Evo malo sam se uhvatio posla i napravio pokrov za akvarij dimenzija 50x30x20 cm.
Napravio sam ga od crnog forexa debljine 3mm (mislim da je to dovoljno s obzirom na veličinu). Napravio sam ga na način da sam iz jednog komada 50,8x36cm savio prednju i zadnju stranu od 8cm i ulijepio bočne tako da sam dobio dimenzije pokrova 50,8x20,8x8cm. Stranice i nosače cijevi kao i sve ostalo sam ulijepio pomoću pištolja sa vrućim ljepilom.
Rasvjeta je Sylvania Standard 14W. Prigušnicu sam spojio malo dužim kablom tako da ne bude u blizini vode. Mogla bi se i unutar pokrova namontirati, ali bi se morala napraviti toplinska izolacija između nje i forexa jer forex dosta reagira na toplinu.
Nisam pravio nikakva pojačanja jer su dimenzije male ali za neki veći pokrov bi svakako trebale isto kao i deblji forex. Otvor za hranjenje također nisam pravio, nije mi se dalo

, ali moguće ga je vrlo jednostavno napraviti na način da se skalperom pažljivo izreže otvor željenih dimenzija sa gornje strane pokrova. Sa unutarnje stran pokrova se ulijepe trakice forexa tako da se rupa suzi 5-6mm sa svake strane. Komad koji smo izrezali skratimo za 1mm svaku dimenziju i on nam služi kao "čep" za rupu.