Ostao sam dužan podatke o akvariju.
Akvarij je WAVE BOX 40 (cca. 25 lit), rasvijeta je 1 X WAVE SOLARIS - 11W (bijela 6500K), i ARCADIA TROPICAL CLASSIC (Grolux) - 11W. Filtar je WAVE NIAGARA 280 za morski akvarij ali kako ima površinski skimmer, odlično skuplja masni sloj sa površine. U njemu su dvije spužvice za biološku filtraciju + AU za bistrenje vode.Podloga je kvarcni pijesak CROCCI INDIANA (5 kg) bez substrata (koristim JBL kugle). Kao dekoracija je postavljen MANILA panj na koji sam učvrstio "pušlek" Microsorium pteropus, var. Windelow i jedan Anubias (mali). Uz to imam još i Myriophyllum elatinoides, Rotala wallichii, Pogostemon helferi, Valisneria americana, Aponogeton madagascariensis, HC Cuba, jedna Kladofora i hrpa Pistie, a u lijevom kutu još i JAVA moss..
Od životinja imam jato Galaxy rasbora ( Celestichthys margaritatus), jedan Kuhly-Kuhly, dva Coridorasa (nanus) i krdo kozica.
Vidjevši da neke od kozica nose jaja, očekivao sam podmladak i počeo promatrati akvarij ne bih li "uhvatio" kojeg mladunca. Na svoje iznenađenje i jesam ali malu ribicu (bila je cca 6 mm), a idućih dana još 3 ali dužine cca 3 mm (ili manje). Uglavnom, kozice (mlađ) još uvijek nisam našao, a bojim se da su rasbore to očistile u startu.