Kolovoz 18, 2025, 18:37:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Barbus titeye tamane puževe?!  (Posjeta: 1523 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Barbus titeye tamane puževe?!
« u: Prosinac 06, 2009, 20:09:49 poslijepodne »
Zanima me da li je netko od vas primjetio da barbus titeye tamane puževe?
Imam dva akvarija od 30 litara, u jednom su barbus titeye u drugome su neonke. U oba dva akvarija su se pojavili puževi, međutim u ovom gdje su barbus titeye puževi polako nestaju, a u ovom drugom se množe.
Onda sam napravio zamjenu riba iz jednog akvarija u drugi i ponovila se ista priča, čim sam stavio neonke u akvarij gdje su bili barbusi primjetio sam porast populacije puževa, a u ovom drugom su se drastično prorijedili. Da li je to moguće?

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Barbus titeye tamane puževe?!
« Odgovori #1 u: Prosinac 06, 2009, 20:25:46 poslijepodne »
hmm   teko da ih jedu u smislu kako to rade botie  naime one isisaju puza iz skoljke zato imas one bijele skoljke na dnu  poslije akcije botia  ali sve je moguce mozda ovi brabi  konzumiraju cijelog puza  sa kucicom    usvakom slucaju su ocigledno uzrok  pomora puzeva   :up:
priroda je to  prijatelju sve je moguce  jos ako ih nehranis dovoljno pa su gladni  onda se okrecu altrenativi   biljke  puzevi  vece ribe manje i tako   :c04z5:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 06, 2009, 20:33:31 poslijepodne »
Ma hranim ih ja jako dobro, nisu gladne.
Već dulje vremena ih promatram pa me zanima da li netko ima sličnih iskustava?

Offline zeljka

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Prosinac 16, 2009, 20:57:10 poslijepodne »
moguce da da ali netreba ih onda puno hranit pahuljastom hranom kao ni botie moja marcanta se jako uljenila sto se tice puzeva

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #4 u: Prosinac 16, 2009, 21:06:13 poslijepodne »
Zanima me da li je netko od vas primjetio da barbus titeye tamane puževe?
Imam dva akvarija od 30 litara, u jednom su barbus titeye u drugome su neonke. U oba dva akvarija su se pojavili puževi, međutim u ovom gdje su barbus titeye puževi polako nestaju, a u ovom drugom se množe.
Onda sam napravio zamjenu riba iz jednog akvarija u drugi i ponovila se ista priča, čim sam stavio neonke u akvarij gdje su bili barbusi primjetio sam porast populacije puževa, a u ovom drugom su se drastično prorijedili. Da li je to moguće?

O da, hoce barbusi tamaniti puteve - toliki su zderonje da ih gutaju cijele kad su skroz mali.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 16, 2009, 21:08:05 poslijepodne »
moguce da da ali netreba ih onda puno hranit pahuljastom hranom kao ni botie moja marcanta se jako uljenila sto se tice puzeva

Uz copor velikih koje previse ne vidam, imam dvije male koje opako rastu naocigled i jos ih nikad nisam vidio bez da nemaju puza u ustima  :D
Prvo su potamanile sve smede, a onda su krenule po onima koji rovare podlogu i u roku od par dana potamanili sve vidljivo, a sada prate somove u prekopavanju i traze da im nije neki promakao  :klap:

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 17, 2009, 15:08:05 poslijepodne »
Ja nisam imao pojma da su tako korisne, već sam ih mislio mijenjati ali nakon ovog saznanja nema šanse. Inače s puževima sam vodio rat već duže vremena :angry:
Otkako sam ih prebacio u ovaj akvarij gdje sam imao dosta nametnika više nijednog ne vidim.

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #7 u: Prosinac 17, 2009, 15:18:37 poslijepodne »
Imam isto dobro iskustvo, moje titeje su u roku dva tri tjedna riješile puževe.

Offline Black Tiger

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 17, 2009, 15:56:09 poslijepodne »
Ovakve pojave zabilježene su i kod drugih riba, to je normalna stvar. Recimo kod mene su neke vrste patuljastih ciklida također jele puževe i to na taj način da bi ih ulovile dok plaze po staklu ili bilju. Ulove ih za dio plašta (stopalo) i izvuku ih kompletno iz kućice. :D
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 17, 2009, 16:18:37 poslijepodne »
Ovakve pojave zabilježene su i kod drugih riba, to je normalna stvar. Recimo kod mene su neke vrste patuljastih ciklida također jele puževe i to na taj način da bi ih ulovile dok plaze po staklu ili bilju. Ulove ih za dio plašta (stopalo) i izvuku ih kompletno iz kućice. :D

To je izgleda osobina svih zderonja, u manjem s dvije zlatne nema niti traga od puzeva osim par ogromnih ( takve nikad nisam vidio ali su oni koji dolaze s biljkama ) koji su im preveliki pa ih ne mogu progutati.  :D