerom trebalo mješati s pipovačom ?? neki dan sam bio nasuo izgleda malo više dest. vode te su mi koze plivale 100na sat a i sva živa bića snjima i svi su bježali u gornji dio akvarija ..kako i zbog čega neznam ni sam , ako je to samo neutralna voda ...mislio sam si napravit malo prave dest. s kazanom za rakiju što mislite o tome ..:)?

Offline majka1

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #4 u: Listopad 14, 2013, 19:20:50 poslijepodne »
Pitanje za.sve dali bi mogao staviti u filter smolu iz depuratora da mi omeksa vodu

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #5 u: Listopad 15, 2013, 17:31:29 poslijepodne »
Pitanje za.sve dali bi mogao staviti u filter smolu iz depuratora da mi omeksa vodu

Mozes... Samo, reci o kojem se tipu izmjenjivaca radi (pretpostavljam slabo kiselom). Btw slobodno prije stavljanja mozes regenerirati izmjenjivac, ukoliko je rijec o slabo kiselom mozes sa 2-4% otopinom HCl-a)
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo