Listopad 01, 2025, 10:39:38 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Jel kupovao tko nesto skuplje iz Aquashop.si ?  (Posjeta: 3618 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Jel kupovao tko nesto skuplje iz Aquashop.si ?
« u: Prosinac 06, 2009, 21:57:10 poslijepodne »
Zanima me racunica, kako vas je na kraju ispalo? Jednom sam narucivao nesto skuplje od 500 kn (ne iz te trgovine i ne akvaristika) i tak su me opalili po djepu da cu razmislit prije nego sto ponovo pokusam. U biti , naletio sam na jedan Eheim tu u HR pa me zanima koliko mu mogu spustit cijenu ;)

tnx

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Jel kupovao tko nesto skuplje iz Aquashop.si ?
« Odgovori #1 u: Prosinac 06, 2009, 22:17:32 poslijepodne »
Prek 300 kn će ti sigurno opaliti carinu, pa računaj. Ja sam napravio fintu da sam zamolio frendicu iz Ljubljane da pokupi kod njih ono što sam ja kupio preko neta i dofurala mi je u Zgb. Naravno na granici ju nisu ništa pitali jer je slovenski državljanin. Možda sam ti dao ideju.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Prosinac 06, 2009, 23:30:37 poslijepodne »
mislim da se više isplati otić tamo ili u vogel, nego da ti šalju .  :punch:

- a i kad odeš tam potrošit ćeš barem duplo više od planiranog, kad vidiš čega sve ima, a ne treba ti...  :D

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Prosinac 07, 2009, 00:15:22 prijepodne »
kad narucujete iz aquashopa, odbijate 8,5% (za hranu) i 20% slo pdv-a za ostalo, na to se dodaje postarina 14€; na sve postanske posiljke preko 200kn koje stizu u hr morate platiti jos cca 35% raznih troskova (PDV, carina, razni troskovi, itd.)...

e da, jos samo da naglasim, aquashop nije klasicni shop da udjes natrpas kosaru ili kolica, nesto ima na lageru ali najbolje je naruciti prije da se ne iznenadite ako idete gore samo radi nekog proizvoda...
vlasnik dobro prica hrvatski tako da ga bez problema mozete kontaktirati telefonom ili mailom...

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Marko Lenac
« Odgovori #4 u: Prosinac 07, 2009, 08:37:56 prijepodne »
kad narucujete iz aquashopa, odbijate 8,5% (za hranu) i 20% slo pdv-a za ostalo, na to se dodaje postarina 14€; na sve postanske posiljke preko 200kn koje stizu u hr morate platiti jos cca 35% raznih troskova (PDV, carina, razni troskovi, itd.)...

e da, jos samo da naglasim, aquashop nije klasicni shop da udjes natrpas kosaru ili kolica, nesto ima na lageru ali najbolje je naruciti prije da se ne iznenadite ako idete gore samo radi nekog proizvoda...
vlasnik dobro prica hrvatski tako da ga bez problema mozete kontaktirati telefonom ili mailom...

potvrđujem!

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #5 u: Prosinac 11, 2009, 15:55:26 poslijepodne »

U postanskom prometnu nema olaksice od 300 kn, carnik moze cariniti i paketic od 50 kn ako ga otvori.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Prosinac 11, 2009, 16:34:59 poslijepodne »
u vise navrata sam kontaktirao sa carinarnicom rijeka radi razno raznih posiljki, nekima je vrijednost bila ispod 200kn i te posiljke su prosle bez ikakve dodatnih troskova dok vec za posiljku od 240kn sam morao platiti nekih 60 i par kuna dodatnih troskova. tako mi je i objasnio carinik iz rijeke, do 200kn je oslobodjeno sve preko 200kn se placa sve sta treba...

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 13, 2009, 22:05:37 poslijepodne »
To je dosta slobodno tumacenje u cilju da sebi olaksaju posao, dok u ZG carine apsolutno sve.
Dobra je strana sto je ZG carinarnica prenatrpana pa carine samo ono sto im upadne u oci, sto je rezultiralo s cca. 50-70 paketica ove godine iz Kine ili UK koje nisu niti pogledali, a koji su dosli na moju adresu  :D

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #8 u: Prosinac 14, 2009, 09:11:53 prijepodne »
Procitao sam vise verzija o tome kako se carine stvari ali prava istina je jos uvijek zavijena velom magle i neznanja ;). U mom slucaju je neki bezcarinski limit oko 300 kn, to je mozda posljedica guzve u carinarnici ZG preko koje mi dolazi sve.
Iako po zakonu ne postoji nikakav bezcarinski limit u postanskom prometu (osim mislim u par slucajeva)

Offline Colmajster

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • a.k.a. Ćole
« Odgovori #9 u: Prosinac 28, 2009, 09:30:46 prijepodne »
Zar nije povecan bezcarinski limit na 1000kn?
Zagreb - Zvijezda

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #10 u: Prosinac 28, 2009, 10:41:05 prijepodne »
Zar nije povecan bezcarinski limit na 1000kn?

kolko sam skužio to ne vrijedi za poštanski promet... nego samo ako sjedneš u auto i odeš tamo... vas 4 u autu i svaki ima račun na cca 150€ i nikome ništa....
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #11 u: Prosinac 28, 2009, 10:56:37 prijepodne »
koliko sam skuzio to bi trebalo vrijediti od 01.01.2010.
za postanski promet do 160kn a za osobno do 1000kn (nedavno je bila TEMA o ovome)...

Offline majestic

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Siječanj 06, 2010, 09:11:48 prijepodne »
tako je samo osobnim prelaskom imas pravo prevesti 1000kn po osobi, samo oprez nemojte vozit 4 osobe i imat jedan racun na 4 soma kuna jer ce vam ga carinit morate imat 4 racuna po 1000 kn smijesno ali jucer smo ja i prijatelj platili carinu na bregani zbog jednog racuna na nas dvojicu :D
ZG south

Offline kozica

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Siječanj 06, 2010, 10:10:59 prijepodne »
Ako imate probleme sa naručbom iz Slovenije, vam dajem ponudo i način koji sam upotrebijo dosat dva puta.

Naručite robo kot mene ja se pozanimam koliko vas dođe ako kupim ja u Sloveniji preko akvasopa ( ili bilo kojeg drugog ) kat stigne roba do mene vam je šaljem običnom poštom, troškovi nisu veliki jer je obična pošta jeftina. Problemi dođu sa naplatom,  najeftinije je naplata preko vrednostnog pisma sa kojim šaljete lovu u Sloveniju.

Ovaj sistem radi na puno poverenja, jer ja nimam nikakve garancije da čete slati lovu nazad, zneči poverenje je u prvom planu.

Sa carinom dosat nije bilo problema.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 06, 2010, 22:55:47 poslijepodne »
tako je samo osobnim prelaskom imas pravo prevesti 1000kn po osobi, samo oprez nemojte vozit 4 osobe i imat jedan racun na 4 soma kuna jer ce vam ga carinit morate imat 4 racuna po 1000 kn smijesno ali jucer smo ja i prijatelj platili carinu na bregani zbog jednog racuna na nas dvojicu :D

Nista cudno niti neobicno, bilo bi cudnoda vam nisu naplatili.

Offline staglin

• Punopravni član
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #15 u: Siječanj 07, 2010, 08:19:44 prijepodne »
Ako imate probleme sa naručbom iz Slovenije, vam dajem ponudo i način koji sam upotrebijo dosat dva puta.

Naručite robo kot mene ja se pozanimam koliko vas dođe ako kupim ja u Sloveniji preko akvasopa ( ili bilo kojeg drugog ) kat stigne roba do mene vam je šaljem običnom poštom, troškovi nisu veliki jer je obična pošta jeftina. Problemi dođu sa naplatom,  najeftinije je naplata preko vrednostnog pisma sa kojim šaljete lovu u Sloveniju.

Ovaj sistem radi na puno poverenja, jer ja nimam nikakve garancije da čete slati lovu nazad, zneči poverenje je u prvom planu.

Sa carinom dosat nije bilo problema.

lijepo od tebe za ponudu! :up:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."