Evo da ti probam malo skratiti muke oko računica. Mislim da ti je 300L (govorim iz osobnih iskustva) mrak za sve postave. Ja ne bi trenutno niti išao na išta veće, eventualno bi manje uzeo, ali kao drugi akvarij.

Znači naruči staklo to je cca 1270 kn (ja bi 10mm radi mirnog sna)
overtank rasvjeta od 4xT5 i po meni dovoljno. Pogledaj ako Force nije prodao, ako ne toplo preporučam ER jer su i više nego povoljni, a prije svega su jako ljubazni i korektni, što ne mogu reći za mnogo firmi. To je što se tiće rasvjete.
Filtracija- da se mene pita, ja bih išao na Haqos vanjski filter jer ga svi ful hvale i meni se čini stvarno dobar. jedan bi trebao biti dovoljan, a u krajnjem slučaju dodaš i Eheima kojeg već imaš kao pomoć
Cirkulaciju riješi s Hidro Coralia ili Atmanovim pumpama koje su jeftine.
Ostaje ti samo CO2. E sad mislim da je sve osim kompresirane boce pušiona. Što se tiće difuzora, odmah ti velim da tu imaš dvije opcije budući da si iz zgb gdje je voda LR. Jedan je externi difuzor koji je opet skup i trebaš još hrpu dodataka. A drugo riješenje koje je odlično je jednostavno preko protočne pumpe. Ovaj uređaj s ugljikom je dugoročno puno neisplativiji od boce, a boca danas ima svakakvih dimenzija tak da se daju ugurat ispod akvarija.
Moram ti obratiti pažnju i na postolje. Imaš već kakvo ili? Ipak je to puno vode i velka kilaža